DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

GÖLCÜK ÜSTÜNE DÜŞENİ YAPTI

GÖLCÜK ÜSTÜNE DÜŞENİ YAPTI

Kızılay’ın kan stokları tükendi, Anıtpark’ta stant açtı

GÖLCÜK ÜSTÜNE DÜŞENİ YAPTI

Kızılay Kan Merkezi Kocaeli Şubesi kan stoklarında ki azalmadan dolayı Anıtpark’ta kan bağışı standı açtı. 4 gün saat 16.30 ile 24.00 saatleri arasında kan bağışı alan Kızılay ekipleri Pazar günü 24.00’e kadar Anıtpark’ta kan bağışı kabul etti. Gölcük Halkı Kızılay’ın kan bağışı kampanyasına duyarsız kalmadı ve üstüne düşen görevi yaparak kan bağışında bulundu.

Fedakar, “ Gölcük halkına bu güzel duyarlılıklarından dolayı teşekkür ederim”

Kızılay Kan Bağışçısı Kazanım Uzmanı Mehmet Fedakar, “ Kızılay’ın Ramazan Ayı dolayısıyla kan bağışı azaldığı için stoklarımızda büyük ölçüde bir azalma oldu. Bu nedenle Gölcük Anıtpark’ta 4 gün süreyle stant açtık. Standımız 16.30’de açılıyor. İftar vakti bir saat ara veriyoruz ve ardından gece 24.00’e kadar kan bağışı alıyoruz. Kan stoklarımız büyük ölçüde azaldı ve halkımızı biraz daha duyarlı olmaya davet ediyorum. Standımız pazar günü gece 12.00’ye kadar açık duracak. İftardan sonra Gölcük halkı çok güzel ilgi gösteriyor. Kendilerine bu güzel duyarlılıklarından dolayı teşekkür ederim” dedi.

Karakolcu, “Kan bağışında bulunarak hem kendi vücudumu yeniliyorum hem de bir hayat kurtarıyorum”

Askar Yapı Dekorasyonun sahibi  Süleyman Karakolcu, “3 ayda bir düzenli kan vermeye çalışıyorum bu kaçıncı olduğunu bilmiyorum ama kan vermeni vücuda çok iyi geldiğini söyleyebilirim.  Kan bağışında bulunarak hem kendi vücudumu yeniliyorum hem de bir hayat kurtarıyorum. Bundan daha mutluluk verici ne olabilir ki?  Ramazan nedeniyle Kızılay in akşam kan bağışı topladığını görünce hemen geldim. Sağlığım el verdiği sürece kan bağışında bulunmaya devam edeceğim” dedi.

Güneş, “Bağışladığımız bu kan ile belki de bir hayat kurtaracağım”

Ahmet Güneş, “Bu benim  5. Kan verişi.  2 senedir düzenli kan bağışında bulunmaya çalışıyorum. Ramazan nedeniyle Kızılay’ın akşam stant kurduğunu görünce kan bağışında bulunmadan geçmek istemedim. Kan bağışlamak çok huzur verici bir şey.  Bağışladığımız bu kan ile belki de bir hayat kurtaracağım.  Bu nedenle düzenli kan bağışlamaya devam edeceğim” dedi.

Kuş, “Kızılay Ramazan dememiş ayağımıza kadar gelmiş, kan bağışında bulunmasaydım olmazdı”

Levent Kuş, ” Bugüne kadar  kayıtlı olarak 18. Kan bağışında bulundum. Yani Kızılay’a bağışladığım  kan adedi. Birde acil kan ihtiyaçlarına da  kan bağışında bulunduğunu tam olarak bilmiyorum. Fakat tek bildiğim bir şey var, o da her kan bağışında bedenen bir rahatlama oluyor. Bu çok güzel bir duygu ve bu duyguyu herkesin tatmasını tavsiye ediyorum. Kızılay Ramazan dememiş ayağımıza kadar gelmiş, kan bağışında bulunmasaydım olmazdı.  Ben bu güzel duyguyu yaşadım ve çok mutluyum. Bu nedenle  düzenli kan bağışlamaya devam edeceğim. Kan bağışını herkese tavsiye ederim” dedi.

Çevik, “Acil kan lazım olduğu zaman elimden geldiği kadar kan bağışında bulunurum”

Ahmet Çevik, “ Bugüne kadar kayıtlı 19, toplamda 27 kan bağışında bulundum. A rh (+) kan gurubuna sahibim ve acil kan lazım olduğu zaman elimden geldiği kadar kan bağışında bulunurum. Bu akşam da Kızılay kan stokları azaldığı için kan bağışı topladığını görünce duyarsız kalmak istemedim. Kan bağışı bizden bir şey kaybettirmiyor ama o bağışladığımız kan birinin hayatını kurtarıyor. Kızılay’ın kan stokları azalmış bence bu bizim ayıbımız. Bu konuda daha çok duyarlı olmamız gerekiyor” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.