DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

GİRESUN GÖLCÜK’E TAŞINDI

GİRESUN GÖLCÜK’E TAŞINDI

Gölcük’te Mayıs 7’si etkinliği coşkuyla kutlandı

GİRESUN GÖLCÜK’E TAŞINDI

Gölcük Giresunlular Sosyal ve Kültürel Dayanışma Derneği Başkanı Şinasi Dede ve yönetimi tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen Mayıs 7’si Kültür etkinliği Denizevler Sahili’nde büyük bir katılımla gerçekleştirildi.

Katılım çok yoğundu

Denizevler Sahilindeki etkinliğe AK Parti Kocaeli Milletvekili Mehmet Akif Yılmaz, Gölcük Kaymakamı Mustafa Altıntaş, Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, AK Parti İlçe Başkanı İdris Alp ve Yönetimi, CHP İlçe Başkanı İsmet İşeri, MHP İlçe Başkanı Bilal Çakır, MHP Kocaeli Milletvekili Aday Adayı İbrahim İnanç Çakıroğlu,  Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zekeriya Özak, Kocaeli Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Halis Aygün, Kocaeli Üniversitesi Rektör Yardımcısı Bekir Çakır, Sayıştay Müfettişi Ahmet Ortak, Gölcük Giresunlular Sosyal ve Kültürel Dayanışma Derneği Eski Başkanı Hüseyin Meme ve Kocaeli’nde ikamet eden Giresunlular katıldı.

Mavi Karadeniz Tv’den canlı yayınlandı

Denizevler Sahilinde 3 gün 3 gece süren etkinlik oldukça eğlenceli anlara sahne oldu. Giresun’un yöresel ürünlerinin satışı yapılırken etkinliğin 2. Gününün akşamında Mavi Karadeniz Tv’den canlı yayınlandı.

Denize 7 çift 1 tek taş atılarak dilekler dilendi

3 gün 3 gece dolu dolu geçen Mayıs 7’si etkinliğinin 2. gününde yaylaya çıkışı temsil etmek amacıyla bütün kış ahırda duran inekleri yaylaya çıkmadan önce dere kenarında yıkama temsili olarak gerçekleşti. Ardından denize 7 çift 1 tek taş atılarak dilekler dilendi ve şans getirdiğine inanılan sacayaktan dilekler dileyerek geçtiler.

Dede, “ Gölcük bizim ikinci memleketimiz”

Gölcük Giresunlular Derneği’nin bu sene Gölcük’te üçüncüsünü düzenlediği Mayıs 7’si etkinliklerinde 2. Gün akşam 20.30’dan sonra Mavi Karadeniz TV’den canlı yayınlandı. Canlı yayının başlaması ile açılış konuşmasını yapan Dernek Başkanı Şinasi Dede, “ Gölcük Giresunlular Sosyal Ve Kültürel Dayanışma Derneği tarafından bu yıl 3’üncüsü organize edilen Mayıs 7’si kültür etkinliklerine hoş geldiniz. Sizleri şahsım, derneğimiz ve Giresun’umuz adına en kalbi duygularımla selamlıyorum. Sayın misafirler, değerli hemşerilerim; Oğuz Türk boylarından bir Çepni Türk geleneği olarak günümüze dek kutlanılan, miladi takvime göre 20 Mayıs’a denk gelen ancak Karadeniz’de kullanıla gelmiş olan Rumi takvime göre Mayıs’ın 7’sine denk gelen ve ismini de buradan alan bahar şenliğini aslına uygun olarak yaşamak, yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak için Mayıs 7’si kültür etkinliklerinin ilkini 2016 yılında gerçekleştirdik. Bu tarihten itibaren ise bu yıl 3’üncüsünü gerçekleştirmek üzere yine sizlerle beraberiz”.

“Kocaeli’de yaşayan Giresunlu sayısı, Giresun ili nüfusundan daha fazladır”

Başkan Dede sözlerinin devamında şunları söyledi: “Bizler; başta Kocaeli olmak üzere, bir ferdi olmaktan her zaman gurur duyduğumuz Gölcük ilçemizde katma değer yaratmak, var olan potansiyel enerjimizi hep birlikte geleceğe taşımak amacıyla bugün gönül birliği yaparak buradayız. Bilinmelidir ki Kocaeli’de yaşayan Giresunlu sayısı, Giresun ili nüfusundan daha fazladır. Bu nüfus gücünün bu zamana kadar yeterince kullanılamadığı ve önemsenmediği bir gerçektir. Fakat bugünden sonra bu durumu değiştireceğimizin herkes tarafından bilinmesini istiyoruz. Kendi doğduğu yerlerden kilometrelerce uzaklarda kendine has kültürümüzü yaşamak, yaşatmak, gelecek nesillere aktarmak, nereden gelip nereye gittiğimizi unutmamak adına, 3’üncüsünü düzenlemekten büyük onur duyduğumuz ve keyif aldığımız Mayıs 7’si kültür etkinliklerini her geçen sene daha da geliştirerek yaşatmak gayretindeyiz. Mayıs 7’si kültür etkinliklerinin organize edilmesinde, sizler ile birlikte coşku içinde kutlanmasına olan katkılarından dolayı tüm hemşerilerime teşekkür ediyorum. Sizler bizlere destek verdikçe, bizde sizlerden aldığımız destek ve yüksek özgüven ile daha güzel işlere imza atmaya devam edeceğiz. Derneğimiz tarafından organize edilen 3’üncü Mayıs 7’si kültür etkinliklerine katılarak bizlere onur ve gurur verdiniz. Her birinize cani gönülden ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Tüm misafirlerimizi, sevgili hemşerilerimizi ve ekranları başında bizleri izleyen tüm hemşerilerimizi en kalbi duygularımla selamlıyor, iyi eğlenceler diliyorum” dedi.

Protokol Giresunlulara iyi eğlenceler diledi      

Gölcük Giresunlular Dernek Başkanı Şinasi Dede’nin konuşmasının ardından AK Parti Kocaeli Milletvekili Mehmet Akif Yılmaz, Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş ve Gölcük Kaymakamı Mustafa Altıntaş söz alarak Giresunlular Derneği’nin düzenlemiş olduğu Mayıs 7’si etkinliğinin hayırlı olmasını dilediler ve katılanlara iyi eğlenceler dilediler.

3 gün 3 gece dolu dolu eğlence

Konuşmaların ardından canlı yayınlanan Mayıs 7’si etkinliklerinde Hüseyin Aydın( Çayan Hüseyin), Ebru Kasapoğlu sahne aldı. Etkinliklerin birinci gününde Cüneyt Horoz, Bahattin Kılıç, Hamit Çiçek ile kızı Aslıhan Çiçek sahne aldı. Pazar günü ise Giresunlular Alim Koca’nın şarkılarıyla eğlendiler. 3 gün 3 gece süren Mayıs 7’si etkinliği oldukça eğlenceli anların yaşandığı anlara sahne oldu.

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.