DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

ONLAR BESLENME DOSTU OKUL

ONLAR BESLENME DOSTU OKUL

Şirinköy Anaokulu’na Bakanlıktan büyük onur

ONLAR BESLENME DOSTU OKUL

Şirinköy Anaokulu Bakanlık tarafından Beslenme Dostu Okul Sertifikasını alarak büyük bir başarıya imza attı. Dün sabah Şirinköy Anaokulu bahçesinde gerçekleştirilen etkinlikte elde edilen başarı doyasıya kutlandı.

Gerçekleştirilen etkinliğe Gölcük Kaymakamı Mustafa Altıntaş, Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ercan Gülsuyu, Gölcük Jandarma Komutanı Binbaşı Burçak Kırca, Gölcük Emniyet Müdürü Ahmet Yılmaz, Okul Müdürü Fatma Köroğlu, Şirinköy Mahalle Muhtarı Ruhşen İşeri okul müdürleri veliler ve çok sayıda davetliler katılım sağladı.

Kaymakam Altıntaş, “Önemli bir farkındalık oluşturdunuz”

Program Saygı duruşu ve ardından istiklal marşının okunmasıyla başladı. Programa okulun başarısını kutlayan Kaymakam Mustafa Altıntaş; “Bu önemli sertifikayı Gölcük’e kazandırmak gerçekten gurur verici. Bu münasebetle sizleri kutluyorum. Sağlıklı beslenme ve hareketli yaşam temel felsefe bu projeye uyarak tüm çocuklarımızın hem de çevremizin değiştirmek ve onlara örnek davranışlarda bulunmak okulumuzun görevleri arasında. İşte burada bu okulumuzda bu Farkındalığı yaratıyorlar. Önemli bir çalışmadır. Burada emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi.

Başkan Ellibeş, “Sizler herkese güzel örnek oldunuz’

Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş; “Aslında insanoğlunun ömrü çok uzun değil. Bundan dolayı sağlıklı beslenmek için başta spor yapmak. Spor dendiğinde yürümek, basketbol, futbol gibi birer spor dalıdır. Bizlerde sağlıklı bir yaşam için hem iyi beslenmek ve spor yapmalıyız.  Okulumuzda beslenme dostu olmuş mutlaka bunun devamını sağlayacaklardır. Bizim geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın geleceği sağlıklı nesil olarak yetişmeleri hepimizin ortak arzusudur. İşte bu okulumuzda alt yapıyı oluşturuyorlar. Ben bu vesile ile emeği geçen herkese teşekkür ederim.”

Köroğlu, ‘Böyle bir başarı elde ettiğimiz için çok mutluyum”

Şirinköy Anaokulu Müdürü Fatma Köroğlu; “Beslenme Dostu Okul bu proje doğrulturunda beslenme eğitimi Sadece sınıf değil aynı zamanda okul ortamı, aile ve içinde yaşanan toplumu kapsamaktadır. Bu kapsamda Dünya Sağlık günü, Dünya Su Günü, Dünya El Yıkama Günü, Dünya Diyabet Günü Ağız ve Diş Sağlığı günü gibi pek çok etkinlik geliştirerek öğrencilerimizde Farkındalık oluşturduk. Sağlıklı ve dengeli beslenme konusunda yaşam boyu bilinç ve duyarlılık oluşturmayı hedefleyerek öğrencilerimizi hareketli yaşama özendirdik. Emeklerimizin karşılığı olan Beslenme Dostu Okul Sertifikasını aldık. Bu başarımızı ve heyecanımızı burada sizinle baylaşmak istedik” dedi.

Gülsuyu, “Sizleri tebrik ediyorum”

Gölcük İlçe Milli Eğitim Müdürü Ercan Gülsuyu, yaptığı açıklamada, “Şirinköy Anaokulu gerçekten önemli bir başarı elde etmiştir. Çocuklarımızın beslenmeleri çok önemlidir. Bu okul en doğru beslenme yöntemini uygulayarak Bakanlığımızdan güzel bir sertifika elde etmiştir. Sizleri tebrik ediyorum” dedi.

Halk oyunları ve yöresel yemek tanıtımı gerçekleştirildi

Konuşmaların ardından etkinliğe halk oyunları ve yöresel yemek tanıtımından sonra son buldu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.