DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

Özak ‘’Turizmin gelişmesi için önemli adımlar attık’’

Özak ‘’Turizmin gelişmesi için önemli adımlar attık’’

Özak ‘’Turizmin gelişmesi için önemli adımlar attık’’

Kocaeli Büyükşehir Başkan Vekili Zekeriya Özak yapılan çalışmalarla kentin turizm alanında iddialı bir kent olduğunun ortaya çıktığını söyledi.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Adnan Zamburkan ile beraberindeki turizm heyeti Turizm Haftası dolayısıyla Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zekeriya Özak’ı ziyaret etti. Ziyarette konuşan Başkan Vekili Zekeriya Özak “Biz Büyükşehir Belediyesi olarak turizmin gelişmesi için çok büyük atılımlar gerçekleştirdik. Kentte nitelikli konaklama alanı ihtiyacının karşılanması, dört-beş yıldızlı otellerin yapılması için meclisimizde bir takım kararlar aldık. İmar noktasında beş yıldızlı otel yapılması şartıyla birtakım imar teşvikleri verdik. Bu teşvikler yerini buldu. Hızlı bir şekilde 5 yıldızlı otel sayısında artış oldu. 8 adet beş yıldızlı 17 tane de 4 yıldızlı otelimiz var. Turist geldiğinde onları konaklatacağımız yeterli miktarda yerimiz var. 15 bin turizm belgeli yatak var.” dedi.

ZİYARETTE TURİZM TEMSİLCİLERİ YER ALDI

Ziyarette Turizm İşletmecilik ve Otelcilik Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Adem Yavaş,  Kartepe Turizm Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Tülay Polat Üzümcü,  The Green Park Kartepe Resort Genel Müdür Yardımcısı Serdar Tayfun,  TÜRSAB Yedigöller Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Aytekin Şahinbaş, TÜRSAB Yedigöller Bölgesel Yürütme Kurulu Genel Sekreteri Cafer KURT ve İl Kültür ve Turizm Müdür Yardımcısı Hülya Özer de hazır bulundu.

“KOCAELİ’YE ÖNEMLİ TURİZM YATIRIMI YAPTIK”

Başkan Vekili Özak ziyarette şu açıklamalarda bulundu “İzmit Körfezi’nin temizlemesi dev bir dönüşümdür. Kötü kokan bir yer iken artık mavi bayraklı yüzülebilen bir körfez oldu. Balık çeşitliliği arttı. Kağıt Müzemiz ve Bilim Merkezi’miz de kendi alanında Türkiye’de dev projelerdendir. Kentte ayrıca 70 civarında tescilli yapının restorasyonu Büyükşehir’in turizm alanında yapmış olduğu çalışmalardan. Bin 500 kilometre doğa yürüyüş parkurumuz var. Kocaeli türküleri ve yöresel yemeklerini ortaya çıkardık, kentimize kazandırdık. Fuarlar ve zirveler konusunda Kocaeli çok iddialı bir kent” şeklinde konuştu.

KENTİMİZİ DÜNYA ÇAPINDA TANITIYORUZ

Başkan Vekili Özak ayrıca şunları kaydetti: “23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali için kentimize 41 ülkeden bin çocuk geliyor. Böylelikle kentimizi dünya çapında tanıtıyoruz. Uzuntarla’da hayata geçirdiğimiz Doğal Yaşam Alanı Türkiye’de bir ilk. Bölgesel anlamda ciddi bir turisti çekecek büyük bir proje. Burayı halkımızın çok beğeneceğini düşünüyorum. Orada her türlü aktivite de mümkün olacak. Halkımız eğlenerek, gezerek, görerek buradan faydalanacak. Ciddi anlamda turizm potansiyelini arttıracak bir proje”

365 GÜN TURİZM

İl Kültür ve Turizm Müdürü Adnan Zamburkan da konuşmasında “Turizm konusunda Kocaeli’de güzel şeyler oluyor. Bundan sonra da güzel şeyler olacak. TÜRSAB’la beraber Kocaeli’de turizmin gelişmesi için Kocaeli’ye yurt dışından da turist gelmesi için de projelerimizi sürekli geliştiriyoruz. Fuarlara katılıyoruz. İlimizi tanıtıyoruz. Kocaeli her yönüyle dört mevsimin yaşandığı 365 gün turizmin yapılabileceği bir kent. Kocaeli bir turizm çekim merkezidir. Dünyanın eski dört büyük kentinden bir tanesidir. Bir zamanlar adını tarihe yazdırmış Nikomedya olarak. Nikomeyda kalıntılarının da gün yüzüne çıkması için çalışmalarımız sürüyor “ dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.