DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

KO-MEK’ler birer sosyal terapi merkezi

KO-MEK’ler birer sosyal terapi merkezi

Yüz yıllık motiflerin dile geldiği KO-MEK İzmit İlçe Sergisi, Psikolog Zafer Akıncı’nın “Mutlu Olmanın Formülleri” konulu semineri ile açıldı.

Birbirinden güzel renkleri, ilçe sergilerine taşıyan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitimi Kursları, İzmit İlçe Sergisi’ni açtı. Her ilçede farklı renkleri ön plana çıkaran KO-MEK, İzmit İlçe Sergisinde bu kez “Kırmızı” renk ön plana çıkartıldı. Yüz yıllık motiflerin dile geldiği sergide, Türk Bayrağı motifleri ve kına gecesi konsepti, ziyaretçilerden tam not aldı. Sergide KO-MEK Tiyatro Branşı Kursiyerlerinin hazırladığı “Çocuk yaşta evliliğe dur de” adlı oyun izleyenleri duygulandırdı. Açılışta bir konuşma yapan Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zekeriya Özak KO-MEK’in birer sosyal terapi merkezi olduğunu dile getirdi.

MUTLU OLMANIN FORMÜLÜ KENDİMİZDE

Mevlana Kültür Merkezi’nde açılan İzmit İlçe Sergisi’ ne Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zekeriya Özak, İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ali Yeşildal, Kültür ve Sosyal işler Dairesi Başkanı Raşit Fidan, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanı Hasan Yılmaz, Ak Parti İzmit İlçe kadın kolları başkanı Betül Yazıcı, İzmit İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Akmenşen, İzmit Halk Eğitim Müdürü Salih Aydın, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 63 YAŞINDA TORUNU İLE KURSA GELİYOR

Program İşaret Dili kursiyerlerinin eşlik ettiği saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başladı. Daha sonra torunu ile birlikte kurslarımıza katılan kursiyer 63 yaşındaki Nezahat Özdemir, KO-MEK’in hayatına etkisini anlattı. Torununun çocuk oyun odasında keyifli vakit geçirdiğini ifade eden Özdemir, kendisinin de bu sayede gözü arkada kalmadan kursa devam ettiğini belirtti.

DOĞAN; BURALAR SİZİN EVİNİZ

“KO-MEK’ler sizlerin sadece el emekleriniz ve becerilerinizin gelişmesi için değil aynı zamanda sizlerin sosyal ve psikolojik olarak da desteklenmesi için varlar diyen İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan konuşmasında; “Türk aile yapısını geçmişten günümüze kadar yöneten ve idare eden her zaman Türk kadını olmuştur. Bizler buraların sizler için sadece eğitim yeri değil aynı zamanda bir psikoterapi merkezi olduğunu, kadınlarımızın beden ve ruh sağlığını olumlu yönde etkileyen yerler olduğunu biliyoruz. Ben başta Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanımız İbrahim Karaosmanoğlu olmak üzere KO-MEK’te emeği olan herkese teşekkür ediyorum.” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

ÖZAK; KO-MEK’LERE DESTEK VERİP DAHA DA GELİŞTİRECEĞİZ

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zekeriya Özak ise KO-MEK kurslarından övgü ile bahsederek başladığı konuşmasını tüm kursiyerlere teşekkür ederek davam etti. Özak konuşmasında “KO-MEK’ler sadece meslek ve sanat eğitimi yeri değil aynı zamanda birer sosyal terapi merkezleri. Buraya katılan kursiyerlerimizin sağlık problemlerinin yanı sıra aile ilişkileri bile düzeliyor. KO-MEK sayesinde sosyal dayanışma artıyor adeta hayata bağlanıyoruz. Kocaeli’nin daha yaşanabilir bir yer haline gelmesinde KO-MEK’lerin önemli katkısı var. Sizlerin talebi oldukça bizler KO-MEK’lere destek verip daha da geliştireceğiz” diye ifade etti.

KO-MEK BOHÇASI HEDİYE EDİLDİ

Konuşmaların ardından KO-MEK’te, önemli sosyal sorumluluk projelerinden biri olan ve 2014 yılından beri yürütülen “KO-MEK BOHÇASI”, KO-MEK’te eğitim alan kursiyerlerin hazırlamış olduğu el emeği göz nuru çeyiz eşyalarını düğün hazırlığı yapan nişanlı bir kursiyere hediye edildi. Ayrıca ebru sanatı ile yapılmış olan el emeği göz nuru ürünler, Başkan Vekili Özak’a hediye edildi. Konuşmaların ardından tüm protokol ve vatandaşlar hep birlikte açılış kurdelesini keserek sergiyi gezdi.

ÇOCUK YAŞTA EVLİLİĞE DUR DE

İzmit ilçede bulunan kurs merkezlerinde eğitim gören kursiyerlerin el emeği göz nuru eserlerinin yer aldığı sergiye katılan vatandaşlar, ürünleri uzun uzun inceledi. Geleneksel el sanatlarımızın, birbirinden özgü motiflerimizin, yörelerimize ait kıyafetlerimizin ve kültürel tatlarımızın sergilendiği KO-MEK İzmit İlçe sergisinde, ziyaretçileri bir de tiyatro branşı kursiyerlerinin hazırladığı sürpriz karşıladı. Çocuk gelinlere dikkat çeken kursiyerler sergiledikleri anlamlı oyunla izleyenlerden alkış aldı.

İZMİT’TE 162.892 KURSİYER EĞİTİM ALDI

El emeği göz nuru eserlerin yer aldığı sergide uygulamalı branş tanıtımları oldukça ilgi gördü. 3 gün boyunca Mevlana Kültür Merkezi’nde açık kalacak olan İzmit İlçe Sergisini ziyaret etmek mümkün. KO-MEK’te bu yıl, 42 Kurs Merkezinde 211 farklı branşta 47.086 kursiyer ile eğitimler devam etmektedir. Şimdiye kadar; 517.839 kursiyer, 38 farklı meslek alanındaki 327 branşta eğitime katıldı. İzmit’ de, 12 KO-MEK Kurs Merkezi bulunmaktadır. Sadece İzmit İlçesindeki KO-MEK Kurs Merkezlerinde 2017- 2018 eğitim öğretim döneminde 17.425 kişi ile eğitim devam ediyor. İzmit ilçesindeki KO-MEK Kurs merkezlerinde, toplamda 162.892 kursiyer eğitim almış olacak.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.