DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

BU ŞENLİK KAÇMAZ

BU ŞENLİK KAÇMAZ

Gölcük 10. Geleneksel Bahar Şenliği başladı

BU ŞENLİK KAÇMAZ

Gölcük Belediyesi ve Gölcük Kent Konseyi Kadın Meclisi tarafından düzenlenen 10. Geleneksel Bahar Şenliği Anıtpark’ta başladı. 3 gün sürecek olan şenlikte sergilenen el emeği göz nuru ürünlerin satışının yanı sıra verilecek olan konserler ile oldukça eğlenceli dakikalar yaşatacak.

Açılış yoğun katılım ile gerçekleşti

Anıtpark’ta düzenlenen Bahar Şenliklerinin açılış programına Gölcük Kaymakamı Mustafa Altıntaş ve eşi Funda Altıntaş, Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş ve eşi Feriha Ellibeş, Başkan Yardımcısı Levent Değirmenci ve İbrahim Tektaş, Kent Konseyi Başkanı Dr. Metin Şentürk ve Yönetimi, Kent Konseyi Kadın Kolları Başkanı Nurten Turnalı ve Yönetimi, Siyasi Parti İlçe Başkanları ve Yönetimleri, Kadın Kolları ve Yönetimleri, Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Lütfü Yılmaz, Nüfus Müdürü Ersin Aydın, Kent Konseyi Genel Sekreteri Fatih Bayram, MHP Kocaeli Milletvekili  Aday Adayı İbrahim İnanç Çakıroğlu ile birlikte çok sayıda Gölcük Halkı katıldı.

Yağmura rağmen katılım yoğundu

Bu sene şenliklere etkili olan yağmur damgasını vururken yağmura rağmen katılım oldukça yoğundu. Bahar Şenlikler açılış töreni öncesi  Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımı  bir konser verdi. Gölcük Halkı tarafından büyük alkış alan Mehteran Takımı yeni besteledikleri Afrin şarkısını Gölcük Halkına dinlettiler ve büyük beğeni aldılar.

Turnalı, “Günümüz modern Türk toplum yaşantımızda kadınımızın yeri ve önemi her geçen gün daha da artmaktadır”

Mehteran Takımı’ndan sonra program saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Programda açılış konuşmasını Kent Konseyi Kadın Kolları başkanı Nurten Turnalı yaptı. Konuşmasında Turnalı, “Günümüz modern Türk toplum yaşantımızda kadınımızın yeri ve önemi her geçen gün daha da artmaktadır. Bugün kadınlarımız sanatın, bilimin, siyasetin ve iş dünyasının her kademesinde başarıları ile kendinden söz ettirmektedir. İşte Gölcük Kent Konseyi Kadın Meclisi de gönüllülük esasına dayalı olarak din, dil ırk görüş ayrılığı yapmadan  eğitim programları, eğitim seminerleri, el sanatları kursları alanındaki çalışmaları ile Sosyal ve Kültürel ilerlemeler kaydetmiştir. Şimdi açılışını yapacağımız 10. Geleneksel Bahar Şenliğimiz de bir kez daha Sosyal ve Kültürel alanda birlik ve beraberlik içinde bir araya gelmeyi amaçladık. Bu anlamda katılımlarıyla şenliğimize anlam katan Dernek ve Sivil Toplum Kuruluşlarına, Siyasi Parti Kadın  Kollarına ve tüm katılımcılarımıza çok teşekkür ediyorum. Her zaman tüm çalışma ve etkinliklerimizde yanımızda olup desteğini esirgemeyen Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Ellibeş ve onun nezdinde tüm ekibine, çalışmalarımızda her zaman bize yol gösteren, destek veren Kent Konseyi Başkanımız Sayın Dr. Metin Şentürk’e ve çalışma arkadaşlarına, katılımlarıyla, kadın meclisi çalışmalarına verdiği değerle bizi onurlandıran Gölcük Kaymakamımız Sayın Mustafa Altıntaş’a ve gönüllük esası ile hep yanımda alan Kadın Meclisi üyelerime teşekkür ediyor saygılarımı sunuyorum” dedi.

Altıntaş, “Kadın üretendir, barıştır, mutluluktur, huzurdur”

Gölcük Kaymakamı Mustafa Altıntaş, “ Öncelikle 10. Geleneksel Bahar Şenliği’ne hepiniz hoş geldiniz. Burada Gölcük Kent Konseyimiz kadınları öncelikli olarak almış ve onların etkinlikleri ile çok güzel bir etkinlik düzenlemişler. Ben bugün buraya katılan tüm siyasi partilerimize, Sivil Toplum Örgütlerimize, Kent Konseyimize herkese teşekkür ediyorum. Hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Bildiğiniz  gibi anneler günü var. Tün annelerimizin gününü kutluyorum. Kadınlarımızın gününü kutluyorum çünkü. Kadın üretendir, barıştır, mutluluktur, huzurdur ve kadının bulunduğu yerlerde tüm güzel hasretler bulunur. Bugün burada yine kadınlarımızın elinden hazırlanmış olan bir şenlik için bir araya geldik. Ben bu güzel etkinlik için herkesi kutluyorum. Güzel bir etkinlik olmasını diliyorum ve tüm annelerimizin anneler gününü kutluyorum” dedi.

Bütün stantlar gezildi

Konuşmaların ardından Gölcük Halk Eğitim Merkezi Kadın Zeybek Ekibi gösterilerini yaptı  ve ardından açılış kurdelesi kesildi.  Gölcük Kaymakamı Mustafa Altıntaş ve eşi Funda Altıntaş ile Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş ve eşi Feriha Ellibeş 10. Geleneksel Bahar Şenlikleri kapsamında Anıtpark’ta kurulan el emeği, göz nuru ürünler stantları gezerek hanımların yapmış oldukları ürünlerin tatlarına baktılar. 3 gün sürecek olan şenliklerde  kadınlar kendi el emeği göz nuru ürünleri satarak bulundukları kurumlara veya kendilerine kazanç elde edecekler.

Gölcük halkı konserler ile coşacak

  1. Geleneksel Bahar Şenlikleri kapsamında Cuma günü başlayan şenlikler Pazar akşamına kadar açık kalacak. Ayrıca bu akşam 21:00’da Gölcük Belediyesi Halk Müziği Korosu, Pazar günü ise ilçemizin tanınmış müzisyeni Laz Esat’ta bir konser vererek Gölcüklüleri coşturacak.

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.