DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Köylü pazarına aylar sonra tezgah açıldı

Köylü pazarına aylar sonra tezgah açıldı

Köylü pazarına aylar sonra tezgah açıldı

Gölcük Belediyesi tarafından yaptırılan ve köylü vatandaşların kendi ürettikleri sebze ve meyveleri satmaları için açılan köylü pazarında aylar sonra tezgah açıldı. Seher Bahadır, İhsaniye’de kendi tarlasında yetiştirdiği erik ve kirazların satışını yapacak.

Kendi tarlasında yetişen meyveleri satıyorlar

Gölcük Belediyesi tarafından yapılan ve kış boyunca boş durduğu için vatandaşların çok üzüldüğü köylü pazarı havaların ısınması ile yeniden hareketlendi. İhsaniye köyünde yetiştirdiği erik ve kirazlarını satışa sunan Seher Bahadır ve kayınpederi Ali İhsan Bahadır kendi ürünlerini kendilerinin satmasından dolayı ve vatandaşların yoğun ilgisinden dolayı memnuniyetlerini dile getirdiler.

Bahadır, “Yaz sonuna kadar tezgahım açık olacak”

Tarlasındaki meyvelerin olması ile köylü pazarında satış yapmaya başlayan Seher Bahadır, “ Kendi yetiştirdiğim meyveyi kendimizin satması çok güzel bir duygu. Toptan satmaya kalktığımız zaman bütün emeğimiz yok oluyordu. Bu nedenle toptan satmak yerine kendimizin satması daha iyi oluyor. Yaz sonuna kadar tezgahım açık olacak. Belediyemizin bizi düşünerek böyle bir yer ayarlaması çok güzel, Allah razı olsun. Böyle bir yer olmasaydı satış yapmakta çok zorlanırdık. Şimdi ilk meyvemiz olan erik ve kirazla başladık. Ramazan Ayından önce tezgahımı açmaya başladım. İlk iki gün çok güzel yoğun bir ilgi vardı. Ramazan Ayının başlaması ile satışlarda bir düşüş meydana geldi. Eğer böyle devam ederse erik ve kirazlarımı toptan verebilirim. Çünkü kiraz beklemeye gelmeyen bir meyvedir. Ama ilerleyen aylarda yetişen diğer meyvelerimizin satışına devam edeceğim. Geçen sene de yine bu şekilde tezgâh açmıştım ve Gölcük halkından yoğun ilgi görmüştüm. Gölcüklü vatandaşlarda bizim burada satış yapmamızdan çok memnun olmuşlardı. Kendi köylerinin meyvelerini yemek onları da mutlu ediyormuş öyle diyorlar. Bu sene Ramazana denk gelmesi satışlarımı biraz düşürmüş olsa da yaz sonuna kadar diğer yetişen meyvelerim ile satış yapmaya devam edeceğim” dedi.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.