DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

VALİMİZ SAYIN HÜSEYİN AKSOY, 8. MUHTARLAR TOPLANTISINI KARAMÜRSEL İLÇESİNDE GERÇEKLEŞTİRDİ

VALİMİZ SAYIN HÜSEYİN AKSOY, 8. MUHTARLAR TOPLANTISINI KARAMÜRSEL İLÇESİNDE  GERÇEKLEŞTİRDİ

.Valimiz Sayın Hüseyin Aksoy,  İlimizdeki  8. Muhtarlar toplantısını Karamürsel ilçesinde  gerçekleştirdi.

Toplantıya; Valimiz Sayın Hüseyin Aksoy’un yanı sıra, Vali Yardımcısı Ahmet Büyükçelik, Karamürsel  Kaymakamı Ahmet Narinoğlu, İl Emniyet Müdürü Necati Denizci, İl Jandarma Komutanı Albay Osman Aslan, Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım, Karamürsel Muhtarlar Dernek Başkanı Adem Akın, daire müdürleri ve Karamürsel İlçesi Muhtarları katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan programda Valimiz Sayın Hüseyin Aksoy’un yaptığı konuşmalarında; “Değerli katılımcılar her ay düzenli olarak bir ilçemizde muhtarlarımızla bir araya gelerek, onların ilçeleriyle ilgili soruları varsa onları almak ve onlara çözüm üretmek adına bu toplantılarımızı gerçekleştiriyoruz. Kocaeli genelinde her ay bir ilçemizde muhtarlarımıza konuk oluyoruz. Vatandaşımızın doğrudan seçtiği ve vatandaşlara en yakın olarak görevini yürüten muhtarlarımızla bu toplantımızı gerçekleştireceğiz. Vatandaşın sorunlarını en yakından bilen muhtarlarımızdır. Bizlerin görevi bu sorunlara çözüm üretebilmek ve ürettiğimiz bu çözümler çerçevesinde vatandaşımızın huzur ve mutluluğunu daha üst noktalara taşıyabilmektir.

OKUL ÇAĞINDA OLUP, OKUL DIŞINDA EĞER BİR ÖĞRENCİMİZ KALDIYSA BUNDAN HEPİMİZ SORUMLUYUZ.

 İlimizde kurum ve kuruluşlarımızın yürüttüğü önemli çalışmalar var. başta eğitim ve sağlık olmak üzere bir çok alanda önemli çalışmalar gerçekleştiriliyor. Değerli muhtarlarımız bizim en önemli konularımızın başında eğitim geliyor. Eğitimde özellikle çocuklarımızın okulda olması ve okul dışında kalmaması adına önemli çalışmalarımız var. Okul çağında olup, okul dışında eğer bir öğrencimiz kaldıysa bunda hepimizin sorumluluğu var demektir. Muhtar arkadaşlarımızdan kendi mahallelerinde okul çağında olup okula devam etmeyen öğrencimiz varsa bunu Milli Eğitim Müdürümüze, okul müdürümüze ve ilgili yerlere bildirmelerini istiyoruz.

Çünkü okul çağında olan bütün çocuklarımızın okulda olmasını arzu ediyoruz. Zaman zaman kaydı yapılmış olmakla birlikte okula devam etmeyen öğrencilerimiz olabiliyor ve bu 3 gün 5 gün olabilir ama bu devamsızlık belirli bir sürenin üzerinde ise çocuğun eğitim almasını engelleyecek bir noktaya ulaşmış demektir. Bu da bizim için önemli bir sorundur.  Bu bakımdan okula kaydı yapıldığı halde devam etmeyen öğrencilerimiz varsa bunlarla ilgili mutlaka bir istişare içerisinde bulunmalı ve onları okulda almak için her türlü gayreti vermek durumundayız.  Bu bakımdan bizler çocuklarımızın eğitimi konusunda her türlü hassasiyeti en üst noktada göstermeliyiz. Okul çağına geçmiş olan çocuklarımız olabilir, bunları da bildiğimiz gibi açık öğretim okullarımıza yönlendirmek suretiyle buralarda eğitim almalarını sağlamak durumundayız.

