DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

ÜLKE GENÇLİĞİNİN BİZLERE İHTİYACI VAR

ÜLKE GENÇLİĞİNİN BİZLERE İHTİYACI VAR

Anadolu Gençlik Derneği Kocaeli Şubesi Mart Ayı il değerlendirme toplantısını 12 ilçe başkanı ve komisyonlarıyla birlikte yoğun katılımla gerçekleştirdi. Divan toplantısına il ve ilçe yönetimlerinin yanı sıra AGD İmam-Hatip Komisyonlarından sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Yavuz Selim Dumangöz’de katıldı.

AGD Kocaeli Şube Başkanı Kemal Halıcı’nın konuşması ile başlayan Şube Divan Toplantısı, ilçe başkanlarının ve şube yönetiminin aylık faaliyet raporları ile devam etti.

Divan toplantısında konuşan AGD Kocaeli Şube Başkanı Kemal Halıcı, “Biz başkaları için yaşayan insanlarız. Müslümanların böyle olması gerekir. “Biz yüklendiğimiz, taşıdığımız kelimelerle gençlere yön vermenin, dolayısıyla topluma yön vermenin gayretindeyiz. Hakikati, hakkı, en güzel şekilde ifade edeceğiz. “İnancını yaşamın pratiğine yansıtabilen bir gençlik yetiştirmek en büyük vazifemiz. Mesele öncelikle istikametin sağlam olmasıdır. Kişiyi hedefe vardıran hızlı gitmesi değil, istikamet üzere gitmesidir. Ümmet, kardeşlik, merhamet, adalet, mücahede, istişare, biat gibi kavramları özümseyen bir gençlik istiyoruz. Zalim kim olursa olsun, zulüm kimden gelirse gelsin zalime ve zulme karşı durabilen, yeryüzünün neresinde olursa olsun insanlar arasında ayrımcılık yapmayan, her renkten ve her ırktan tüm mazlumlara destek olabilen bir gençlik istiyoruz” şeklinde ifade ederek “İslam dünyası kan gölü halindeyken, Anadolu Gençlik Derneği Kocaeli Şubesi olarak üstümüze düşen sorumlulukların ve görevlerin farkına varıp, bu konuda neler yapabiliriz muhasebesini yapmak en önemli görevimizdir. İşimiz çok zor, bunun farkında olarak işimize dört elle sarılıp, faydalı gençler yetiştirmek için daha çok çalışmalıyız” dedi.

BU DAVA YÜK DEĞİL BİZE BAHŞEDİLEN LÜTUFTUR

Divan toplantısında konuşma yapan AGD İmam-Hatip Komisyonlarından sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Dumangöz, “Ne makam ne mevki ne de maddi karşılık olmaksızın aksine vaktimizden, malımızdan, ailemizden fedakarlıklar yaparak yürüttüğümüz bu çalışmalar bizler için yük değil Allah’ın (c.c) bir lütfudur. Bu nedenle her anımızı Allah’ın rızasına uygun şekilde yaşamalı ve kardeşlik vazifelerimizi yerine getirerek çalışmalıyız” dedi. Yapılan sunumlar ve konuşmaların ardından görev değişikliği yapılan Karamürsel ilçe başkanı Mecit IŞIK ve Dilovası ilçe başkanı Mehmet YAZLI’ya AGD Genel Başkan Yardımcısı tarafından plaketleri takdim edildi. Toplu fotoğraf çekiminin ardından program sona erdi.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.