DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Havaların ısınması ile emlak piyasası canlandı

Havaların ısınması ile emlak piyasası canlandı

Havaların ısınması ile emlak piyasası canlandı

Yazın gelmesi ve havaların ısınması ile birlikte ev almak isteyen ya da yeni bir eve taşınmayı düşünenler nedeniyle emlak piyasasında bir canlanma oldu. Gölcük Emlakçılar Derneği ( GEMDER) Muhasip’i ve aynı zamanda Gemici Emlak’ın sahibi Sezer Gemici Gölcük emlak piyasası hakkında bilgi verdi.

1,20 olan konut kredilerinin düşmesi bekleniyor

Gemici Emlak’ın sahibi Sezer Gemici yapmış olduğu açıklamada,  “Havaların ısınması ile birlikte emlak piyasasında bir hareketlilik söz konusu oldu. 24 Haziran’da gerçekleşecek olan seçim sonrasında emlak piyasasında daha fazla bir hareketlilik beklemekteyiz. Yeni bir ev almak isteyen birçok müşterimiz var fakat konut kredilerinin yüksek olması biraz vatandaşları düşündürüyor.  Şu an itibariyle konut kredileri 1,20 civarında devam etmekte olup, biran önce düşmesini beklemekteyiz. Bu konuda hükümetimiz bankalara gerekli baskıyı yapmakta ve inanıyoruz ki en kısa sürede bu oran düşecektir” dedi.

“Kocaeli Bölgesi özellikle İstanbul Bölgesi’nden 2 milyon göç aldığı tahmin edilmekte”

Emlak piyasasında ki hareketliği Kocaeli ve Gölcük’e yapılan göçlerden dolayı da hareketlendiğini belirten Gemici, “ Son zamanlarda İstanbul’dan Kocaeli’ye büyük bir göç söz konusu. Bu bağlamda emlak piyasası konusunda bölgemizde bir hareketlilik söz konusu oldu. Kocaeli Bölgesi özellikle İstanbul Bölgesi’nden 2 milyon göç aldığı tahmin edilmekte. Tabi bu göç Gebze, Dilovası ve İzmit bölgelerinin yanı sıra Gölcük’te de ciddi oranda bir göç almıştır. İstanbul’un yoğun temposundan ve kalabalığından kaçmak isteyen vatandaşlar bu bölgelere doğru göç etmektedirler” dedi.

“Firmaların biraz ev alacakları düşünerek fiyatlara biraz daha ılıman olmalarını bekliyoruz”

Daire fiyatlarını son zamanlarda aşırı yükselmesi konusunda bir açıklama yapan Gemici, “ İnşaat sektöründe artan malzeme fiyatları doğal olarak firma sahiplerine de yük getirmiştir. Bu nedenle de ev fiyatları son yıllarda oldukça yükseldi. Emlakçılar olarak bizler bu bağlamda firmaların biraz ev alacakları düşünerek fiyatlara biraz daha ılıman olmalarını bekliyoruz. Bazı firmalar bu konuda oldukça opsiyon sağlamakta ve müşterilerine gerekli indirimleri yapmakta oluğunu bilmekteyiz. Bazı firmalardan da piyasayı canlandırmak için bu konuda opsiyon sağlamalarını beklemekteyiz” dedi.

Ramazan ve seçim sonrası piyasa daha da hareketlenir

Gemici son olarak, “ Önümüz Ramazan Ayı ve Ramazan Ayı’nda emlak piyasasında durgunluk göstermesi kaçınılmaz olup bu durgunluğu Ramazan Bayramı ve bir hafta sonrasında gerçekleşecek olan seçimden sonra hareketleneceğini ve emlak piyasasının daha da canlanacağını tahmin ve umut ediyoruz” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.