DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

ADALET İSTİYORUZ

ADALET İSTİYORUZ

SİME-SEN Genel Başkanı Serdar Dursun, Kocaeli Şube Başkanlığında basın açıklamasında bulundu

 Sivil Memurlar Sendikası (SİME-SEN) Genel Başkanı Serdar Dursun, SİME-SEN Kocaeli Şube Başkanlığını ziyaret ederek TSK personeline maaşlarında iyileştirme yapıldığını, ancak TSK, Jandarma Genel K.lığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı’nda görevli devlet memurlarının adeta yok sayılarak ve ayrıştırılarak bu iyileştirmeden mahrum edildiğini belirterek gerekli düzenlemelerin bir an önce hayata geçirilmesini talep ettiği bir basın açıklamasında bulundu.

SİME-SEN Kocaeli Şube Başkanlığında gerçekleşti

SİME-SEN Kocaeli Şube Başkanlığında Genel Başkan Serdar Dursun’un gerçekleştirdiği basın açıklamasına SİME-SEN Kocaeli Şube Başkanı Sevindik Saral ve Yönetimi, Genel Merkez yöneticilerinden Genel Sekreter Hatay Komat, Teşkilat Başkan Yardımcısı Ercan Büyükakkaya katılım sağladı.

TSK Personeline verilen zamdan herhangi bir şekilde rahatsız olmadık

Sivil Memurlar Sendikası (SİME-SEN) Genel Başkanı Serdar Dursun yaptığı basın açıklamasında, Türk Silahlı Kuvvetleri, Jandarma Genel K.lığı ve Sahil Güvenlik K.lığı’nda görevli Devlet Memurlarının aynı yerde görev yapan subay, astsubay ve uzman erbaşların maaşlarına yapılan 400 TL’lik iyileştirme payından mutlaka yararlanması gerektiğini, Sivil Memurlar Sendikası olarak TSK Personeline verilen zamdan herhangi bir şekilde rahatsız olmadıklarını, bilakis memnun olduklarını, verilen zam miktarının az bile  bulduklarını söyleyerek, kendilerine rahatsız eden algının ise TSK’da (Jandarma Genel. K.lığı ve Sahil Güv. K.lığı dahil) görevli Devlet Memurlarının yok sayılarak ayrıştırılmaya tabi tutulması olduğunu ifade etmiştir.

“Yok sayılarak ayrıştırıldık ve sahipsiz bırakıldık”

Yapılan bu ayrımcılık hakkında bir basın açıklamasında bulunan SİME-SEN Genel Başkanı Serdar Dursun, 2018 yılı yan ödeme kararnamesinin 18 Nisan 2018 tarihi itibariyle onaylandığını, bu kapsamda özlük haklarını 926 sayılı Türk Silahlı Kuvvetleri Personel Kanunu’na göre alan subay, astsubay ve uzman erbaşların maaşlarında 1 Ocak 2018 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere aylık net 400 lira iyileştirme yapıldığını, ancak; tsk (jandarma gnl. k.lığı ve sahil güv. k.lığı dahil) bünyesinde görevli sivil memurların, bu konudaki ısrarlı taleplerine rağmen görmezden gelindiklerini, adeta yok sayıldıklarını, ayrıştırılarak sahipsiz bırakıldıklarını, bu zamdan mahrum edildiklerini, umutlarının söndürülerek ailenin dışında kaldıklarını ve bu nedenlerle kurum değişikliği taleplerinde bulunduklarını belirtti.

Çalışma barışının ortadan kaldırılması

Bununla birlikte Başkan Dursun, “Bu durumun binlerce sivil memurun kurumlarına olan aidiyet hissini sarstığını ve moral ve motivasyonunu olumsuz yönde etkilediğini ve aileleriyle birlikte yaklaşık 100 bin kişiye sirayet eden bir mağduriyetin oluşturduğunu belirtmek isteriz. TSK’da görevli (Jandarma Gnl. K.lığı ve Sahil Güv. K.lığı dahil) devlet memurlarının da emeklerinin ve fedakarlıklarının karşılığı olarak maaşlarında bir iyileştirmeye ihtiyaç olduğunu belirtmek isteriz. Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde (Jandarma ve Sahil Güvenlik K.lığı dahil)  görevli sivil memurların, zor çalışma şartları ve terör tehdidi altında görev yaptıklarından dolayı diğer kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan memurlardan daha fazla can güvenliği riski taşıdıklarını ve üniformalı personel gibi daha fazla yıprandıkları ortadadır” dedi.

