DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Kaymakam Altıntaş Gölcük’ü değerlendirdi

Kaymakam Altıntaş Gölcük’ü değerlendirdi

Gölcük Kaymakamı Mustafa Altıntaş ve ilçe protokolü, Kaymakamlık Daire Müdürleri ile dün Gölcük Belediyesi Sanat Galerisi’nde bir değerlendirme ve İstişare toplantısı gerçekleştirdiler. Toplantıda, eğitimden sağlığa, güvenlikten sosyal yardımlara kadar pek çok konu, ayrıntılı bir şekilde masaya yatırıldı.

Birçok konu konuşuldu

Gölcük Kaymakamlığı değerlendirme ve istişare toplantısı, dün Gölcük Belediyesi Sanat Galerisi’nde Gölcük Kaymakamı Mustafa Altıntaş’ın Başkanlığında geniş bir katılımla yapıldı. Toplantıya, Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, İlçe Emniyet Müdürü Ahmet Yılmaz, İlçe Jandarma Komutanı Bnb. Burçak Kırca, Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Lütfü Yılmaz ile Kaymakamlığa bağlı kurum ve kuruluşların müdürleri tam kadro katıldı. Toplantıda, eğitimden sağlığa, güvenlikten sosyal yardımlara kadar pek çok konu, ayrıntılı bir şekilde masaya yatırıldı. Altıntaş, pek çok konuda diğer ilçelerin önünde oldukların altını çizerek, “Bazı sıkıntılarımız var yok değil, ama bunları da birlikte aşacağız” diyerek, önemli bir mesaj verdi.

“Bazı kurumlarda personel sıkıntısı var bu doğru”

Kaymakam Altıntaş, selamlama konuşmasında, yaklaşan Mübarek Ramazan Ayı nedeniyle, tüm katılımcılara hayırlı, huzurlu ve bereketli bir Ramazan dileyerek, konu başlıkları ile yapılan çalışmaları ve sıkıntıları şu şekilde özetledi: “Bazı kurumlarda personel sıkıntısı var. Bu doğru. Özellikle Emniyet Teşkilatımızda ki personel sıkıntısı, bazı sıkıntıları da beraberinde getiriyor. Ama en kısa zamanda çözümlenmesini bekliyoruz. Ben dâhil hepimiz yeni trafik düzenine ve trafik kurallarına uymak mecburiyetindeyiz. Çünkü bizler vatandaşlara olmak zorundayız. Hükümet Konağı’nın otoparkını kimse keyfi olarak kullanmamalı. Özellikle bu konuya dikkat etmenizi istiyorum” dedi.

“Dernekleri kontrol ve güven altında tutmaya çalışıyoruz”

Asayiş uygulamalarına değinen kaymakam Altıntaş, ““İlçemizde hemen hemen her akşam, Kavaklı ve Değirmendere’de polis ekiplerimiz tarafından, uygulamalar yapılıyor. Bu uygulamaları bir şey aramak için yapmıyoruz. Vatandaşımızın huzur ve güveni için yapıyoruz. Ayrıca ilçemizde yaklaşık 200’e yakın dernek ve 10 dernek lokalimiz bulunuyor. Bunların da rutin denetimleri yapılıyor. Yani dernekleri kontrol ve güven altında tutmaya çalışıyoruz” dedi.

“Sporcularımızın artması, bizim dileğimizdir”

Vakıf çalışmaları hakkında bilgi veren Kaymakam Altıntaş, “Vakıf çalışmaları sürüyor. Sosyal Yardımlaşma Vakfı’na yardımı arttıracağız. Ramazan dolayısıyla bu konuda çalışmalar devam edecektir. Gerekli incelemeler yapılarak katkının sağlanması lazım. Şu ana kadar 14 bin civarında faal dosyamız var. Bin civarında da işleyen dosya var. Sürekli destek verilen dosyalar var. Her hafta en az 300 civarında katkı var. 3 bin civarında Suriyeli, bölgemizde yaşıyor. Bunlar arasında eğitim, gıda, sağlık, kömür destekleri gibi çeşitli konularda destekler veriliyor. Eğitime baktığımız zaman bölgemizde iyi durumda olduğumuzu görüyoruz. Spor faaliyetlerinde, yaklaşık 11 bin lisanslı sporcumuz var. Okullarımızda ve kurumlarımızda belki de bu rakamın dışında çocuğumuz sporla ilgileniyor. Sporcularımızın artması, bizim dileğimizdir” dedi.

