DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Türkan Dereli İlkokulu’ndan bin fidan öğrenciler kendi elleriyle dikti

Türkan Dereli İlkokulu’ndan bin fidan öğrenciler kendi elleriyle dikti

Bölgemizin gözde okullarından olan ve 800 öğrencisi bulunan Türkan Dereli İlkokulu, Kirazlıyalı mevkinde yapılan Hatıra Ormanı’na 2 bin çam fidesi dikti.

200 öğrenci 2000 çam fidesi dikti

Orman İşletme Müdürlüğü’ne başvuran ve talebi kabul edilen Türkan Dereli İlkokulu Kirazlıyalı Mevkiinde Hatıra Ormanı oluşturdu. Okul Müdürü Alper Yazıcı, Müdür Yardımcısı Yasemin Suçeken, öğretmen ve Okul Aile Birliği üyeleriyle alana giden yaklaşık 200 öğrenci törenle 2 bin çam fidesi dikti.

Çocuklar kendi elleriyle fideleri dikerek can suyu verdi

Okulu yaptıran ve bir çok öğrenciye eğitim imkanı sağlayan Mehmet Sinan Dereli’nin katkılarıyla Orman İşletme Müdürlüğü’nden yer talep ettiklerini söyleyen Türkan Dereli İlkokulu Müdürü Alper Yazıcı, “Türkan Dereli İlkokulu Hatıra Ormanı alanı kurduğumuz için çok mutluyuz. Yaklaşık 200 öğrencimiz ve öğretmenimizle burada 2 bin ağaç fidesi diktik. Diktiğimiz çam fidelerinin bakımını da her yıl biz yapacağız. Yılda iki kez gidip sulayıp etrafını temizleyeceğiz. Çocuklar kendi elleriyle fideleri dikerek can suyu verdi” dedi.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.