DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

İSRAİL İLE İLİŞKİLERİ KESİN

İSRAİL İLE İLİŞKİLERİ KESİN

CHP’den İsrail ve ABD’ye Kudüs tepkisi

İSRAİL İLE İLİŞKİLERİ KESİN

Cumhuriyet Halk Partisi (HP) Gölcük İlçe Örgütü geçtiğimiz akşam parti binalarında ABD ve İsrail’in Kudüs’te yaptığı katliama sert tepki göstererek, konu hakkında basın açıklamasında bulundu. Başkan İşeri, yaptığı açıklamada, ‘İsrail ve ABD Kudüs planlarına hiçbir zaman ulaşamayacaktır’ dedi.

İşeri, “ABD Büyükelçilik binasının, İsrail Devletinin yetmişinci kuruş yıldönümünde Kudüs’te açılmış olması büyük bir provokasyondur”

CHP İlçe Başkanı İsmet İşeri, yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Malumunuz Pazartesi günü Filistin için kara gündü. Bugün basın açıklamasını ADD yaptı. Bizimde basın açıklamamız olacak. Bugün yanımızda olduğunuz için teşekkür ediyorum’ dedi. Başkan İşeri, yaptığı basın açıklamasında şunları söyledi: “Filistin’de yaşananlar büyük bir katliamı bir insanlık dramıdır. Binlerce masım Filistinlinin yaralandığı, 60 kişinin hayatını kaybettiği insanlık dışı saldırıyı lanetliyoruz. Bu dramın en önemli sebebi Filistin sorununun çözümsüzlüğü, başta ABD olmak üzere büyük güçlerin hesapsız politikaları ve İsrail’in gaddar tutumudur. Filistin sorunu çözülmeden Ortadoğu’da yaşanan sorunların çözüme kavuşması imkansızdır. İsrail, Filistin halkının meşru temsilcileriyle müzakere ederek sorunu çözmek yerine masumları öldürmeyi tercih ediyor. ABD Büyükelçilik binasının, İsrail Devletinin yetmişinci kuruş yıldönümünde Kudüs’te açılmış olması büyük bir provokasyondur. ABD’yi bu yanlış politikasını terk etmeye İsrail’i ise masum sivillere yönelik katliam politikalarına son vermeye çağırıyoruz. CHP olarak Filistin sorununun çözüm zemininin başkenti Doğu Kudüs olacak şekilde 1967 sınırlarına göre kurumuş egemen Filistin Devleti ile İsrail’in güvenlikli surlar içinde yan yana barış içinde yaşaması olduğunu vurguluyoruz.”

“Filistin’e gözünü kapatan ülkelerde en az İsrail kadar suçludur”

Açıklamalarına devam eden Başkan İşeri, “ABD’nin Birleşmiş Milletler kararlarını ayaklar altına alan hukuk tanımazlığını ve İsrail’in Gazze’de başlattığı vahşeti kınıyoruz. Unutulmamalıdır ki, Filistin halkına yönelik gerçekleştirilen bu katliama gözlerini kapatan tüm ülkelerde en az İsrail kadar suçludur ve bu insanlık sucunun ortağıdır. Özellikle kendi milletine sırtını dönem ABD- İsrail ortaklığına hizmetkar olan Ortadoğu ülkelerinin çocuk demeden yağdırılan bombalara ve sıkılan kurşunlara gözlerini kapatıp, kulaklarını tıkayan bu sahiplerinin beslemesiyle şatafat içinde yaşamayı seçen sözde kralların katliamcı katillerden en ufak farkı yoktur. Bir kez daha altını çizmek gerekir ki ABD’nin Emperyalizme ve işgale karşı direnen Filistin halkının yanındayız.ABD ve İsrail’in yanlış politikalarına karşı tüm dünyadan yükselen kınama mesajları somut bir sonuç doğurmaktadır. Filistin halkının yaşadığı insani dram devam ediyor AKP’nin yıllardır uyguladığı politikaların İsrail üzerinde hiçbir caydırıcı ektisi olmamaktadır. Ayrıca iktidar, bir yandan ABD’nin Ortadoğu politikalarını kınarken diğer yandan Suriye’nin ABD tarafından bombalanmasına alkış tutmaktadır.

“Bugün de CHP ve Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu masum ve mazlum Filistin halkının yanındadır”

CHP tarihi misyonu gereği her dönem Filistin halkının yanında durmuştur Geçmişte Filistin Kurtuluş Örgütü’nün Türkiye Temsilciliği CHP İktidarında açılmış, Bülent Ecevit ve Tüm CHP Genel Başkanları Filistin davasının sadık bir destekçisi olmuştur. Bugün de CHP ve Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu masum ve mazlum Filistin halkının yanındadır. Filistin halkına yapılan zulüm bir insanlık suçudur. İsrail’in Kudüs İşgali dün ABD’nin büyükelçiliğini taşımasıyla resmiyete kavuştu. Gazze ve Ramallah’ta kan döküldü. İsrail askerleri, Filistinliler katletti.  Kudüs’te ilgili ABD’nin yapmış olduğu müdahaleye en güzel cevabım, Malatya’da verileceğine inanıyoruz. 2011 yılında Malatya Kürecik’te ABD tarafından NATO kılıfına bürünmüş bir kalkan kuruldu. Tek amacı İsrail’i korumak olan füze kalkanının kapatılmasında samimiyseniz, ABD’nin İsrail’i korumaya yönelik kurmuş olduğu üze kalkanı derhal çok kapatınız. Kuru sözlerle, Eyy Amerika! Cümleleri ile bir yol alamayız. Biz bu topraklarda İsrail devletini korumaya yönelik füze kalkanının hedefi olmak istemiyoruz, onun bir aracı da olmak istemiyoruz. Bugün Türkiye olarak Filistin halkıyla dayanışmamız en güçlü bir şekilde hayata geçirmeliyiz. İsrail katliamcı politikalarını sürdürdüğü ve Filistin topraklarındaki yasadışı yerleşimleri genişlettiği müddetçe uluslararası planda tecrit edilmelidir. Bir kere daha ABD ve İsrail’i güçlü bir şekilde kınıyor, hayatını kaybeden Filistinli kardeşlerimize rahmet ediliyoruz” diyerek açıklamalarını bitirdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.