Bilindiği üzere okuma yazma seferberliği başlatıldı. Artık okuma yazma bilmeyen vatandaşımız kalmamalı. Buradan Muhtar arkadaşlardan kendi mahallelerinde okuma yazma bilmeyen insanlarımız varsa bunu en yakın okul müdürlüğü, Halk Eğitim Müdürlüğü ile paylaşmalıyız. Bu bakımdan artık okuma yazma bilmeyenlerimizin de sonlanması ve okur-yazar oranının artık %100’ lere ulaşması gerektiği bir süreci hep birlikte yaşıyoruz.  Bu bakımdan okuma yazma bilmeyenler noktasında kendi mahallemizde, kendi ilçemizde, kendi ilimizde hiç kimse kalmayıncaya kadar bu çalışmalarımızı daha üst noktalara taşımak mecburiyetindeyiz. Bu yönüyle de muhtar arkadaşlarımızın kendi bölgelerindeki tespitleri varsa bunları ilgili arkadaşlarımızla paylaşmaların da büyük yarar vardır.

TEKLİ EĞİTİME GEÇME KONUSUNDA KOCAELİ OLARAK TÜRKİYE’DEKİ EN ÖNEMLİ İLLERİN BAŞINDA YER ALMAK İSTİYORUZ

2019 yılından sonra bütün okullarımızda tekli eğitimlere geçme gibi bir hedefimiz var. Tekli eğitime geçme noktasında İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzle, İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerimizle, Kaymakamlarımızla  iş birliği içerisinde çalışmalar başlattık. İhtiyaç olan bölgelerde okullarımızın kaç dersliğe ihtiyacı var bunlarla ilgili çalışmalar ortaya kondu ve milli eğitim yatırım programına da aldık. Tekli eğitime geçme konusunda Kocaeli olarak Türkiye’deki en önemli illerin başında yer almak istediğimizi de sizlerle paylaşmak istiyorum.  Özellikle eğitimde hayırseverlerimizin çok önemli katkıları oluyor bu vesileyle kendilerine teşekkür etmek istiyorum.

Yeni dönem artık Bilişim dönemi, Bilişim çağıdır. Bu anlamda  çocuklarımızın her türlü eğitim olanaklarından en üst seviyede yararlanmalarını istiyoruz.  Kocaeli olarak her eğitim bölgesinde ilk robotik sınıf ve  kodlama atölyesi oluşturmak için  bir çalışma başlattık.  Her eğitim bölgesinde bir ilkokulda,  ortaokulda ve  lisede  bir kodlama atölyesi yaparak o  okuldaki ve çevre okuldaki öğrencilerimizin bunlardan yararlanmalarını ve kendilerini daha iyi yetiştirmeleri istiyoruz. İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz bu konudaki çalışmalarını tamamladı. Bu çalışmaları önümüzdeki süreçte tamamlamayı hedefliyoruz.  Çünkü çocuklarımızın bu yeni gelişen bilgi teknolojilerinden en iyi şekilde yararlanmaları ve kendilerini geleceğe hazırlamaları bakımından robotik sınıfları, kodlama atölyeleri oldukça fazla önemsediğimizi sizlerle paylaşmak istiyorum.  Karamürsel ilçemizde de önümüzdeki dönemde hayata geçirmek için bu çalışmalarımızı ortaya koyacağız.

Çocuklarımızın eğitimi bizler için önemli ve onların taşımalı sistem ile ilgili geldikleri bölgeler de dahil olmak üzere taşıma yapan araçların güvenliği konusunda birçok çalışmalar ortaya konuluyor. Emniyet Müdürlüğümüz, Jandarma birimlerimiz bu araçların gereken standartlarda olmaları için gerekli hassasiyetleri gösteriyorlar. Sizlerin de tespitleri varsa bunları Kaymakam arkadaşlarımızla paylaştığınız da önümüzdeki süreçte bunlarla ilgili herhangi bir sorun yaşamamak adına önemli mesafeler almış oluruz.

Gerek İl Emniyet Müdürlüğümüz, gerekse Jandarma Birimlerimizin denizlerde yürüttüğü önemli çalışmalar var. Özellikle son dönemlerde Karadeniz’de de karşımıza çıkan yasadışı Göç konuları ile karşı karşıya kalabiliriz. Son aylarda böyle bir olayla karşılaşmadık ama olma ihtimaline karşı özellikle Muhtar arkadaşlarımızın duyarlı olmalarını ve yasadışı göç konusunda şüpheli şahısların bölgede görülmesi durumunda bunları mutlaka ilgili birimlerimize bildirmelerini kendilerinden istiyoruz.

