DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

Yetenekler Buluşuyor Canlı Resim Yarışması Başladı

Yetenekler Buluşuyor Canlı Resim Yarışması Başladı

Gölcük Belediyesi, Kocaeli Üniversitesi, Gölcük Kent Konseyi’nin ortaklığında yürütülen Gölcük Vizyon 2023 Projesi kapsamında “Gölcük İlçesi Çevre Sanat Önerisi ve Gölcükte Öğrenci Olmak” Projeleri hayata geçiriliyor. Gölcük İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Gölcük Kaymakamlığının da katkılarıyla düzenlenen “Yetenekler Buluşuyor” etkinlik serisinin “Ortaokul ve Lise Öğrencileri Arası Canlı Resim Yarışması” Gölcük Belediyesi Değirmendere Kültür Merkezi’nde yapıldı.

Canlı resim yarışması programına Gölcük Kaymakamı Mustafa Altıntaş, Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, KOÜ Rektör Yardımcısı Nilgün Fığlalı, KOÜ Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Halis Aygün, Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yasin Kişioğlu, Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Emre Özel, Meclis Üyesi Nazım Usta, Milli Eğitim Şube Müdürü Naim Yüksel, Kent Konseyi Başkanı Metin Şentürk ziyarette bulunarak öğrencilerin çalışmalarını yakından incelediler. Gölcükteki ortaokullardan 60 Liselerden 60 öğrenci canlı resim yarışmasına katılım sağladı.

Ortaokullarda ve Liselerde karakalem serbest konularının ele alındığı yarışma ile ilgili açıklamalarda bulunan, KOU Güzel Sanatlar Resim Bölüm Başkanı Mehmet Ertuğrul Tuna, “Yetenekler Buluşuyor” projesini Gölcük Belediyesi’nin gençleri sanata teşvik etmek için düzenlediğini belirterek “Biz de Güzel Sanatlar Fakültesi olarak Gölcük Vizyon 2023 Projesi çerçevesinde bu projeye dâhil olduk. Bu tarz etkinliklere fakülte olarak büyük önem veriyoruz. Genç insanların daha çok sanatla buluşması gerekiyor. Bu yarışma da bunun için bir fırsat. Umarım bu tür çalışmalar daha da artarak devam eder” dedi.

Öğrencilerin yaptığı çalışmaları yakından inceleyen Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, Kocaeli Üniversitesinin projeye büyük destek verdiğini belirtti. Mehmet Ellibeş, “Gölcük’teki farklı okullardan 120 öğrencimiz burada karakalem ve serbest konulu resim yarışmasını icra ediyorlar. Üniversitemizin bu çalışmalara verdiği destek yadsınamaz. Bu yarışmayı çocuklarımızın istek ve heyecanını karşılıksız bırakmamak için Gölcük’te öğrenci olmanın farkındalığını yaratma adına düzenledik. Ben de sonuçları heyecanla merak ediyorum. Bu sistemin başarıyla yürütülmesi adına emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

“Gölcük İlçesi Çevre Sanat Önerisi ve Gölcükte Öğrenci Olmak” projesi kapsamında düzenlenen “Yetenekler Buluşuyor” programı 7 Mayıs Pazartesi günü yarışma kapsamında değerlendirilip dereceye giren çalışmalar açıklanarak ödül töreni gerçekleştirilecektir.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.