DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

İYİ Parti Milletvekili Adayı Hanımağa Ruhan Tekcan

İYİ Parti Milletvekili Adayı Hanımağa Ruhan Tekcan

Umudu koruyan herkes için güzel, mutlu, huzurlu bir yaşam düşleyen gözü gönlü yaşlı kadınlarımızın sesi ve temsilcisi olan bir eş, bir anne, bir babaanne..

İnsanların, ağaçların, kuşların her canlının, hepimizin ekmeğini bölüştüğü, özgürce fikirlerini sunduğu, birbirimize sevgi ile bakıp saygı ile karşıladığı bir toplum özleminden bahsediyorum. En çok ihtiyacımız olan şey birbirimize sevgi ve şefkatle yaklaşmak.

Ülkemizin içeriden ve dışarıdan nasıl bir tıkanmışlık içinde olduğunu hepimiz görüyoruz, gözlemliyoruz.

2017 sonu itibari ile

  • 38 milyon 30 yaş altı gencimiz ve çocuğumuz var.
  • Nüfusumuzun 40 milyon 275 bin i kadın ve bu rakamın yarısına yakını 30 yaş altında.
  • Eğitimli nüfusta işsizlik oranı oldukça yüksek
  • Gıda harcaması ile birlikte giyim, konut (kira,elektirik,su, yakıt) ulaşım ,eğitim, sağlık vb. ihtiyaçlar için yapılması zorunlu diğer aylık harcamaların toplam tutarı asgari ücretin neredeyse 2,5 katıdır.

Ben bunun gibi nice sorunları sıralamaktansa çözüm üretmekten yanayım.

Siyaset yapma biçimimizi değiştirmekle işe başlayalım diyorum. Toplumsal değerlerimizi yeniden İYİ insanlarla inşa edelim. İnsanlığımız hırpalandı, örselendi, yorulduğumuzu da biliyorum. Öncelikle birbirimizi sevmek ve birbirimize güvenmek ihtiyacı içinde olduğumuzu hissediyorum. Sahip olduğumuz muazzam vicdan ve aklı susturup iflas ettirmek yerine; yeniden vicdanlarımızı iyileştirmeyi ve sağlıklı zihinlerle kendimize ve toplumumuza faydalı birer insan olabilmeyi başarabiliriz diye düşünüyorum.

İYİ insan olmak için bu insani sorumluluğu hiç ihmal etmedim. Şimdi sizden milletimiz için daha fazlasını yapabilmek için yetki ve vekâlet istiyorum.

Özetle kendimden bahsetmek gerekirse, 1957 yılında Kocaeli’nin Gölcük İlçesi Selimiye köyünde doğdum. Ailem 93 harbinde Batum’dan göç etmiştir. Babam Gölcük Tersane Komutanlığında işçi olarak çalışmıştır. 4 çocuklu bir ailenin 2. Çocuğuyum. İlk ve orta öğrenimimi Gölcük te tamamladıktan sonra Bursa Kız İlk Öğretmen Okulundan 1976 yılında mezun olup öğretmen olarak meslek hayatıma başladım. Kocaeli’nin çevre ilçe ve köylerinde öğretmenlik yaparak Atatürk İlke ve İnkılaplarına bağlı yüzlerce öğrenci yetiştirdim.

Emekli olduktan sonra şimdilerde kendimize ait bir çiftlikte organik tarım yapıyoruz.          2018 yılında Kocaeli İYİ Parti il yönetim kurulu üyeliğim sırasında Eğitim, Kültür ve Sanat komisyonunda çalıştım. Yurtdışında ki gözlemlerim eğitimim ve mesleğim nedeniyle üzerinde çalıştığım konular, Türk kadınının sürdürülebilir kalkınma ve insan yaşam kalitesini artırılmasına yöneliktir. Kültür eğitim ve gözlemleme amaçlı yaptığım bu seyahatlerimde aldığım notlarla az gelişmiş ülkeler, Batı ve Türkiye mukayesesini içeren bir kitap hazırlığı yapıyorum.

Kalabalık bir ailede büyümemin etkisi ile her zaman sosyal iletişime açık ve paylaşımcı bir insan oldum. Vatanıma milletime 3 erkek evlat yetiştirerek başta insan sonra kadın ve anne olarak ülkemizin geleceğinde edinmiş olduğum tüm tecrübe ve imkânlarımın gelecek nesillere katkı sağlamak adına İYİ Partiden Kocaeli milletvekili aday adayı oldum. İYİ bir geleceği İYİ ve cesur insanlarla inşa etmek en büyük duamdır.

Sadece kadın sadece anne olduğum için değil niteliklerime güvenerek desteğinizi istiyor ve bekliyorum. Benim cesaretim ve umudum var. Gelin hep birlikte büyüyelim kardeş olalım, sevelim sevilelim.

Aziz vatanım ve aziz milletimizle ortak akıl ve şefkatle daha güzel ve mutlu günlere olan inancımla hepinize saygı ve sevgilerimi sunarım. Ve diyorum ki sevgi ve saygı galip gelsin. Dünya hiç durmadan sevgi ve saygı ile dönüp dursun..

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.