DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

GÖLCÜK HALKI ÜZERİNE DÜŞENİ YAPMADI

GÖLCÜK HALKI ÜZERİNE DÜŞENİ YAPMADI

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı düşük katılımla kutlandı

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nın 99. Yılı dün tüm yurtta olduğu gibi Gölcük’te de düzenlenen etkinliklerle kutlandı. Bu sabah ilk tören Anıtpark’ta gerçekleştirildi. Kutlama programının ilk kısmı Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü’nün Anıtpark’ta tertiplediği 19 Mayıs kutlama programı Atatürk Anıtına çelenk sunumuyla devam etti. Törenlere yine belirli kişiler katılım sağlarken, vatandaşlar bu bayram üzerine düşeni yerine getirmedi.

Saat 10.30’da 19 Mayıs kutlamalarına Gölcük Fen Lisesi okul bahçesinde Genel Kutlama programıyla devam edildi. Öğrencilerin buradaki gösterileri büyük beğeni topladı.

Vatandaşlar katılım sağlamadı

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamalarının Anıtpark bölümünde yapılan törenlerine yine bildik isimler katıldı. Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Hasan Ceyhan ev sahipliği yaptı. Törene, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ercan Gülsuyu, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri, İlçe Jandarma Komutanı Bnb. Burçak Kırca, CHP İlçe Başkanı İsmet İşeri ve Yönetimi, MHP Gölcük İlçe Başkanı Bilal Çakır ve yönetimi, Saadet Partisi İl Başkan Vekili ve Milletvekili aday adayı Nihat Yıldız, Gölcük İlçe Başkanı Yaşar Yıldız, İYİ Parti Milletvekili aday adayı Ruhan Tekcan ve Dicle Akın, Gaziler Derneği Başkanı Mehmet Arslan ve Gaziler, Siyasi Parti Temsilcileri, Daire Müdürleri, STK ve Dernek Başkanları, vatandaş ve öğrenciler katıldı.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Hasan Ceyhan Atatürk Anıtına çelenk bıraktı

19 Mayıs kutlamaları, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Hasan Ceyhan’ın Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu, ardından bir dakikalık Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti.

Öğrenciler atalarına sevgilerini gösterdi

İlçemizdeki 19 Mayıs kutlamaları, Gölcük Fen Lisesi okul bahçesinde gerçekleştirildi. Okul bahçesindeki programda, öğrenciler Atatürk ve Silah arkadaşlarına olan sevgilerini ve bağlılıklarını göstererek, bayramlarını coşkuyla kutladılar.

Protokol katılım sağladı

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nın 99. Yıl kutlaması, dün sabah Gölcük Fen Lisesi okul bahçesinde gerçekleştirildi. 19 Mayıs kutlamalarına Gölcük Kaymakamı Mustafa Altıntaş, Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, Gölcük İlçe Milli Eğitim Müdürü Ercan Gülsuyu, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri, İlçe Jandarma Komutanı Bnb. Burçak Kırca, İlçe Emniyet Müdürü Ahmet Yılmaz, Gölcük Kaymakamlığı Yazı İşleri Müdürü Lütfü Yılmaz, Saadet Partisi Gölcük İlçe Başkanı Yaşar Yıldız, Türkiye Muharip Gaziler Dernek Başkanı Mehmet Arslan, Gölcük Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Hafiz Arvas, Okul Müdürleri, okulda görev yapan öğretmenler ve çok sayıda öğrenciler katıldı.

