DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

Büyük Yarışmaya Muhteşem Final

Büyük Yarışmaya Muhteşem Final

Ufka Yolculuk 6. Bilgi ve Kültür Yarışması’nın Kocaeli Ödül Töreni, Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde yapıldı.

Türkiye genelinde Server Gençlik ve Spor Kulübünün düzenlediği, Kocaeli’nde ise Lider Gençlik İzcilik ve Spor Kulübü, Bilim Kültür ve Sanat Derneği ve Gebze İlim Kültür Çevre Kulübü’nün organize ettiği Ufka Yolculuk 6. Bilgi ve Kültür Yarışması ödül töreni yoğun bir katılımla düzenlendi. Kocaeli’nde 22.734 katıldığı yarışmada 5 ayrı kategoride dereceye giren toplam 50 kişiye ödülleri verildi.

Yarışmaya konu olarak seçilen Sünnet Olmadan Ümmet Olmaz isimli kitaba çalışan yarışmacılar 8 Nisan 2018 Pazar günü sınava tabi tutuldular. Sınava Türkiye ve KKTC’de 82 İlde, 3568 okul-23 bin derslikte ve internet üzerinden online olarak bütün dünyada yaklaşık 700 bin kişi başvurdu. Ayrıca 233 cezaevinde 10 bine yakın mahkûm sınava katıldı.

Kur’an-ı Kerim okunması ile başlanan programda bir konuşma yapan Ufka Yolculuk Bilgi  ve Kültür Yarışmaları Kocaeli Temsilcisi Osman ALTUN,” Yarışmaya kaydolan, katılan, yarışma kitabını okuyan tüm kardeşlerimizi tebrik ediyor, böylesine güzel, insanlığa faydalı ve oldukça da anlamlı bir proje içerisinde yer almanın gururu ve mutluluğu içerisinde olduğumuzu belirtmek istiyorum. Ayrıca bu seneki yarışmamızda bizlere destek olan, maddi ve manevi yardımlarını esirgemeyen destekçilerimize teşekkürlerimizi arz ediyorum.” dedi.

Programa Kocaeli Müftüsü Yusuf DOĞAN, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Gençlik Hizmetleri Daire Başkanı Ali BİLGİ, İl Sağlık Müdürü Şenol ERGÜNEY , Aile Sosyal Politikalar İl Müdürü Bekir YÜMNÜ, Türk Telekom İl Müdürü Metin Ay, Metoroloji il Müdürü Sefer KAÇMAZ, Kızılay Başkanı Cengiz İPEK, İzmit İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer AKMANŞEN, Gölcük İlçe Milli Eğitim Müdürü Ercan GÜLSÜYU, Kartepe İlçe Milli Eğitim Müdürü Ferhat DİLEK, KOTO Başkan Vekili Hüseyin GEZER katıldı.

Ufka Yolculuk Bilgi ve Kültür Yarışmaları ile Lider Gençlik İzcilik ve Spor Kulübü ile ilgili tanıtım videolarının beğeni topladığı ödül gecesinde, Kocaeli üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdullah KAHRAMAN programda “Kur’an ve Sünnet Bütünlüğü” konulu konuşma yaptı. Daha sonra değerlendirmeler sonucunda dereceye girenlere hediyeleri törene katılan protokol üyeleri tarafından verildi.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.