DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

DİRENEN FİLİSTİN HALKININ YANINDAYIZ

DİRENEN FİLİSTİN HALKININ YANINDAYIZ
16.05.2018
818
A+
A-

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Gölcük Şube Başkanı İsmet Bucak ve Yönetimi İsrail ve ABD’nin Kudüs’te uyguladığı katliama karşı dün Anıtpark’ta protesto ve basın açıklaması yaptı.

Gerçekleştirilen protesto ve basın açıklaması programına Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gölcük İlçe Başkanı İsmet İşeri, İYİ Parti Gölcük İlçe Başkanı İsmail Aynacı, MHP Gölcük İlçe Teşkilatı Yöneticileri, CHP İlçe Kadın Kolları Başkanı Türkan Çimen ve Yönetimi, CHP Belediye Meclis Üyesi Pınar Naak, İYİ Parti Gölcük İlçe Yönetimi, ADD İlçe Kadın Kolları Başkanı Hilal Ardıçer ve Üyeler, Türkiye Muhtarlar Derneği Gölcük Şubesi Başkanı Bilge Saral, Tüm Emekli Sen Gölcük Şubesi Başkanı Ahmet Kasımoğlu ve vatandaşlar katılım sağladı.

“Kudüs İslam Dininin kutsalıdır”

Programa ilk olarak 1 dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başladı. Akabinde söz alan ADD Gölcük Şube Başkanı İsmet Bucak, şunları belirtti: “Filistin, 3 büyük din tarafından kutsal sayılan kültürlerin kaynaştığı, insanlığın yükseldiği  topraklar, Mazlum milletlerin, ABD emperyalizmine ve siyonizme karşı mücadelesinin kalesidir. Ortadoğu da politikaları yenilgiye uğrayan ABD, yeni bir kışkırtma ile Telaviv’deki Büyükelçiliğini Kudüs’e taşıdı. ABD hiçbir hukukla bağdaşmayan bu adımıyla tüm ilgili BM kararlarını, hatta kendi müktesebatını ihlal ederek, uluslararası toplum nezdindeki inandırıcılığını ve ihtilafın çözümünde arabulucu rolünü kaybetmiştir.

“ABD kan gölüne çevirdiği Ortadoğu’dan kovulmalıdır!”

Esasen ABD Başkanı’nın Kudüs’ü İsrail başkenti olarak tanımasının altında, ABD nin Ortadoğu’da yaptığı açık işgallerden “ılımlı İslam”a, “Arap Baharı”ndan “terörle mücadele”ye,Suriye ye kadar kaybettiği insiyatifi yeniden kazanmak ve diğer yandan ortamı kızıştırarak ABD egemen güçlerinin baskısından kendini kurtarma çabası bulunmaktadır

“Kudüs’ü başkent yapma girişimi tam anlamıyla bir provokasyondur”

Bu çok tehlikeli provokasyona karşı başta Birleşmiş Milletler olmak üzere uluslararası kamuoyunu ve tüm sorumlu hükümetleri acilen göreve çağırıyoruz. Gazze sınırında meşru tepkisini koyan göstericilere acımasızca saldıran İsrail askerleri, sayıları 60’ı bulan Filistinliyi Şehit ederek ve 2 bin 500’ü aşkın Filistinliyi de yaralayarak insanlık dışı kanlı terör eylemlerine bir yenisini daha eklemiştir. İsrail Gazze’de alenen insanlık suçu işlemiştir. Siyonist emeller, hepimizin yüreğini yakan cinayetlerin bedelini elbette ağır biçimde ödemelidir.”

“İsrail ne yaparsa yapsın Kudüs’ü başkenti yapamayacaktır”

Gazze’de akan kanların asıl sorumlusu terörist İsrail devleti olduğu kadar aynı zamanda ABD emperyalizmidir. İsrail ne yaparsa yapsın Kudüs’ü başkenti yapamayacaktır.

