DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Çakmak, “Tüm Ulusumuzun 19 Mayıs 1919 Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlu olsun”

Çakmak, “Tüm Ulusumuzun 19 Mayıs 1919 Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlu olsun”

 

Gölcük Niğdeliler Derneği Başkan Yardımcısı Cemil Çakmak, tüm Türk halkının 19 Mayıs 1919 Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını kutladı.

 

“Atatürk Gençlere ne kadar önem verdiğini herkese ispatlamıştır”

 

Cemil Çakmak, “19 Mayıs 1919, Türk Ulusunun uyandığı, emperyalizme başkaldırdığı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Ya İstiklal, ya ölüm” diyerek ulus egemenliğine dayanan, tam bağımsız bir devlet kurma kararının yaşama geçirildiği gün ve Türkiye Cumhuriyeti’nin tarihindeki dönüm noktalarından biridir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a ayak bastığı gün olan 19 Mayıs gençlere hediye edilerek “Gençlik ve Spor Bayramı” olarak kutlanmaktadır. Türk milletini daha ileri düzeye taşıyacak ve yarınların daha da müreffeh olarak yaşaması ve imar edilebilmesi için köhnemiş, kabul görür yanı kalmamış fikirlere karşı yeni ve genç bakış açısı ile fikirler ve projeler üreterek hayata geçirilecek olması sebebiyle gençlik ayrı ve özel bir ehemmiyet taşımaktadır. Bu gençlik yaş sınırı dışında da ele alındığında fikri olarak gençliği vurgulamaktır. Bunun anlamı da şudur, genç fikirli demek, her zaman ve her şartta doğruyu gören, anlayan, yorumlayan ve hayata geçiren demektir. Bugün ülkemizin içinde bulunduğu fiziki imkanlar değerlendirildiğinde; aynı 1919 yılının Mayıs ayındaki genç milli kurtuluş ruhu ile dünyada her yerden ülkemize ve milli birlik ve beraberliğimiz yönelen tehditleri açık kalp gözü ile yukarıda da bahsettiğimiz gibi genç fikir ile uyanık olarak bertaraf edebilmek, memleket ve milletimize yönelik tehdit ve saldırıları geçmişimizden de ders alarak yok etme gayretinde olmalıyız. Gençliğimizin sorumluluğu ve görevi her zamankinden daha zor ağırdır. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutlar; vatan ve millet uğruna büyük fedakarlıklar göstererek bizlere bağımsız ve özgür bir ülke bırakan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bütün silah arkadaşları ile aziz şehitlerimize ve ebediyete intikal etmiş milli kurtuluş mücadelesi gazilerimize Allah’tan rahmet dilerim. Bu vesileyle hain terör saldırılarında vatan uğruna toprağa düşen aziz görev şehitlerimize de yüce Allah’tan rahmet diliyor, şükranlarımı arz ediyorum.”

 

,

 

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.