DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Selman Yıldırım Şahinler Mahallesini dolaştı

Selman Yıldırım Şahinler Mahallesini dolaştı

CHP’ önceki dönem ilçe başkanı Selman Yıldırım önceki akşam İzmit’in mahallesi Şahinler ve alt mahalleleri, Tongurlu, Çiftlik, Veyisler’i ziyaret etti. Ziyaret esnasında ise Yıldırım’a Kocaeli Büyükşehir belediyesi CHP’li meclis üyesi Özcan Özer, CHP İzmit ilçe yönetim kurulu üyesi Arda Başaran, 28 Haziran Mahalle temsilcisi Nagip Çiçek eşlik etti.

Şahinler mahallesinde vatandaşlarla bir araya gelen Yıldırım, bizler buraya eleştiri yapmak için gelmedik. Sizleri dinlemeye, dinledikten sonrada notlarımızı alıp nasıl çözümler üretebilirizi sorgulamak için geldik dedi. Bu gezilerin devam edeceğini söyleyen Yıldırım, sorunları yerinde tesbit ederek çözümler geliştirmek. Bunu da en iyi o mahallede yaşayan vatandaşlardan öğrenebilirsiniz bu da vatandaşın mahallesine sürekli giderek bilgi almaktan geçtiğini söyledi. Şahinler mahallesinin en büyük sıkıntısı İletişim alt yapısının olmayışı. Orada yaşayan vatandaşlar, internet ve telefon’ ağlarının çekmeyişinden dolayı rahatsız olduklarını belirtiyor. Sizleri dinliyoruz ve aldığımız notlar doğrusunda ise çalışmalar yapıyoruz. Bakın Hakkaniye mahallesine konak yapılmış ne güzel bir proje, bizler yapılanlara karşı değiliz. Fakat bu konakların İzmit’in 102 mahallesine de yapılmasını istiyoruz. Ayrıca konaklar yapılsın ki konakların içerlerine fatura ödeme noktaları, kurslar, ve vatandaşların aktivitelerini yapabilecekleri alanlar oluşturulsun. Çünkü belediye baba ocağı olmalıdır. Nasıl bir baba evladını diğer evladından ayırmayıp adaletli bir şekilde evlatlarına sahip çıkıyorsa belediye de vatandaşına bu şekilde sahip çıkmalıdır dedi.

“Köyler oldu Mahalle”

Sizlerde biliyorsunuz ki artık Köy tüzel kişilikler kaldırıldı ve artık hepiniz, mahalle oldunuz. Peki belediye 102 mahalleye hizmet götürme noktasında başarılı olabiliyor mu ? Hizmet denilince akla hemen şehir merkezleri gelmesin, Kandıra’ya sınırı olan Şahinler mahallesine de, Kuruçeşme ve Akmeşe kadar olan bölge içerisinde her yere eşit şekilde parti gözetmeden ve ayrımı yapmadan, ötekileştirmeden hizmet götürebiliyor mu ? Bizim çalışmamız bu yönde olacak dedi.

“Demokrasinin Vatandaşa Verdiği En güzel Şey Sandıkta Değiştirmek”

Vatandaş olarak, seçimleri holiganlık üzerinden değil de seçimden seçime değerlendirilmelidir. Senin kazancın eğer AKP hükümeti döneminde arttıysa oy vermeye devam edin. Ama atalarından kalma toprakları satmaya başladıysan ya da satma aşamasına geldiysen demokrasinin sana verdiği yetkiyi kullan ve değiştir. Hatırlarsanız CHP olarak 7 Haziran seçimlerinde ne demiştik ? Çiftçiye mazot 1.5 TL olacak demiştik, emeklilere, her iki dini bayramda, birer maaş ikramiye verilecek, bunları söylerken iktidar tarafı bizleri kötülüyordu fakat gördük ki bizler haklı çıktık ve 1 kasım seçiminde AKP bizim projelerimizi uyguladı.

Bizler istiyoruz ki, üretici kazansın, Köylü kazansın fakat soruyorum sizlere köylü kazanabiliyor mu ? Soruyorum sizlere kazana biliyormusunuz ? Geçmiş yıllarda kaç dönüm arazinizi ekim işlerinde kullanıyordunuz şimdi ise ne kadarını ekebiliyorsunuz ? bunları en iyi gören sizlersiniz dedi.

Kentimizi ve kentimizde yaşayan vatandaşlarımızı düşünüyorsak önce Enteğre tesisi kurarak kendi markamızı oluşturmalıyız. İzmit 47 bin hektarı temsil eden bir alana sahip, İzmit’in Yarısı tarım alanı olduğu bir bölgede eğer vatandaşı yönlendirmezsen tarım da bitmiş olur. Oy verirken de daha objektif davranmanızı isterim dedi. Daha sonra Yıldırım, Köydeki vatandaşlara Türk bayrağı hediye etti. İşte bizleri tek çatı altında tutan ortak değerimiz anlı şanlı Türk bayrağımızdır dedi.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.