Çapa, ‘Mustafa Kemal Atatürk savaşa değil barışa önem verirdi’

Öğrencilerin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında düzenledikleri gösteriler, büyük bir beğeni topladı. Günün anlam ve önemini belirten konuşmasını Gölcük Fen Lisesi Baş Müdür Yardımcısı ve Okul Tarih Öğretmeni Semih Çapa yaptı. Çapa, ‘ Ülkemizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk; Milletinin yalnızca vatan savunması için harekete geçirmiş, ülkemizi 1922’den sonra herhangi bir savaşa sokmamaya başarmış gerçek bir liderdir. 19 Mayıs 1919’da Canik Sancağına çıktığında ‘Ya İstiklal Ya Ölüm’ ülküsü ile hareket etmiştir. Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk: ‘Hayatta tam mutluluk ve esenlik ancak gelecek kuşakların şerefi, varlığı, esenliği için çalışmakta bulunabilir’ sözleriyle Cumhuriyeti siz gençlere emanet etmiştir. Vatanı uğruna geçmişte canlarını vermiş, ve günümüzde de vatanın bütünlüğü için canlarını vermeye devam eden aziz şehitlerimizin Ruhları Şad Olsun’ dedi.

Öğrencilerin gösterileri ve şiirleri büyük beğeni topladı

Okul Öğrencilerinden Alperen Özdemir, Atatürk’ün Gençliğe Hitabesini okudu. İclal Ekinci önderliğinde Türk Gençliğinin andı okundu. Bu sahne programa katılanların büyük beğenisini topladı ve büyük alkış aldı. Daha sonra Öğrenci Hatice Çakmak ‘Mustafa Kemal’i düşünüyorum’ adlı şiirini okudu. Akabinde okul Öğrencilerinden Meriç Yetik, ‘Atatürk Kurtuluş Savaşı’nda‘ adlı şiirini okudu. Şiirlerden sonra Okul Halk Oyunları Ekibi Kırklareli Yöresine ait halk oyunlarını sahneledi. Öğrenciler performanslarıyla büyük beğeni topladı. Daha sonra Gölcük Belediyesi Teakwondo Spor Kulübü’nün spor gösterileri yapıldı.

Yarışmalarda başarı gösteren öğrencilere ödülleri protokol tarafından takdim edildi

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri çerçevesinde, ilçemizdeki okullar arasında düzenlenen şiir, kompozisyon ve resim yarışmalarında, dereceye giren öğrencilere ödüllerini ilçe protokolü tarafından verildi.

Ellibeş,”Sizler bu mirası en güzel şekilde koruyacaksınız”

Ödül töreninde konuşma yapan Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, ’19 Mayıs Atatürk’ü anma Gençlik ve Spor Bayramınızı kutluyorum, okulunuzu da bu tür etkinlikten ötürü tebrik ediyorum. Tüm öğrencilerimiz ki onları bizim geleceğimizin teminatıdır. Ülkemizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ te geleceğimiz siz değerli gençlerimize emanet etmiştir. Bizim bundan asla şüphemiz yoktur. Sizler bu mirası en güzel şekilde koruyacaksınız” dedi.

Altıntaş, ‘Gençlerin görevi Cumhuriyeti korumak ve bağlı kalmaktır’

Gölcük Kaymakamı Mustafa Altıntaş, yaptığı konuşmada, ‘Öncelikle Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramınızı kutluyorum. Bugün gençlerimiz, okulumuz en güzel şekilde bu bayrama hazırlanarak, programı düzenlemişler. Tabi Türkiye Cumhuriyeti devleti bugünlere kolay gelmedi. Bir çok sorunlarla başa çıkmak zorunda kaldı ve Cumhuriyet bugün dünyada saygın bir yer almak için çaba sarf etmekte, ve ülkemizi geliştirecek gençlik sizsiniz. Vizyonu, geleceği, hayalleri ne kadar yüksek olursa ülkemizin ve toplumumuzun geleceği o kadar parlak olur. Mustafa Kemal Atatürk gençlere birçok görevler verdi. Tabi bu görevlerden bir tanesi Cumhuriyet’i koruma ve kollamaktır. Bunları da yaparken tarihinizi ve geçmişinizi iyi bileceksiniz” diyerek gençlerin milli bayramını kutladı. Program sonunda okulun resim sergisi açılışı yapıldı ve sergi ilçe protokolü tarafında beğeniyle gezildi.

İsim: Serap DURUKAN

 

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

 

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.