Filistin sorunu adaletli ve hakkaniyetli biçimde çözülmeden, ne Ortadoğu’ya ne de dünyaya huzur gelmeyecektir.Birleşmiş Milletlerin kararları ihlal edilerek”Kudüs’ün statüsü değiştirilemez. Kudüs uluslararası anlaşmaların ve Birleşmiş Milletler belgelerinin belirlediği bir statüye sahiptir. Filistin-İsrail sorunu için öngörülen “iki devletli çözüm” Doğu Kudüs’ü bağımsız Filistin devletinin başkenti olarak tanımlamaktadır. 1947’den bu yana tüm Birleşmiş Milletler kararlarında Kudüs de İsrail hakimiyeti kabul edilmemiştir. 1967’de İsrail’in Doğu Kudüs’ü işgal etmesinden sonra Birleşmiş Milletler İsrail’i Kudüs’ün statüsünü değiştirecek girişimlerden kaçınmaya çağırmıştır. 1980’de İsrail’in ilhak kararı Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nce kınanmış, bu konuda İsrail hükümetinin almış olduğu tüm kararların hükümsüzlüğü kayıt altına alınmıştır.Bu kararda ayrıca, İsrail’deki diplomatik misyonların Kudüs’te bulunamayacağı açıkça ifade edilmiştir. 21 Aralık 2017’de BM Genel Kurulu’nda 128 ülkenin iradesiyle alınan kararlar ile. ABD yalnızlığa itilirken Kudüs kararı da reddedilmiştir.

 

 

 

“ABD’nin ve İsrail devletinin bu gayrimeşru çizgisi ve politikaları bütün insanlığın yoğun tepkisiyle ve nefretiyle karşılaşacaktır. Ortadoğu’da zafer, ABD saldırganlığının hedefinde olan ülkelerin birliği ile gerçekleşecektir. Emperyalizmi Çanakkale de ve Anadolu’nun kurtuluş mücadelesinde yenen ilk lider olan Atatürk diyor ki “Düşmanların düşmanı, dünyaya hakim olan kapitalizm ve onun çocuğu olan emperyalizmdir.” Bugün Emperyalizme karşı mücadele bayrağını en yukarda tutmanın zamanıdır! Emperyalizmle mücadele etmek ABD’nin beslemesi bölücü terör örgütlerine dur demektir.Emperyalizm ile mücadele vatanı savunmaktır. Emperyalizm ile mücadele 1917 de yıldırım orduları komutanı Mustafa kemal, 1968 de Deniz gezmiş ve arkadaşları demektir Emperyalizm ile mücadele etmek mazlum milletlerin yanında yer almaktır. Emperyalizme karşı mücadele etmek bölge ülkelerinin birliği ve barışı demektir.”

“Bugün emperyalizm ile mücadele Kudüs, Filistin’indir diyebilmektir”

Başkan Bucak son olarak, “Bugün emperyalizm ile mücadele Kudüs, Filistin’indir diyebilmektir. Bu vesileyle,Filistin topraklarındaki işgale son verilmesini, 1967 sınırları içinde başkenti Doğu Kudüs olmak üzere bağımsız ve egemen bir Filistin devletinin kurulmasını, Filistin devletinin Birleşmiş Milletlere tam üye olarak kabul edilmesini, İsrail ordusunun Suriye ve Lübnan topraklarındaki işgale son vermesini, Gazze ablukasının koşulsuz ve derhal kaldırılmasını,Filistin topraklarındaki yasadışı İsrail yerleşimlerinin kaldırılmasını Filistin topraklarını parçalayan utanç duvarının yıkılmasını, Filistinli mültecilerin terk etmek zorunda kaldıkları yerlere geri dönebilmelerini, İsrail hapishanelerinde bütün siyasi tutsakların serbest bırakılmasını talep ediyoruz. Bu insanlık dışı saldırıda Hayatını kaybeden şehitlere Allah’tan rahmet ve yaralılara acil şifalar dilerken, bu vahşete sebep olan ABD ve İsrail Hükümetlerini en sert şekilde kınıyor ve protesto ediyoruz. Direnen Filistin Halkının Yanındayız” diyerek konuşmasını bitirdi.

İşeri ve Aynacı, Ortadoğu’da yaşanan oyuna dikkat çektiler

Akabinde söz alan CHP İlçe Başkanı İsmet İşeri ve İYİ Parti İlçe Başkanı İsmail Aynacı, Ortadoğu Coğrafyasında yaşanan duruma dikkat çekerek, Kudüs’te yapılanların kabul edilemez olduğunu belirttiler ve bu zulme İslam Coğrafyasının sessiz kaldıklarını söylediler

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.