DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

KÜRESEL KAMPANYAYA DESTEK VERDİLER

KÜRESEL KAMPANYAYA DESTEK VERDİLER

Okul Dışarıda Günü, Garnizon Anaokulu’nda gerçekleşti

KÜRESEL KAMPANYAYA DESTEK VERDİLER

Garnizon Anaokulu dünya çapında yapılan ‘Okul Dışarıda Günü’ etkinliğini okul bahçesinde gerçekleştirdi. Garnizon Anaokulu’nun tüm öğrencileri tüm etkinliklerini dün dışarıda okul bahçesinde yaptılar.

İkiz, ‘’Küresel kampanyaya katılarak sınıfları dışarıya taşıdık’’

Garnizon Anaokulu Müdürü Serap Kuşağlı İkiz etkinlik ile ilgili bilgi verdi: ‘’Okul Dışarıda Günü açık havada öğrenmeyi ve oynamayı kutlamak ve ilham vermek için yapılan küresel bir kampanyadır. Garnizon Anaokulu olarak küresel kampanyaya katılarak sınıfları dışarıya taşıdık ve derslerimizi oyun yoluyla açık hava işledik. Oyun oynamanın çocuk üzerindeki olumlu etkileri bilincinde olarak dünya çapındaki bu etkinliği destekliyoruz’’ dedi.

Öğrenciler, ‘’Öğrenmenin ve yaşamanın deneyimini yaşadılar’’

Dünyanın birçok ülkesinde kutlanan Okul Dışarıda Günü Türkiye’de 17 Mayıs olarak belirlendi. Çocukların açık havada zaman geçirmelerinin önemine dikkat çekmek amacıyla dünyanın birçok ülkesinde Okul Dışarıda Günü etkinliği de Garnizon Anaokulu’nda da gerçekleşti. Günümüzde çocuklar zamanlarının çoğunu kapalı alanlarda geçiriyor. Bu etkinlikle çocukların açık havada zaman geçirmelerinin zihinsel, fiziksel sağlıkları için çok önemli. Şu ana kadar tüm dünyada katılan çocuk sayısı 1.727.729, Türkiye’de katılan çocuk sayısı ise 481.750. Dünyada milyonlarca çocuğun hayatına dokunan Okul Dışarıda Günü etkinliği sayesinde çocuklar dışarıda zaman geçirmenin yanı sıra öğrenmenin ve yaşamanın deneyimini yaşadılar.

Okul Dışarıda Günü nedir?

Okul Dışarıda Günü’nde dünyanın dört bir yanından binlerce okul sınıflarını açık havaya taşır ve derslerini oyun yoluyla işler. 2017’de dünya genelinde kampanyaya toplam 2,3 milyon çocuk katıldı. Açık havada öğrenim çocukların sağlığını iyileştirir, öğrenme ile arasındaki ilişkiyi güçlendirir ve çevreleriyle daha kuvvetli bağlar kurmalarını sağlar. Oyun oynamak yalnızca dayanıklılık, ekip çalışması ve yaratıcılık gibi kritik yaşam becerilerini geliştirmekle kalmaz, aynı zamanda çocukların çocukluklarından zevk almanın merkezinde yer alır. Çünkü oyun, çocuğun en öncelikli uğraşıdır.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.