DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

’Türkiye’nin mücadelesi muasır medeniyetlerin üstüne çıkmaktır’’

’Türkiye’nin mücadelesi muasır medeniyetlerin üstüne çıkmaktır’’

Başkan Karaosmanoğlu, Kocaeli’nin önemli STK dinamiklerinden Körfez Ticaret Odası ve Mimarlar Odası Kocaeli Şubesini makamında ağırladı.

Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Körfez Ticaret Odası Başkanı Recep Öztürk ve Mimarlar Odası Kocaeli Şube Başkanı Füsun Yılmaz ile yeni yönetimlerini makamında ayrı ayrı konuk etti. Çok verimli geçen görüşmelerde Kocaeli’nin yerel yönetimlerdeki öncü anlayışının yanı sıra kentin tüm dinamiklerine karşı yakın işbirliğinin önemi özellikle vurgulandı. Ticaretin önünü açan esnafların varlığından duyduğu memnuniyeti ile yapılarda kent kimliğine sahip çıkan mimarların çalışmalarından bahseden Başkan Karaosmanoğlu, “Türkiye’nin mücadelesi muasır medeniyetlerin üstüne çıkmaktır. Bu konuda kararlı olduğumu her fırsatta ifade ederken gücümüzü de halkımızdan, esnafımızdan, mühendisimizden, mimarımızdan velhasıl taşın altına sokan herkesten alıyor” dedi.

“HALKIMIZ BU MÜCADELEYE BÜYÜK DESTEK VERMEKTEDİR”

Körfez Ticaret Odası ile olan birlikteliğinde müşteri yeni talepler ve beklentiler içinde olduğunu dile getiren Başkan Karaosmanoğlu, “İnanıyorum ki sizler gerek Körfez ilçesinin gerekse Kocaeli’nin gereksinimlerine dönük çalışmalar ortaya koyacaksınız. Bununla birlikte ulaşım başta olmak üzere eğitim, kültür ve spor alanlarında yaptığımız projelere sizlerin de katkı vermenizi gönülden arzu ediyorum. Ülkemizin ve bölgemizin güvenlik önceliklerinin, Türkiye’nin Suriye topraklarında üslenen terör örgütleriyle mücadelesini kesintisiz sürdüğünü de hepimizin yakından takip etmekteyiz. Terörün her türüne karşı kararlı ve tutarlı bir mücadele yürütülmektedir. Halkımız bu mücadeleye büyük destek vermektedir. Geleceğin güçlü Türkiye’si sizlerin yoğun çalışmasıyla olacaktır” ifadelerini sarf etti.

“KARŞILAŞILAN SORUNLARI BERABER ÇÖZECEĞİZ”

Mimarlar Odası Kocaeli Şube Başkanı Füsun Yılmaz ile yeni yönetimlerinin nazik ziyaretleri dolayısıyla duyduğu memnuniyeti de dile getiren Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Kocaeli, Mimarların kenti olacaktır. Buna yürekten inanıyorum. Mimarlarımızla birlikte büyük güçlü Türkiye ve Kocaeli yolunda projeler ortaya koyacağımıza da inanıyorum. Mimarlarımızın karşılaştığı sorunların çözümünde beraber çalışacak ve sizlere destek olacağız. Biliyoruz ki sizler bu kent için taşın altına eline sokacak yapıdasınız. Sorumluluk alacak, ülkemizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün muasır medeniyetlerin üstüne çıkma hedefine sizlerle ulaşacağız. Füsun başkanımıza ve yeni yönetimine de bu noktada başarılar diliyorum. Büyükşehir Belediyesi olarak sizlerin yanındayız” şeklinde konuştu.

“MİMARLARIMIZIN DESTEKÇİSİ OLACAĞIZ”

Görüşmede kentin planlaması noktasında ortaya koyulan iradenin önemine de dikkat çekilirken, altyapıdan üstyapıya, yeşil alanlardan kentin mimari dokusuna kadar birçok konunun ele alındığı görüşmede, Büyükşehir Belediyesi’nin kentin geleceğiyle alakalı projelerde birlikte daha fazla çalışılmasının önemine vurgu yapıldı. Mimarları Odası Kocaeli Şubesi’nin tüm üyelerine Başkan Yılmaz ile selam gönderen Karaosmanoğlu, “Mimarlarımızın Kocaeli’nin tarih dokusuna sahip çıkacak projeleriyle sorumluluk alacaklarına yürekten inanıyorum. Bizler bu noktada mimarlarımızın destekçisi olacağız” diyerek sözlerini tamamladı. Mimarlar Odası Şube Başkanı Füsun Yılmaz da, “Büyükşehir Belediye Başkanımızın bizleri kabul ederek kentimizin geleceği üzerine değerlendirmeler yapmamızı çok önemli buluyorum. Kentimizde Mimarlarımızın karşılaştığı sorunları da kendilerine ifade ettik. İnanıyorum ki bu konuda gerek Büyükşehir Belediyemiz gerekse ilçe belediyelerimiz bu konuda bizlere destek olacaktır” dedi. Görüşme yapılan istişarelerin ardından sona erdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.