DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

SESİMİZE KULAK VERİN

SESİMİZE KULAK VERİN

Cebeci kayıp aileleri için konuştu

SESİMİZE KULAK VERİN

Gölcük Engelliler Derneği Kurucu Başkanı Emine Cebeci, geçtiğimiz Mart ayı’nda 17 Ağustos Mezarlığı’ndaki sahipsiz mezarların DNA testi yapılması için açılmasından sonra, hala testlerin yapılmadığını, bu yüzden de ailelerin üzgün ve tepkili olduğunu vurguladı. Cebeci, yetkililerden ailelerin beklentilerini yerine getirmelerini ve acılarının en kısa sürede dindirilmesini istedi.

Cebeci, “Kemikler hala Kocaeli Üniversitesi’nde”

Geçtiğimiz Mart ayında 17 Ağustos Mezarlığı’nda 15 sahipsiz mezarlar açılmış, mezarlardaki kemikler Kocaeli Üniversitesi’ne götürülmüştü. Aradan uzun zaman geçmesine rağmen, bir türlü gelişme sağlanamaması ailelerin tepkisini çekmeye devam ediyor. Konu hakkında gazetemize bilgi veren Gölcük Engelliler Derneği Kurucu Başkanı Emine Cebeci, şunları söyledi: “Geçtiğimiz Mart ayında 15 sahipsiz mezar açıldı ve buralardan alınan kemikler, Kocaeli Üniversitesi’ne kemik tespiti taraması yapılmak üzere götürüldü.  Kemiklere DNA testi yapılması için ilgili cihaza ihtiyaç duyuldu. Gelişen süreçte cihaz alındı ama bu seferde Kocaeli Üniversitesi DNA Testinin yapılabilmesi için mahkemeye masraf kağıdı yolladı. Ailelerin birisine de bu talep iletildi. Artık aileler bu konuda adım atılmasını bekliyor.”

‘Ailelerin acılarını dindirin’

Sözlerine devam eden Emine Cebeci, “Süreç şöyle başlamıştı. Deprem sonrasında kayıplarını arayan aileler için Müge Anlı kanalı ile ilk müracaatımız yapıldı. Bu müracaata devletimiz kayıtsız kalmadı ve mezarların açılması yönünde Kocaeli Valiliği’ne oradan da Gölcüklü yetkililere talimat verildi.  Biliyorsunuz ki geçtiğimiz Mart ayında 15 sahipsiz mezar açıldı ve kemikler Kocaeli Üniversitesi’ne götürüldü. Yaşanan süreçten sonra ailelerden DNA testi yapılması için bir bütçe istendi. Bu meblağları ödeyemeyenler ömür boyunca bu acı ile mi yaşatılacak? Bu işlemlerin bütçesi mezarlar açılırken ayrılmalıydı. Sonuçta 25-30 bin lira devletimiz için çok küçük meblağ. Bir buçuk seneden bu yana kemikler orada. Kayıp aileleri çok tepkili. Aileler, ‘DNA testi yapılmayacaksa, mezarlar neden açıldı’ diyerek tepkilerini dile getiriyorlar. Artık ne olursa olsun bir bütçe açılıp testlerin yapılması gerekiyor. Bizim tek isteğimiz, bu bütçenin ayrılması ve testlerin tez vakitte yapılarak, ailelerin acılarının bir nebze de olsa dindirilmesidir” diyerek isteklerini belirtti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.