DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Bölgemizin Gözdesi, Başiskele Çocuk Üniversitesi…

Bölgemizin Gözdesi, Başiskele Çocuk Üniversitesi…
13.05.2018
965
A+
A-

Bölgemizin Gözdesi, Başiskele Çocuk Üniversitesi…

Özel yetenekli öğrencilerin zihinsel ve bedensel gelişimlerinin desteklendiği, merak, öğrenme ve girişimciliklerine zemin oluşturan ileri düzeyde öğrenme ortamlarının sunulduğu örnek bir çocuk üniversitesi…

Başiskele Belediyesi tarafından hayata geçirilen Başiskele Çocuk Üniversitesi, sadece bölgemize değil çevre il ve ilçelerden gelen 218 özel yetenekli çocuğumuza da eğitim desteği veriyor.

Yapılan değerlendirmeler sonucunda özel yetenekli oldukları belirlenen 8-12 yaş aralığındaki öğrenciler, Başiskele Çocuk Üniversitesi’nde; Bilim, Teknoloji, Sanat ve Spor alanlarında verilen eğitim programlarına katılıyor.

Her yıl 200 özel yetenekli öğrenci Başiskele Çocuk Üniversitesi’nde destek eğitimlerine başlıyor ve bu eğitimler, öğrencilerin lise son sınıfına kadar devam ediyor.

Başiskele Çocuk Üniversitesi’nde hafta sonları eğitimler oldukça keyifli geçiyor. İlklere imza atan Başiskele Belediye Başkanı Sn. Hüseyin AYAZ’ın Kocaeli’nde hayata geçirdiği Başiskele Çocuk Üniversitesi’ne, Kocaeli’nin nerdeyse tüm ilçelerinin yanı sıra İstanbul ve Adapazarı gibi çevre illerden de öğrenciler eğitime geliyor. Hafta içi örgün eğitim kurumlarında normal eğitimlerine devam eden öğrenciler deyim yerindeyse hafta sonunu iple çekiyor.

Kocaeli’nin bu yöndeki ihtiyacını Bahçecik Merkez Kampüs binasında karşılayan Başiskele Belediyesi, yoğun ilgi ve artan talep üzerine Çocuk Üniversitesi’ni büyütüyor.

Başiskele Belediye Başkanı Hüseyin AYAZ’ın talimatıyla, yine Bahçecik’te 3500 metrekare alan üzerinde 850 metrekare inşaat oturum alanı olan ek kampüs binasının yapımına başlandı. Ek binanın inşaatı 2018-2019 eğitim-öğretim yılına kadar tamamlanacak. Böylelikle 3 kademe olan eğitim süreci 4 kademe oluyor.

Başiskele Çocuk Üniversitesi’ne İstanbul ve Adapazarı’ndan 2, Başiskele ’den 85, İzmit’ten 71, Gölcük’ten 31, Derince ’den 10, Kartepe’den 9, Körfez’den 4, Karamürsel’den 2, Çayırova ve Darıca’dan 2, Gebze’den 2 öğrenci hafta sonları eğitim desteği almak için geliyor.

Temmuz ayında Yaz Okulu ile eğitimlerine devam edecek olan Başiskele Çocuk Üniversitesi’nde, yeni eğitim döneminde alınması planlanan 200 öğrenci için ön kayıtlar, 17 Ağustos 2018 tarihine kadar devam ediyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.