“Merdiven altı imalatlara karşı daha dikkatli olmalıyız”

Ramazan ayında yardıma muhtaç ailelere yardımların arttırılacağını belirten Kaymakam Altıntaş, “ “Biliyorsunuz önümüzdeki hafta ortasında Mübarek Ramazan ayı başlıyor. Müftülüğümüz ve camilerimiz, Ramazan Ayına tam kadro hazır. Arıca Ramazan Ayı’nda bizde Sosyal Yardım ve Dayanışma Vakfı ve Derneği olarak, ilçemizdeki yardıma muhtaç vatandaşlarımızı mağdur etmemek adına bu yardımları arttıracağız. Sizlerden bir ricam da, gıda ürünlerine karşı hepimizin sorumluluğu var ve bu nedenle merdiven altı imalatlara karşı daha dikkatli olmalıyız.”

“Daha çok çocuğumuzu sporla tanıştırmalı ve spora yönlendirmeliyiz”

“Sağlık konusunda Gölcük olarak en iyi olduğumuz alanlardan birisi olduğunu belirten Kaymakam Altıntaş, “ Allaha şükür birçok bölgeden daha iyi ve daha deneyimli sağlık personeli vatandaşımıza hizmet vermeye devam ediyoruz. Buna Gölcük Ağız ve Diş Sağlığı Merkezim de dâhil. Sadece Acil Serviste sıkıntımız var ama o da çok yüksek boyutlarda değil. Bir iyi konumda olduğumuz konu da eğitim konusu. İkili eğitimi en aza indirdik. Sınıflarımızdaki öğrenci sayısı 25-27 arasında ki, buda çok iyi bir rakam. Bu konuda tek sıkıntımız, öğrencilerimizin devamsızlığı. Okul öncesi eğitim oturmuş durumda ve bu durum çok yakında yasa ile mecburi hale gelecek. Anaokullarımız gereken eğitimi vermeye devam ediyor. Spor faaliyetlerinde de 7 Bin 700 lisanslı sporcuya ulaştık. Ama yetmez. Daha çok çocuğumuzu sporla tanıştırmalı ve spora yönlendirmeliyiz.”

“Herkes üzerine düşen görevi en iyi ve en seri bir şekilde yapmalı”

İlçemizde hayata geçen yeni projeler hakkında bilgi veren Kaymakam Altıntaş, “İlçe Jandarma Komutanlığımız çok yakında Şirinköy Mahallesi’ne konuşlanacak. Hükümet Konağı’nın ihalesi önümüzdeki Eylül-Ekim ayında yapılacak. Yalı Evlerimiz ve Erikli Tabiat Parkı Projeleri tamamlandı. Yeni Hastanenin inşaatı başladı, temeli önümüzdeki günlerde atılacak. Ve son olarak, biliyorsunuz ülkemiz seçim havasına girdi. 24 Haziran’da yapılacak seçimlerde ve öncesinde, vatandaşa yardım etmek ve mağdur etmemeğe çok fazla önem göstereceğiz. Herkes üzerine düşen görevi en iyi ve en seri bir şekilde yapmaya azami özem gösterecek.” Diyerek, tüm daire müdürlerine katılımlarından dolayı teşekkür ederek, çalışmalarında başarılar diledi.

Başkan Ellibeş çalışmaları hakkında bilgi verdi

Kaymakam Mustafa Altıntaş’ın ardından söz alan Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, Gölcük Belediyesi olarak yapımı devam eden ve projeleri hazırlanan çalışmaları hakkında bilgi verdi. Başkan Ellibeş, “Belediyemiz çerçevesinde, ilçemizin alt ve üst yapısı ile ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Şu an devam eden birçok çalışmalarımız var. Bunların yanı sıra, vatandaşlarımızın istek ve arzuları doğrultusunda Çözüm Masası projemiz ile vatandaşlarımızın istek ve şikayetlerini dinleyeceğiz. Yalı evlerimiz tamamlandı ve çok yakında hizmete açılacak. Yüzme havuzumuz ve buz pistimiz, hizmetlerini sürdürüyor. Yine halkımıza sunduğumuz sosyal, kültürel, sportif faaliyetlerimiz de devam ediyor. Yaptığımız sempozyumlara halkın çok büyük bir ilgisi var. Şu anda devam eden projelerimizin tamamlanması ile birlikte çok daha modern ve yaşanılır bir Gölcük’e kavuşmuş olacağız” dedi.

İsim: Serap DURUKAN

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.