 KADIN SAĞLIĞI EĞİTİM PROJESİNDRE HEDEF KİTLESİNİN %44’ÜNE ULAŞAN  KARAMÜRSEL, HEDEF KİTLE BAKIMINDAN BU SAYIYI OLUŞTURAN EN ÖNEMLİ İLÇELERİMİZİN BAŞINDA GELİYOR

Sağlık Hizmetleri konusunda İl Sağlık Müdürlüğümüzün yaptığı önemli çalışmalar var. Özellikle kadınlarımızı ilgilendiren ‘Kadın Sağlığı Projesi’ kapsamında Kocaeli genelinde 671 bin kadınımızı  hedef alan bir projeyi İl Sağlık Müdürlüğümüzün oluşturmuş olduğu ekiplerle yürütmeye devam ediyoruz.  Bu anlamda da Karamürsel ilçemize teşekkür etmek istiyorum.  Hedef kitlesinin %44’üne  ulaşan  Karamürsel, hedef kitle bakımından bu sayıyı oluşturan en önemli ilçelerimizin başında geliyor.  Bu nedenle özellikle bu projede görev alan ekip arkadaşlarımıza da teşekkür ediyorum.  Bu bakımdan kadınlarımızın daha duyarlı olması özellikle belirli sağlık konularında kendi kendini belirli bir seviyede yetiştirilecek bilgi birikimine ulaşmalarını özellikle arzu ediyoruz.

 KOCAELİ GENELİNDE 460 ÇOCUĞA İŞLEM YAPTIK

Sokakta çalışan ve dilenen çocukları istemiyoruz ve kabul etmiyoruz. Valilik emri yayınladık ve sokakta çalışan, dilenen çocukların ailelerine ilk seferde bir tebligat yapıyoruz, eğer bir kez daha sokakta çalıştığını, dilendiğini görürsek para cezası uyguluyoruz. Kocaeli genelinde 460 çocuğa işlem yaptık. Buradaki temel amacımız; çocukları sokaktan kurtarmak.  Çocuklar sokağa alıştığında farklı suçlara, farklı noktalara doğru gitme durumları söz konusu olabiliyor.  Bu anlamda biz çocukların sokakta çalışmalarına, sokakta dilenmelerine fırsat vermeyeceğiz.  Bu yönde  başlattığımız bir çalışmamız var ve bu çalışmamıza da muhtar arkadaşlarımızın destek olmasını, bu tür çocuklar varsa ilgili birimlerimize mutlaka iletmelerini kendilerinden istiyoruz.  Bu bizim için oldukça önemli ve üzerinde hassasiyetle durduğumuz bir konudur.  Sokakta çalışan çocuğumuz ve dilenen çocuğumuz olduğunda sadece ailesine para cezası keseriz diyerek bırakmıyoruz, bu çocuk eğer okul çağındaysa ve gitmiyorsa bu konuyu hemen Milli Eğitim Müdürlüğümüze aktarıyoruz.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğümüzün uzmanları bu çocuklarımızın ailelerinin sosyal yapısını inceliyor ve gerçekten geçinemeyecek, ekonomik anlamda hayatını sürdürmeyecek durumdaysa bunlara Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğümüz tarafından gerek nakdi yardımların yapılmasını, gerekse Kaymakamlıklarımızın Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na yönlendirilerek yardım yapılmasını sağlıyoruz. Dolayısıyla çocuklarımızın sokakta çalışmasına, dinlendirilmesine hiçbir gerekçe ve bunu hoş gösterecek davranış içerisinde asla olmuyoruz.

Sevgili muhtarlarımız son 10 yılda devlet sosyal devlet yönünü çok ön plana çıkardı. Engelli vatandaşlarımıza karşı onlara bir takım haklar sağladı. Bunlarla da ilgili olarak Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğümüz de çeşitli çalışmalar yürütülüyor. Benim sizlerden talebim bu yararlardan yararlanamayan bölgenizde gerçekten engelli olan insanlar varsa bunların Kaymakamlığımıza iletmenizdir.

Nüfus idareleri kimlikleri yenileniyor, bunun yanında 2 Nisan ayı itibaren de ehliyet ve pasaportlar da artık nüfus idarelerinden veriliyor. Nüfus cüzdanların yenilenmesi konusunda zaman zaman vatandaşlarımızın bu konuda bilinçlendirilmesi, bu değişim sürecini tamamlama noktasında vatandaşlarımızı bilgilendirmenizi rica ediyorum. Katılımlarınız için teşekkür ediyorum.” diyerek toplantının yararlı olması temennisinde bulundu.

Toplantının ardından Valimiz Sayın Hüseyin Aksoy, muhtarlarımızın sorun ve taleplerini dinleyerek, gereğinin yapılması ve takip edilmesi hususunda orada hazır bulunan kurum müdürlerine talimat verdi.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.