DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

AY SONUNU GETİREMİYORUZ

AY SONUNU GETİREMİYORUZ

Vatandaş ‘geçim derdindeyiz’ diyor

AY SONUNU GETİREMİYORUZ

Ülkemizde ekonomide son günlerde yaşanan gelişmeler birçok vatandaşı endişelendiriyor. Dolar ve Altın’daki yükseliş vatandaşın cebini yakıyor. Bizde Gazetemiz olarak Gölcük halkına ekonomide yaşanan bu durumu sorduk. Vatandaşlar sorumuza, ‘Ay sonunu getiremiyoruz’ diyerek cevapladı.

Kuloğlu, “Çeyrek 300’ü geçti ve artık düğünlerde çeyrek altın yerine gram altın takar olduk”

Yaşar Kuloğlu, “ Dolar ve Altın’da ki yükseliş ihtiyaç malzemelerinin yükselmesine neden oldu.  Tabi bu durum mutfak masraflarımızda artmasına neden oldu. Önceden 200 liraya yaptığımız alışverişi şimdi 300-350 liraya yapar olduk. Yine aynı şekilde giyim ve ev eşyalarında artışa neden oldu. Yani kısacası aldığımız maaş enflasyon karşısında eridi gitti. Çeyrek 300’ü geçti ve artık düğünlerde çeyrek altın yerine gram altın takar olduk. Hatta bazı düğünlerde gram altın bile takamıyoruz. Maaşlarımız dolar bazında bakıldığı zaman bir sene içerisinde 8’de 1 oranında düşüş meydana geldi. Böyle giderse sonumuz hiç iyi olmayacak diye düşünüyorum” dedi.

Pustu, “Hükümetimiz emeklilere bin lira bayram ikramiyesi vermesi çok iyi oldu”

Ali Pustu, “Altın ve Dolar’daki bu artış benim ev bütçemi pek etkilemedi. Bunun nedeni de ben evde tek başıma yaşamaktayım. Bu nedenle çok fazla masrafım yok. Tek başıma olduğum için ve fazla masrafım olmadığı için emekli maaşım ile gayet rahat bir şekilde yaşamımı sürdürmekteyim. Hükümetimiz emeklilere bin lira bayram ikramiyesi vermesi çok iyi oldu. Hükümetimizden Allah razı olsun. Bu ikramiye geçim sıkıntı içinde olan emeklilerimize can suyu gibi gelecek” dedi.

Kurt, “Dolar’a bağlı olarak evimize giren her şeye zam geliyor”

Mail Kurt, “ Emekliler zaten oldum olası geçim sıkıntısındaydı. Son zamanlarda altın ve Döviz’de yaşanan yüksek artış ister istemez bizi de etkiledi. Doların artması sadece yatırımcıyı ilgilendirmiyor ki dolara bağlı olarak evimize giren her şeye zam geliyor. Şimdi Ramazan ayındayız ve inanın evimize iftara misafir davet edemiyoruz. Ramazan Bayramı’nın hemen akabinde düğün sezonu kaldığı yerden devam edecek. Çeyrek 300’ü geçti ve biz düğünlerde ne yapacağımızı bilemiyorum. Buna bir çözüm bulunması gerekiyor” dedi.

 Yıldız,‘’Dolar’ın 3’ten fazla olmaması lazım’’

Tevfik Yıldız, “Altın ve Dolar’daki bu yükseliş beni menfi etkiledi. Ev bütçesini olumsuz etkileyen bu durum daha da artarak devam ediyor. Aylık %10’luk gider daha da arttı. Mutfak masrafları, su ve elektrik giderleri, de Altın ve Dolar’ın artması ile daha da arttı. İlerleyen süreç içerisinde herhangi bir düşüş olacağını düşünmüyorum. Dolar’ın 3’ten fazla olmaması lazım. Altın ve Euro’nun da bu bazda ilerlemesi ve ekonominin artık düzene girmesi lazım” dedi.

Alıçlı, “Ülkemiz her geçen gün biraz daha dar boğaza giriyor”

Ahmet Alıçlı, “ Ben Tersane emeklisiyim. Zamanında sigorta primlerim yüksek yattığı için çok şükür iyi maaş alıyorum. Son günlerde altın ve döviz aldı başını gidiyor. Dolar ve altında ki yükselişin tek bir sebebi var. O da Türkiye’ye karşı olan dış güçlerin saldırısıdır. Hükümetimiz buna ne kadar müdahale etse de önüne geçemiyor. Altın ve döviz ne kadar yükselirse yükselsin biz devletimize sahip çıkmalıyız ve bir bütün olmalıyız. Zamanında çalışırken büyük sıkıntılar çektim ama primlerimi yüksek ödettim. Çalışırken yeğenlerime bile çeyrek altın alamazdım. Şimdi evet altın çok yükseldi ama bizim masraflarımız azaldı. Eskiden yapamadıklarımı şimdi telefi etmeye çalışıyorum. Ülkemiz her geçen gün biraz daha dar boğaza giriyor. Bu günler inşallah en kısa zamanda geçecek ve ülkemiz feraha çıkacaktır” dedi.

İsim: Serap DURUKAN- Nihan ATAK

 

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

 

YORUMLAR

  1. Vatandaş dedi ki:

    ÜLKEDE HİÇ BİR ÜRETİM YOK…her yer haraç,mezat yandaşlara satıldı (Fabrikalar,Devlet kurumları,Yerli özel işletmeler dahi var).
    Tarım ve Hayvancılık bile bitme noktasında.Satacağına iyileştirme yapacaksın yönetim kurullarında Bakan ve milletvekilleri olmayacak,Profosyoneller yönetecek.

    Hala çıkmış tünel,yol,pak yapacağız diyor yani yandaş firmalara hazinden hortumlarla para aktarmaya devam edeceğiz diyor…
    Birde Devlet kurumlarında ve Belediyelerde çalışan yandaşlara verilen yüksek maaşlar var buda bir nevi hazineyi devleti hortumlama yolu…
    Çoğunun altında devletin verdiği araçlar var,Ceplerindeki lüks telefon ve hatları bile devlete ait!

    Devleti Babalarının malıymış gibi yönetiyorlar!
    Yapılan projeler maliyetlerinin çok üzerinde yapıldı,yapılıyor…birde bazı garantiler verilmiş;Araç geçiş sayısı,Hasta sayısı gibi)’bu sayı tutmayınca hazineden yıllık garanti faizi ödeniyor.

    İYİ Parti AKP’nin yedeği gibi geliyor…
    Tek umut kurtuluş Fakir Cumhurbaşkanı adayı Sayın Muharrem İNCE’kaldı.
    Sosyal demokratlara bir imkan verelim,İnsani ve Güçlü üreten bir ülkede yaşamak istiyorsak.