DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

MÜZE’DE TARİHİMİZİN İZİ SÜRÜLDÜ

MÜZE’DE TARİHİMİZİN İZİ SÜRÜLDÜ

MÜZE’DE TARİHİMİZİN İZİ SÜRÜLDÜ

III. Milli Kültür Şurası kapsamında, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından gerçekleşen “İz Bırakanlar” konulu konferansta Kocaeli tarihine adını yazdıranların deyim yerindeyse izi sürüldü. Kocaeli Kültür ve Turizm Müdürlüğü, ‘III. Milli Kültür Şurası Eylem Planı’ kapsamında “Kocaeli Tarihi’nde İz Bırakanlar” konulu konferansı Kocaeli Müzesi Seniha Sami Moralı Salonu’nda gerçekleşti. Tarihçi –Yazar Volkan Şenel’in sunumuyla yapılan programa; İl Kültür ve Turizm Müdürü Adnan Zamburkan, Kocaeli Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürü Taner Aksoy, İl Halk Kütüphanesi Müdürü Adil Üğüten, Müze Müdür vekili Rıdvan Gölcük’ün de aralarında bulunduğu şube müdürleri, öğrenci ve öğretmenler ile davetliler katıldı. Sunumun sonunda ise konuk konuşmacı Volkan Şenel’e ile Müze Müdür vekili Gölcük’e plaket takdimi yapıldı.

 TÜRK YURDU HALİNE GELDİ

 Müze Müdürü Rıdvan Gölcük ve Kültür ve Turizm Müdür Adnan Zamburkan, günün önemine ilişkin tarihimizde iz bırakan şahsiyetlerin günümüze kadar gelen süreçte ne kadar değer kattıklarının altını çizerek gelecek nesillere bilinçli bir şekilde ktarılması açısından bu seminerin önemine dikkat çekti. Daha sonra sahneye davet edilen Tarihçi -Yazar Volkan Şenel, slayt eşliğinde gerçekleştirdiği sunumda özetle şunları kaydetti. “Uzun bir süre Roma ve Bizans egemenliği altında kalmış olan Kocaeli bölgesi, Osmanlı Sultanı Orhan Gazi tarafından 14. yüzyılın ikinci çeyreğinde fethedilerek bir Türk Yurdu haline gelmiştir”

 ÖNEMLİ YERLEŞİM MERKEZİ

 “Osmanlı döneminde önemli bir yerleşim merkezi olma özelliğini koruyan Kocaeli yöresi, Cumhuriyet döneminde de bu önemini sürdürmüştür. Antik dönemden başlayan köklü ve zengin bir medeniyet geçmişine sahip olan ilimiz, üzerinde barındırdığı kültürel, sosyal özelliklerle dikkatleri çekmektedir. ‘Kocaeli Tarihinde İz Bırakanlar’ adını verdiğimiz sunumumuzda Roma, Bizans, Osmanlı ve Cumhuriyet dönemlerinde şehrimizin sosyal, kültürel, ekonomik ve benzeri hayatına katkı sağlamış, şehrimizin hafızasında iz bırakmış önemli isimler hakkında bilgiler de vermektedir”

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.