DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

İKRAMİYE BİN 500 LİRA OLMALI

İKRAMİYE BİN 500 LİRA OLMALI

Bin Liralık ikramiyeyi Gölcüklü emeklileri memnun etti

İKRAMİYE BİN 500 LİRA OLMALI

Başbakan Binali Yıldırım’ın geçtiğimiz gün emeklilere yönelik yaptığı “12 Milyondan fazla emeklimize sene de iki kez biner lira ikramiye vereceğiz” açıklamasının ardından gazetemiz olarak emeklilerle ilgili bu gelişmeyi Gölcüklü emeklilere sorduk. İlçemizde emeklilerin bir kısmı konuya olumlu yaklaşırken bir kısmı “ Yetmez” dedi.

Baş, “Şimdi bayramlarda torunlarımıza daha rahat bayram harçlığı verebileceğiz”

Maden Ocağından emekli İsmail Baş, “ Emeklilere eşit ikramiye verilmesi çok adaletli oldu. Yani 4 bin lira maaş alana da bin lira verilecek 800 lira maaş alana da bin lira ikramiye verilecek. Bu adaleti emekli maaşlarında da bekliyoruz. Ben maden ocağında 20 yıl çalışarak emekli oldum. 600 metre yerin altında çalıştım da emekli oldum ve ciğerlerimin % 60’ı çalışmıyor ve meslek hastasıyım. Aldığım maaş ise bin 780 lira. Bayram ikramiyelerinde yapılan bu eşitlik çok iyi oldu. Umarız bu eşitliği en kısa zamanda emekli maaşlarımızda da bekliyoruz. Şimdi bayramlarda torunlarımıza daha rahat bayram harçlığı verebileceğiz” dedi.

Onat, “Verilecek olan ikramiyeler ile yapacakları alışveriş ile de esnaflara büyük katkı sağlayacaklardır”

Şükrü Onat, “ Verilecek olan bu ikramiyeler emeklilerin bir anda olsa rahatlamasına, dertlerine çare olmasına neden olur. Bayramlarını çocukları ve torunları ile beraber rahat geçirir. Boyunları bükük kalmaz. Kendileri de güler torun ve çocukları da güler. Ayrıca bu verilecek olan ikramiyeler ile yapacakları alışveriş ile de esnaflara büyük katkı sağlayacaklardır. Ekonomiye katkıda bulunur. Böyle bir düşünceyi hayata geçirmiş olmalarından dolayı hükümetimize teşekkür ediyoruz” dedi.

Bayramoğlu, “Bu bin liralık ikramiye tamamen seçim yatırımı olup Yunanistan’da ki gibi bizden geri alınacaktır”

Mehmet Bayramoğlu, “ Ben devlet memuru emeklisiyim. Benim bu ikramiye ile ilgili düşüncem, eğer seçimler yaklaşmasaydı böyle bir ikramiye olmayacaktı. CHP’nin vaatlerinin yarısını yerine getirdi. Hükümet yani bu projeyi CHP’den aldı kendi kullandı. Tabi ki de bu benim düşüncemi değiştirmeyecek ve oyumu AKP’ye vermeyeceğim. Kendisi proje üretemiyor, gidiyor CHP’nin projelerini kendi kullanıyor. O zaman CHP’ye “Nasıl yapacaksınız, kaynağı nereden bulacaksınız” diye soruyorlardı. Şimdi ne değişti de bu ikramiyeyi vermeye başladılar. AKP’ye oyumu Ergenekon, balyoz Davalarından dolayı ve Suriye Politikası ve Akil Adamlar projesi ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, “ Fetullah Gülen ne istedi de vermedik” cümlesinden dolayı vermeyeceğim. Erdoğan hem şehrim olduğu halde oyumu ona vermeyeceğim. Bu bin liralık ikramiye tamamen seçim yatırımı olup Yunanistan’da ki gibi bizden geri alınacaktır” dedi.

Okumuş, “Emeklilere en azından bin 500 lira bayram ikramiyesi vermiş olsaydılar en azından Kurban Bayramı’nda kurban paramız çıkardı”

Hüseyin Okumuş, “ AK Parti şu anda muhalefet partinin politikalarını uyguluyor. Bu emeklilere ikramiye projesini CHP çıkardı. O zaman “ Bu ödemeyi nasıl yapacaksınız” diye soruyordu hükümet. Şimdi ne odluda bu ikramiye verilmeye karar verildi. “Kaynak yok” deniyordu. Şimdi o kaynağı nereden buldular. Kaynak şeker fabrikalarının satışından elde edilen paralar mı? Evet ikramiye emekliler için çok iyi oldu ama biz bu oyna gelmeyeceğiz. Seçimin erkene alınmasına da karşıyım. Birde bu ikramiye çıkınca bu tamamen seçim yatırımı olmuş oldu. Zaten Bin Lira’da çok düşük geldi. Emeklilere en azından bin 500 lira bayram ikramiyesi vermiş olsaydılar en azından Kurban Bayramı’nda kurban paramız çıkardı. Bu yıl böyle oldu umarım önümüzde ki sene bayram ikramiyeleri Bin 500 lira olarak verilir” dedi.

Uzel, “Şimdi bu bayram ikramiyeleri ile torunlarımızın istediklerini daha rahat alabileceğiz”

Bahattin Uzel, “ Hükümetin bayramlarda Bin Lira ikramiye vermesi tabi ki bizim iyi olacak. bayramlarda torunlarımıza ve çocuklarımıza alamadığımız hediyeleri alabileceğiz. Torunlarımız arkadaşları ve emsalleri ile gezerken bayramlarda yeni giyinmek istiyorlar. Türkiye’de eski ya da yırtık giyindiği zaman ya da marka giyinmediği zaman karşı taraftan bir alaycı tepki alabiliyor. Bu olay Avrupa ülkelerinin hiçbirinde yokken ne yazık ki bizim ülkemizde yaşanabiliyor. Şimdi bu verilecek olan bayram ikramiyeleri ile en azından torunlarımıza daha güzel kıyafetler alabileceğiz. Şu anda aldığım maaş ve ayrıca yaptığım iş ile evimi geçindirebiliyorum. Fakat şimdi gençler özellikle bayramlarda yeni ve iyi kıyafetler giymek istiyor. Bizim zamanımızda büyüklerimiz ne alırsa onu giyerdik ama şimdiki gençler kendileri seçmek ve almak istiyor. Arkadaşından görüyor ve onun aynısını almak istiyor. Şimdi bu bayram ikramiyeleri ile torunlarımızın istediklerini daha rahat alabileceğiz” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.