DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

BAŞ PEHLİVAN AHMET TAŞÇI ÇOK AMAÇLI SPOR SALONU TANITIM PROGRAMI, SAYIN VALİMİZİN KATILIMLARIYLA GERÇEKLEŞTİRİLDİ.

BAŞ PEHLİVAN AHMET TAŞÇI ÇOK AMAÇLI SPOR SALONU TANITIM PROGRAMI, SAYIN VALİMİZİN KATILIMLARIYLA GERÇEKLEŞTİRİLDİ.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi  ve Ford Otosan tarafından Karamürsel Endüstri Meslek Lisesi öğrencileri için yapılan Baş Pehlivan Ahmet Taşçı Çok Amaçlı Spor Salonu” nun tanıtım programı, Valimiz Sayın Hüseyin Aksoy’un katılımlarıyla gerçekleştirildi.

Programa; Valimiz Sayın Hüseyin Aksoy’un yanı sıra, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Karamürsel Kaymakamı Ahmet Narinoğlu, Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım, İl Milli Eğitim Müdürü Fehmi Rasim Çelik, Baş Pehlivan Ahmet Taşçı ve çok sayıda kişi katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan programda; Baş Pehlivan Ahmet Taşçı, Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’nun konuşmalarıyla devam etti.

Valimiz Sayın Hüseyin Aksoy’un yapmış olduğu konuşmalarında ise; “ Değerli katılımcılar, Kocaeli Büyükşehir’imizin önderliğinde Meslek Lisemize yapımı gerçekleştirilen spor salonunun tanıtım programında sizlerle bir arada olmaktan duyduğum memnuniyeti ifade ediyor, sizleri sevgi ve saygıyla selamlıyorum. Eğitim, bizim en önem verdiğimiz alanların başında geliyor. Gençlerimizi en iyi şekilde yetiştirmek ve onları geleceğe hazırlamak bizim görev ve sorumluluğumuzdur. Okullarımızın fiziki yapısı kadar, okullarımızdaki gençlerimizin spor yapabilecekleri alanlara sahip olmaları da büyük önem taşımaktadır. Sağlıklı nesiller için sağlıklı spor yapabilecekleri ortamları sunmak da büyük önem taşıyor. Bu anlamda gençlerimizin olumsuz ortamlardan uzak kalmaları ve spor yapabilecekleri mekanın onlara sunulması bakımından bu spor salonu gençlerimiz adına çok önem taşımaktadır.

GENÇLERİMİZİN SPORA YÖNELMELERİ ÖNEMLİDİR.

Gençlerimizin başta uyuşturucu ve diğer olumsuz suç türleri ile karşılaşmamaları adına onların spora yönelmeleri önemlidir. Bu spor salonumuzu daha da anlamlı hale getiren spor salonumuza verilen isimdir. Türk güreş tarihinin önemli isimlerinden birisi Sayın Ahmet Taşçı adının buraya verilmesi burada spor yapacak olan gençlerimize  ilham verecektir. Toplum olarak zaman zaman bazı değerlerimizin hayattayken farkına varamıyoruz ve onu değerlendiremiyoruz. Burada Ahmet Taşçı bey  hayattayken ve spora yine destek verdiği bir dönemde onu hatırlamak ve onun adını buraya verilerek toplum tarafından paylaşılmasını sağlamak da her türlü takdire değer bir davranıştır. Bu yönüyle de isminin buraya verilmesi bu bakımdan oldukça önemli ve anlamlıdır.  Büyükşehir Belediyemiz  eğitimde, sporda ve bunun gibi birçok alanda mali imkânlarını bu konuya aktararak ihtiyaç duyduğu noktalarda yatırımlarını gerçekleştiriyor.  Birçok ilçemizde spor salonları yapılarak okullarımızın gençlerimizin hizmetine veriliyor,  eğitimde birçok noktada bilgisayar dağıtımından laboratuvar kullanılmasına kadar birçok alanda önemli hizmetleri gerçekleştiriyor. Bu yönüyle eğitim ve spora diğer alanlarda olduğu gibi öncelik vererek, bu noktalardaki yatırım ve hizmetleri sunan Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın İbrahim Karaosmanoğlu’na ve çalışma arkadaşlarına teşekkür ediyorum.  Yerel ve kamu işbirliği birçok noktada birçok hizmetin daha seri şekilde yerine getirilmesinde önemli bir unsurdur. Bu bakımdan Kocaeli’de başta Valiliğimiz,  İlçe Kaymakamlarımız başta olmak üzere yerel yöntemlerimizle,  sivil toplum kuruluşlarımızla işbirliği içerisinde bu çalışmalarımızı yerine getirme gayreti içerisindeyiz.  Bir araya gelince daha güzel şeyler olduğunu bu örnekte görüyoruz.  Ford Otosan da bu anlamda buradaki katkılarıyla bir sanayi kuruluşu olarak kentte ihtiyaç duyulan noktalarda verdiği desteği bizlere göstermiştir, onlara teşekkür ediyoruz. Spor tesisimizin Karamürsel’imize, gençlerimize hayırlı olmasını diliyoruz.” diyen Sayın Valimiz günün anısına Baş Pehlivan Ahmet Taşçı’ya plaket verdi. Konuşmaların ardından Valimiz Sayın Hüseyin Aksoy ve protokol üyeleri Baş Pehlivan Ahmet Taşçı Çok Amaçlı Spor Salonunu gezerek, öğrenciler tarafından gerçekleştirilen spor gösterilerini izlediler.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.