DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

Mali Müşavirler Seminerde Buluştu

Mali Müşavirler Seminerde Buluştu

Kocaeli Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası’na bağlı mali müşavirler, oda tarafından düzenlenen, TÜRMOB Eğitmeni Murat Ceyhan’ın ‘Kurumlar Vergisi Beyannamesinde Yol Haritası’ seminerinde bir araya geldi. Kocaeli Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (KSMMMO) oda üyelerine yönelik mesleki kazanım amaçlı seminerlerine ara vermeden devam ediyor. Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği (TÜRMOB) ve Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Temel Eğitim ve Staj Merkezi (TESMER) iş birliğinde gerçekleştirilen ‘Kurumlar Vergisi Beyannamesinde Yol Haritası’ seminerine ev sahipliği yapan KSMMMO oda üyelerini bir araya getirdi.

ÖNEMLİ GELİŞMELER AKTARILDI

Önceki gün oda binasında TÜRMOB Eğitmeni Murat Ceyhan tarafından verilen seminerde oda üyeleri Kurumlar Vergisi ile ilgili önemli gelişmeler ve bu gelişmelerin uygulama aşamaları aktarıldı. Seminere; KSMMMO Başkanı Fikret Gökmen, Başkan Yardımcısı Tülin Keçeci Güngör, Oda Sekreteri Cengiz Tosun, yönetim kurulu üyelerinden Taner Öner, Hamit Akbulut ve Veysel Çelik’in yanı sıra çok sayıda oda üyesi katılım gösterdi. Dinleyiciler seminerin ardından isimlerine düzenlenen ‘Katılım Sertifikası’nı teslim aldı.

 GÖKMEN “RAPORU DOĞRULAR KONUMA GELDİK”

Seminerin açılış konuşmasını gerçekleştirilen KSMMMO Başkanı Fikret Gökmen, “Zorlu ve yoğun aylardan geçiyoruz. Bu ay da kurumlar vergisi açısından daha yoğun geçeceğini tahmin ediyoruz. Kurumlar vergisinde yapılan değişiklikler sebebiyle şu an karışıklık söz konusu. Umarım yapılan değişiklikler bizim için olumlu sonuçlanır. Nispi aidatlarla ilgili son anda mecliste önerge verilerek geri çekilmiş olmasını çok büyük bir kayıp olarak görmüyorum arkadaşlar. Geçmemesi özellikle bizim gibi orta ölçekli odalarda çok ciddi bir kayıp oluşturmayacaktır. Konuyla ilgili tüm hesapları döktüm inceledim. Eğer tasarı geçiş olsaydı, bizim odamıza katkısı toplamda 15 bin lira olacaktı. Biz bu 15 bin lira ile ne uzarız, ne kısalırız. Bizler artık yaptığımız karma değer raporunun doğru olduğunu beyan eder konuma geldik. Bu çok önemli bir nokta” dedi.

ÖRNEK UYGULAMALAR YAPILDI

Gökmen’in ardından TÜRMOB Eğitmeni Murat Ceyhan kürsüye gelerek Kurumlar Vergisi Bayannamesinde Yol Haritası konulu sunumuna başladı. Kurumlar Vergisi Kanunu’dan söz eden Ceyhan, “40 maddelik bir kanun bildiğiniz gibi çok uzun bir metni yok. Ancak gelen değişikliklerle öyle maddeler var ki diğer kanunlarla ilişkisine göz atmadan konuya açıklık getirmek mümkün değil. Bugün sizlere kısaca bu bağlılıkları ve yapılan değişikliklerin uygulama aşaması hakkında bilgi vereceğim” dedi. Seminerde kurumlar vergisinde mükellefiyet, kurum kazancının unsurları ve kapsamı, kurum kazancının tespitinde giderler, geçmiş yıl zararlarının mahsubu, muafiyet, indirim ve istisnalar ve örtülü sermaye ve transfer fiyatlandırması konularını örnek uygulamalar ile katılımcılara aktardı. Geniş katılımla gerçekleştirilen seminerin sonunda Oda Başkanı Fikret Gökmen, Ceyhan’a İzmit’i ve KSMMMO’yu temsil eden hediyesini takdim etti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.