“Zeytin Dalı Operasyonu’na yaptığımız destekler ortada”

Başkan Serdar Dursun sözlerinin devamında, “ Zeytin Dalı Operasyonu’nda askeri hareketlilik esnasında, canları pahasına mücadele eden kahraman askerlerimize sivil memur personelin de destek vererek görev yaptığını, bundan iki yıl önce Ankara Merasim Sokak patlamasında çalıştığı kurumun taşıdığı riskten dolayı sivil asker ayrımı olmaksızın şehit olan memurlar olduğunu unutmamak lazım. Dolayısıyla sivil memur statüsündeki personellerin asker kişiler gibi zor çalışma şartları ve can güvenliği riski altında bu külfetlere katlanmaları beklenirken birlikte çalıştığı üniformalı personellere sağlanan nimetlerden son kararnamede olduğu gibi faydalandırılmamasının hakkaniyete ve eşitlik ilkesine aykırılık teşkil ettiğini belirtmek isteriz”

“Haklarımızı sonuna kadar arayacağız”

Serdar Dursun sözlerinin devamında, Fiili duruma dikkat edildiğinde görülecektir ki; TSK’de görevli (Jandarma ve Sahil Güvenlik K.lığı dahil) Devlet Memurlarının mesleki, sosyal ve ekonomik hak ve menfaatlerine yönelik olarak; bu güne kadar tüm görüşmelerinde ısrarla gündeme taşıdıkları zamlardan, fiili hizmet zammından ve orduevlerinden yararlanamama, bununla birlikte çalışma ortamlarının iyileştirilmemesinden, iş barışının sağlanmaması gibi bir çok sorunlara çözüm noktasındaki beklentilerine kurumdan olumlu bir cevap verilmediğini ve en son olarak da yan ödeme kararnamesinde verilen zamda Devlet Memurlarının yok sayılmasının adaletsizliğe yol açacağını, aidiyet duygusunun kaybolacağını, Devlet Memurlarının bu stratejik kurumlarda ortaya koyduğu hizmetin ve sunduğu katkının karşılıksız kalacağını, oysaki; üniformalı personel ile Devlet Memurları arasında oluşturulan adaletsizliğin ve hakkaniyetsizliğin bir an önce giderilmesi gerektiğini ifade etti.

Devlet bizim, Ordu bizim, Vatan bizim

Serdar Dursun Sayın devlet büyüklerimize seslerinin duymaları için  çağrı yaptıklarını belirterek, “TSK’da görevli (Jandarma Gnl. K.lığı ve Sahil Güv. K.lığı dahil)  Devlet Memurların da TSK’nın bir parçası olduğunun hatırlanmasını ve Sivil Memurların 15 Temmuz hain darbe girişimi esnasındaki vatansever duruşunun, kalkışmaya karşı direnişinin ve demokrasinin yanında oluşunun eski Milli Savunma Bakanımızın beyanatında olduğu gibi ödüllendirilmesi gerektiğini düşündüklerini,  Devlet bizim, Ordu bizim, Vatan bizim. Sloganı ile hareket ettiklerini, bu sebeple kim bizi unutursa unutsun gururla ve onurla bu çatı altında aziz milletimize/ordumuza hizmet etmeye devam edeceğiz” dedi.

Demokratik hakların kullanılması

Serdar Dursun son olarak sözlerine şöyle devam etti: “TSK’de görevli (Jandarma Gnl. K.lığı ve Sahil Güv. K.lığı dahil) Devlet Memurlarının yıllardır verilen zamlarda  yok sayılmasının ve ayrıştırılmaya tabi tutulmasının bir an önce önüne geçilmediği takdirde, tüm Devlet Memuru üyelerinin kurum değişikliği talebinde bulunacaklarını, bir sivil toplum kuruluşu olarak kanundan aldıkları tüm demokratik haklarını kullanacaklarını ve 81 ildeki 11.000 üyeleri ve aileleriyle birlikte gerekli tepkinin zamana bağlı olarak vereceğimizi belirtmek isterim” dedi.

 “Onurla ve gururla görev yaptığımız kurumumuzun bizlere sahip çıkacağı günü bekliyoruz”

SİME-SEN Genel Başkanı Serdar Dursun yaptığı açıklamada son olarak “Her şeye rağmen, başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere Başbakanımızın, Milli Savunma Bakanımızın, Maliye Bakanımızın ve onurla ve gururla görev yaptığımız kurumumuzun bizlere sahip çıkacağını, Adalet Terazisinin TSK’da görevli Devlet Memurlarına da dengeli bir şekilde uygulanacağını umut ettiğini” belirterek basın açıklamasını sonlandırdı.

Haber: Serap DURUKAN

SONY DSC

SONY DSC

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.