DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

İLK TURDA CUMHURBAŞKANI SEÇİLEBİLİR

İLK TURDA CUMHURBAŞKANI SEÇİLEBİLİR

Başkan İşeri, Muharrem İnce’yi yorumladı

İLK TURDA CUMHURBAŞKANI SEÇİLEBİLİR

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gölcük İlçe Başkanı İsmet İşeri, CHP’nin Cumhurbaşkanı adayının Muharrem İnce olarak açıklanmasını değerlendirdi.  Başkan İşeri, ‘Muharrem İnce’nin seçimlerin 1. Turunda Cumhurbaşkanı olarak seçilme şansı var’ dedi.

“Sayın Muharrem İnce toplum tarafından tanınan bir isim”

Açıklamalarından CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’yi değerlendiren Başkan İşeri, ‘Bence gerek CHP’nin gerekse de Türkiye Cumhuriyeti’nde yaşayan tüm seçmen kitlesinin beklediği bir aday olduğuna inanıyorum. Her ne kadar Genel Başkanın Cumhurbaşkanı Adayı tanımlamasından Muharrem İnce çıkmıyor gibi görünse de bütün ülkenin CHP’ye odaklanması açısından bence önemli bir stratejiydi. Genel Başkan, bu stratejiyi çok iyi kurgulayarak bugüne kadar CHP, Türkiye’nin gündemine oturan bir parti olarak geldi. Muharrem İnce, 16 yıldır parlamentodaki deneyimi, entellektüel kültür birikimi, hitabeti, beden dili, insanlarla diyalogu, sevecenliği yönüyle ideal bir Türkiye Cumhuriyeti’nin lideri olabilecek ender insanlardan biridir. Biliyor ve inanıyorum ki Muharrem İnce’ye olan ilgi sonucunda, birinci turda bile kendisinin Türkiye Cumhuriyeti’nin Cumhurbaşkanı olma olasılığı var” dedi.

“Genel Başkanımız bütün dünyaya demokrasi dersi vermiştir”

Biz CHP olarak tarafsız, kimseyi ayrıştırmayacak, herkesi kucaklayacak, siyasi kimliği olmayan bir Cumhurbaşkanının olmasından yanayız. Nitekim Muharrem İnce, henüz seçilmeden parti rozetini çıkarıp Genel Başkanımıza teslim etti. Genel Başkanımız da herkesin ortak değeri olan bayraklı rozeti, Sayın Muharrem İnce’ye takarak herhangi bir partinin değil, Türkiye Cumhuriyeti’nin, 81 milyonun cumhur adayı olduğunu ortaya koymuştur. Burada asıl dikkat çekilmesi gereken husus, Genel Başkanımızın bütün dünyaya demokrasi dersi vermesidir. Birileri birlikte çıktığı kişileri bir anda olası rakip olabilecekleri düşüncesiyle milli iradeyi hiçe sayarak kenara çekip siyaset sahnesinden yok ederken benim Genel Başkanım, kendisine birkaç kez rakip olmuş bir şahsiyeti, ülkenin en yüce makamına aday göstermiştir. Bence Genel Başkanımız, barış ve demokrasi elçisi olarak tarihin altın sayfalarında yerini alacaktır. Muharrem İnce’nin adaylığı gerek partimize gerekse ülkemize büyük bir heyecan katmıştır. Bu heyecanın dozu gittikçe artacak ve Türkiye 24 Haziran sabahı Muharrem İnce ile aydınlık bir Türkiye’ye inanacaktır” şeklinde konuştu.

“Vatandaşımıza üç soru sormak istiyorum”

İşeri, “Ben vatandaşımıza üç soru sormak istiyorum. Bu soruları kendilerine sormalarını rica ediyorum. Eğer ülkede her şey yolundaysa neden erken seçim yapıyoruz? Eğer ülkede işler yolunda değilse neden tekrar aynı kişiyi Cumhurbaşkanı seçmeye çalışıyorlar? Eğer ülkeyi kurtaracak olan Erdoğan ise ülkeyi bu hale getiren kimdir? Bu üç sorunun cevabını versinler, zaten kime oy verileceği gerçeği ile de tanışmış olacaklar. Söylemlere bakılınca İlhan Kesici gibi görünüyordu ama muhtemelen parti meclisi, MYK, yaptığı araştırmalar sonucunda halkın isteğine göre hareket etti diye düşünüyorum. Genel Başkanın açıklamalarına göre İlhan Kesici veya Yılmaz Büyükerşen diye düşünüyorduk. Kendi rakibini böylesine en üst bir makama aday yapabilecek ender insanlara rastlamak zordur. Hem Genel Başkanımı hem de Muharrem İnce’yi adaylığından ötürü kutluyorum” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.