DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

ORUÇ ANLATMAZ, YAŞATIR

ORUÇ ANLATMAZ, YAŞATIR

Piri Reis Öğrencileri Tekne Orucunu açtı

ORUÇ ANLATMAZ, YAŞATIR

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Değerler Eğitimi Projesi kapsamında Anadolu’da çocuklar için bir Ramazan geleneği olan Tekne Orucu çalışmasını başlattı. Tekne Orucu etkinliğinin bu haftaki okulu Piri Reis İlkokuluydu. Etkinliğe İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Ömer Kızıldağ, Okul Müdürü Cemalettin Palaz ve öğrenciler katıldı.

“Çocuklarımız istek ve haz ertelemeyi oruç vesilesi ile çok daha iyi kavrayabilmektedir”

İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Ömer Kızıldağ, yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Anadolu Değerleri içerisinde olan ve çocukların oruca alışmaları için tertip edilen Tekne Orucu, gün yüzüne çıkarmaya çalıştığımız ve öz kültürümüze ait olan bir olgudur. Çocuklarımız istek ve haz ertelemeyi oruç vesilesi ile çok daha iyi kavrayabilmektedir. Sınırsız bir zevk ve sınırsız bir dünya vaadi içerisinde sürüklenen gençlerimizi ve bizi oruç ibadeti frenlemekte ve bizleri kendimize getirmektedir. İnsanlık coğrafyasında aç ve susuz, bir lokma ekmeğe muhtaç milyonlarca insanın derdine ortak olmayı ve empati kurabilmeyi bizlere en güzel bir biçimde oruç ibadeti öğretmektedir. Böylelikle oruç en güzel öğretmenlerden bir tanesidir. Çünkü anlatmaz yaşatır” dedi.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.