DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Vanlılar 100. Kurtuluş yıldönümünü Anıtpark’ta kutladı

Vanlılar 100. Kurtuluş yıldönümünü Anıtpark’ta kutladı

Vanlılar 100. Kurtuluş yıldönümünü Anıtpark’ta kutladı

Gölcük Vanlılar Derneği Başkanı Kenan Çelik ve Yönetimi ile Van şehrinin düşman işgalinden kurtuluşunun 100. Yılı münasebetiyle geçtiğimiz Pazar günü Anıtpark’ta etkinlik gerçekleştirdi. Başkan Çelik ve Yönetimi etkinlikte protokole ve vatandaşlara Van’a özgü Ayran Aşı (Gırar) dağıtarak, bu önemli günlerini kutladı.

Katılım yoğun oldu

Anıtpark Kent Meydanı’nda gerçekleştirilen Ayran Aşı (Gırar) etkinliğine Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, AK Parti İlçe Başkanı İdris Alp, Cumhuriyet Halk Partisi Gölcük İlçe Başkanı İsmet İşeri, Milliyetçi Hareket Partisi Gölcük İlçe Başkanı Bilal Çakır, CHP Yönetimi, MHP İlçe Kadın Kolları Başkanı Gülay Ozantürk ve kadın üyeler, İlçemizin STK, Dernek ve Oda Başkanları ile çok sayıda davetliler katılım sağladı.

Çelik, “Ermeni Çeteleri, Van’da 35 bin mahsun Müslüman insanımızı katletmişlerdir

Etkinlikte konuşma yapan Dernek Başkanı Kenan Çelik, ‘Bugün Erciş ilçemizin kurtuluşu, yarın ise Van ilimizin kurtuluşunun 100. Yıldönümü. Bizler bunun haklı gururu ve mutluluğu içerisindeyiz. 1915-1918 yıllarında Van ilimizde büyük acıların sahnelendiği, Osmanlı Devleti’nin zor günlerini fırsat bilerek Fransa, İngiltere, Rusya gibi ülkelerin kışkırtmasıyla ve teşvikleriyle Ermeni Çeteleri; Taşnak, Hınçak, Ramgavar, Karahaç adlı çeteler halka zulümler yaparak büyük acılar yaşanmasına sebep olmuşlardır. Ermeni Çeteleri, Van’da 35 bin mahsun Müslüman insanımızı katletmişlerdir.  1 ve 2 Nisan 1918 tarihinde Vanlılar işgalcilere karşı kahramanca mücadele başlatmış ve Süleyman Sabiş Paşa komutasındaki Türk Birliklerinin Van’a girmesi ile ilimiz istiklaline kavuşmuştur.”

Böyle bir günde kurtuluş mücadelesi yıllarında şehit düşen tüm atalarımızı rahmet ve minnetle anıyoruz

Başkan Çelik, sözlerinin devamında, “Bundan sonra 1-2 Nisan 1918 tarihinde Emperyalizmin dize geldiği, işgalcilerin bozguna uğratıldığı, bağımsızlığın, özgürlüğün destanlaştığı, onurun, namusun vatan sevgisinin dile geldiği, geçmişin hatırlandığı, geleceğin görüldüğü, şehitlerin hatırlandığı tarihi gerçeklerin dünyaya haykırıldığı müstesna bir gündür. Böyle bir günde kurtuluş mücadelesi yıllarında şehit düşen tüm atalarımızı rahmet ve minnetle anıyoruz. Hepsinin ruhları şad, mekanları cennet olsun. Gölcük Van İli ve İlçeleri Derneği adına katılımlarınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum” dedi.

Ellibeş, “Tüm güzel Vanlı dostlarımın bu güzel ve anlamlı gününü kutluyorum”

Başkan Çelik’in ardından söz alan Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, şunları söyledi: “Gölcük’te kısa süre önce kurulan Vanlılar Derneğinin bu güzel etkinliğine katılmaktan mutluluk duyuyorum. Van ilimizin düşmandan kurtuluşunun 100. Yılında Allah’tan bir daha kurtuluş savaşı yaşatmamasını diliyor, tüm güzel Vanlı dostlarımın bu güzel ve anlamlı gününü kutluyorum” şeklinde konuştu.

Başkanlardan dostluk mesajı

Konuşmaların ardından Van’a özgü Ayran Aşı (Gırar) Çorbasını başta protokol olmak üzere, davetlilere ve vatandaşlara dağıttı. Ayrıca etkinlikte Başkan Ellibeş ve Siyasi Parti Başkanları Anıtpark’ta halkoyunu ile seçim sathına girdiğimiz bugünlerde herkese dostluk mesajı verdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.