DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

SAYIN HÜLYA AKSOY “KOCAELİ KADIN SAĞLIĞI EĞİTİM PROJESİ” ÇALIŞMALARI KAPSAMINDA İZMİT 24 KASIM ANADOLU LİSESİ ÖĞRENCİ VELİLERİYLE BİR ARAYA GELDİ

SAYIN HÜLYA AKSOY “KOCAELİ KADIN SAĞLIĞI EĞİTİM PROJESİ” ÇALIŞMALARI KAPSAMINDA İZMİT 24 KASIM ANADOLU LİSESİ ÖĞRENCİ VELİLERİYLE BİR ARAYA GELDİ

 Valimiz Sayın Hüseyin Aksoy’un eşi Sayın Hülya Aksoy’un Koordinatörlüğünde, İl Sağlık Müdürlüğümüz tarafından yürütülen “Kocaeli Kadın Sağlığı Eğitim Projesi” çalışmaları kapsamında, İzmit 24 Kasım Anadolu Lisesi öğretmen,  öğrenci velisi kadınlarımıza  eğitim verildi.

Programa; Sayın Hülya Aksoy, İzmit Kaymakamı Ersin Emiroğlu’nun eşi Zeynep Emiroğlu, Okul Müdürü Yahya Öztürk, kadın öğretmenler ve çok sayıda kadın davetli katıldı.

24 Kasım Anadolu Lisesi Müzik topluluğu öğrencileri tarafından verilen müzik dinletisi ile başlayan program, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı okunmasıyla devam etti.

Sayın Hülya Aksoy’un yapmış olduğu konuşmalarında; “Değerli katılımcılar hepiniz projemize hoş geldiniz. Öncelikle Kaymakam beye, eşine, okul müdürümüze ve emeği geçen herkese bizi sizlerle buluşturduğu için teşekkür ediyorum. Kocaeli’de Valiliği olarak Kadın Sağlığı Eğitim Projesi başlattık ve bugünde sizlerle bunu paylaşmak üzere buradayız. Hekimlerimizin söyledikleri üzere meme kanseri kadını tehdit eden kanser türleri arasında ilk sıralarda yer alıyor. Bu sebeple erken teşhis için her kadının evde kendi kendine muayene yapması gerektiği söyleniyor. Bizlerde burada nasıl evde kendi kendine meme muayenesi yapılacağını sunacağımız video filminde izleyip öğreneceğiz. Bunun dışında kadınları ilgilendiren belirli konularda sizleri bilgilendireceğiz, eminim ki burada anlatılanların birçoğunu biliyorsunuz ama bilmek de yetmiyor, bunları uygulamak çok önemli. Biz kadınlar kendimizi biraz ihmal ediyoruz. Önceliklerimiz ailemizdir, ama bizler sağlıklı olacağız ki bunları çok daha rahat bir şekilde yapabilelim. Sizlerden ricam burada dinledikleriniz burada kalmasın, evlerinizde uygulayın. Etrafımızda da bilmeyen kadınlarımız varsa onlarla da paylaşırsanız bizim projemiz daha da ilerlemiş olur. Projemizin amacı farkındalık yaratmak, bilgilendirmek ve bilinçlendirmektir. Katılımlarınız için hepinize teşekkür ediyorum.“ dedi.

Sayın Aksoy’un konuşmalarının ardından, İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkan Yardımcısı Dr. İnci SOBİ, kadınlarımıza, meme kanseri, kendi kendine meme muayenesi, rahim ağzı kanseri, kalın bağırsak kanserleri, kadın üreme sağlığı, cinsel yolla bulaşan hastalıklar, normal doğum, anne sütü ve emzirmenin önemi, menopoz, sağlıklı beslenme, fiziksel aktivite, obeziteden korunma ve diyabet, organ bağışının önemi, 6284 Sayılı Kanun ve kadına yönelik şiddet, sigara, uyuşturucu ve teknoloji bağımlılığının zararları konularında eğitim verdi ve  kendi kendine meme muayenesini anlatan video gösterimi yapıldı,  bilgilendirici el broşürleri dağıtıldı. Kadınlarımız tarafından yoğun ilgi gören program katılımcılardan gelen soruların cevaplandırılması ile sona erdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.