DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Saral, “Banka faiz oranları düşmeli”

Saral, “Banka faiz oranları düşmeli”
03.04.2018
1.830
A+
A-

Saral, “Banka faiz oranları düşmeli”

Gölcük’te 1996 yılında Şaban Saral tarafından  kurulan ve şu anda oğlu  Fatih Saral tarafından işletilmekte olan Saral Emlak ile Gölcük’ün emlak piyasasını değerlendirdik. Saral yaptığı açıklamada emlak piyasasının hareketlenmesi için banka faiz oranlarının düşmesi gerektiğini belirtti.

Saral, “15 Temmuz’da yaşadığımız hain darbe girişi tüm Türkiye’de olduğu gibi Gölcük’te de emlak piyasasını olumsuz etkiledi”

Saral Emlak’ın işletmecisi Fatih Saral yaptığı açıklamada, “ Gölcük’te şu anda emlak piyasası olarak  yaprak kıpırdamaya başladı. Fakat genel olarak bakıldığı zaman emlak piyasasının çokta iştah açıcı olmadığını söyleyebiliriz. Banka faiz oranlarının yüksek olması ve malzemeye gelen yüksek zamlardan dolayı ev fiyatların yükselmesi ev alacakları tedirgin ediyor. Durgun bir kış ayından sonra Mart ayı itibari ile Gölcük’te emlak piyasasında az da olsa bir hareketlenme başladı diyebiliriz. 15 Temmuz’da yaşadığımız hain darbe girişi tüm Türkiye’de olduğu gibi Gölcük’te de emlak piyasasını olumsuz etkiledi. Birçok yabancı yatırımcı bu olay  sonrasında yatırım yapmaktan vazgeçtiği için emlakçıları olumsuz yönde etkiledi. 15 Temmuz’un izleri anca silinmeye başladı ve yabancı yatırımcılar yeniden ülkemizde yatırım yapmaya başladı.

Vatandaşların yürüyen emlakçılara itibar etmemesi gerekiyor

Kayıtdışı emlakçılık yapanlar hakkında düşüncelerini ifade eden Saral, “Emlakçı olarak şöyle bir sıkıntımız var. Yürüyen emlakçı diye tabir ettiğimiz hiçbir yerde kaydı ve vergi levhası olmayan ne olduğu belirsiz sözde emlakçı arkadaşlarımız bu sektöre ciddi anlamda zarar vermektedir. Vatandaşlarımızın bu konu daha hassas ve duyarlı olmalarını bekliyoruz ve bu kişiler ile irtibata geçmemelerini tavsiye ediyoruz” dedi.

“Konut kredilerinin en yakın zamanda düşmesini bekliyoruz”

Ev almak isteyenlerin önündeki en büyük engelin banka faiz oranları olduğunu belirten Saral, “Sadece Gölcük’te değil tüm Türkiye’de emlak piyasasını hareketlenmesi için banka faiz oranlarının en düşük 0.80 en yüksek 0. 99 olması gerekiyor. Şu anda bankaların vermiş olduğu faiz oranı 1.28 ve bu gerçekten çok ciddi bir rakam. Ev almak  isteyen vatandaşlar çekmiş oldukları kredinin iki katını bankaya geri ödemek zorunda kalıyor. Tabi bu durum ev almayı düşünen vatandaşları tedirgin ettiği için bizi de etkiliyor. Bu nedenle konut kredilerinin en yakın zamanda düşmesini bekliyoruz” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.