DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Başkan Karaosmanoğlu, ‘’Gelecek genç bilgelerin olacak’’

Başkan Karaosmanoğlu, ‘’Gelecek genç bilgelerin olacak’’

 Başkan Karaosmanoğlu, ‘’Gelecek genç bilgelerin olacak’’

 Başkan Karaosmanoğlu, Ali Fuat Başgil Sosyal Bilimler Lisesi Okul Müdürü Ömer Yılmaz ve öğrencilerini makamında kabul etti.

 Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, kurulduğu günden itibaren sosyal ve kültürel faaliyetlere önem veren son yıllardaki başarılarıyla da dikkat çeken Ali Fuat Başgil Sosyal Bilimler Lisesi Okul Müdürü Ömer Yılmaz ve öğrencilerini makamında kabul etti. Büyükşehir Belediyesi’nin eğitim başta olmak üzere ilgili projelerine aktif katılım sağlayarak birincilikleriyle de gençlere örnek olan okulun şampiyon öğrencilerini ağırladığı için mutlu olduğunu ifade eden Başkan Karaosmanoğlu, “Yeni nesil, genç bilgelerden oluşacak ve gelecek genç bilgelerin olacak. Bilge nesil, kent kültürünü tanıyacak. Tarihini, yaşadığı coğrafyayı, kültürünü ve değerlerini iyi bilecek.  Kentlilik ve aidiyetlik bilincine sahip olacak” dedi.

DÜNYA KÜLTÜRÜNE HÂKİM BİR NESLİN ÖNEMİNE DEĞİNDİ

Bu yıl ilki gerçekleştirilen ve Kocaeli eğitim camiasında büyük ilgi gören “Kocaeli’nin Genç Bilgeleri” Bilgi Kültür Yarışmasında Kartepe ilçesini temsilen katıldıkları il finalinde on bir ilçeyi geride bırakarak şampiyon olmayı başaran Ali Fuat Başgil Sosyal Bilimler Lisesi’ni bu başarıdan dolayı tebrik eden Başkan Karaosmanoğlu, “Kocaeli’nin kültür varlıkları, coğrafyası, tarihi, müzik ve yemekleri, turizmi, sporu, önemli şahsiyetleri gibi kategorilerden 25 sorudan 21’ine cevap veren öğrencilerimizin 210 puanla il birincisi olmasını çok değerli buluyorum. Kendilerini bir kez daha tebrik ediyorum” ifadelerini sarf etti. Dört öğrencinin katıldığı yarışmanın birincilik ödülü olan Avrupa gezisine Okul Müdürü Ömer Yılmaz, Danışman Öğretmen Erdem Yıldırım ve öğrenciler katılacak olmasının yanı sıra, dünya kültürüne hakim bir neslin önemine de değinen Karaosmanoğlu, “Gençlerimiz yeni dünya düzenini oluşturulmasında etkin rol olacak. Onlara güveniyoruz ve her daim destekçileriyiz” açıklamasını yaptı.

“TARİHİNDEN KOPAN BİR TOPLUMUN GELECEĞİ YOKTUR”

Geçen yıl yapılan ” Edeb-i Hayat Okumaları” kitap okuma yarışmasında okul ve grup olarak birinci, bireysel kategoride de ilk ona üç öğrenci sokmayı başaran Ali Fuat Başgil Sosyal Bilimler Lisesi, bu yıl  Edeb-i Hayat Okumaları’nda Sezai Karakoç’un eserlerini okuyan öğrenciler başarılarını daha da artırarak okul olarak birinci olurken gruplar kategorisinde de beş grupla katıldıkları yarışmada grup il birinciliği, ikinciliği, üçüncülüğü, beşinciliği ve altıncılığını kendi aralarında paylaştılar. Bireysel olarak da ilk onda altı derece ile başarıları kaptırmayan okuldan Esra Uludağ, lise kategorisinde il birincisi oldu. Gösterilen gayret ve yakalanılan başarılar nedeniyle ülkesi ve kenti adına mutlu olduğunu bir kez daha dile getiren Başkan Karaosmanoğlu, “Bu şehre bilge bir gençlik yakışır. Bizler tarihini unutmadan geleceğine odaklanan bilge bir gençlik için çalışıyoruz. Kentle ilgili bizi biz yapan tüm değerleri bilmenizi ve sizlerden sonraki gelecek nesle de bunları aktarmanızı istiyoruz. Çünkü bir toplum, tarih bilinci kaybolursa yok olur.  Bir tarih hafızası, o ülkenin en büyük hazinesidir. Bu hafıza öyle kuvvetli olmalı ki, asırlar geçse de en ufak bir izi dahi silinmemelidir. Tarihinden kopan bir toplumun geleceği yoktur” dedi.

“BİLGE, SADECE HER ŞEYİ BİLMEK DEMEK DEĞİLDİR”

2016 LYS sonuçları kapsamında ÖSYM istatistiklerine göre Türkiye’de SBL’ler arasında 9. sıraya yükselterek akademik başarıda da Kocaeli’nin gururu olmaya devam eden Ali Fuat Başgil Sosyal Bilimler Lisesi, 2017 LYS sonuçlarına göre ilk 100’e bir, ilk 1000’e dört öğrenci yerleştirme başarısını göstermesiyle de dikkatleri üzerine çekti. Okulda İngilizce, Fransızca, Arapça ve 2018-2019 eğitim öğretim yılından itibaren İspanyolca olmak üzere toplam dört yabancı dil eğitimi verildiği bilgisini alan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Bilge, sadece her şeyi bilmek demek değildir, bildiğini en sağlam bilen ve başkalarına da yararlı olması için aktaran ahlâklı ve olgun kimsedir” şeklinde konuştu.

“EĞİTİME VERDİĞİ KATKILAR İÇİN TEŞEKKÜR ETTİLER”

“Osmanlı Türkçesi’nin Kocaeli’de ilk defa ders olarak okutulduğu devlet lisesi olan okulda, öğrencilerin sosyal bilimlerin vazgeçilmez şartlarından olan tarih şuuruyla yetişmekte, geçmişle anlamlı bağlar kurarak zengin kültür birikimine sırtlarını dönmeden geleceği inşa etme mesuliyeti kazanmasını da değerli bulan Karaosmanoğlu, “Geleceğin devlet adamlarını, ülke uzmanlarını, alan uzmanlarını, siyaset bilimcilerini, sanat, edebiyat, tarih ve bilim insanlarını yetiştirmeye kaynaklık eden Ali Fuat Başgil Sosyal Bilimler Lisemizi başarıları için tebrik ediyorum” diyerek sözlerini tamamladı. Ali Fuat Başgil Sosyal Bilimler Lisesi Okul Müdürü Ömer Yılmaz ve öğrenciler, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’nun eğitime ve okullarına verdiği katkılar için de teşekkür etti.

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.