DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

NE YAPARSAN YAP AŞK İLE YAP

10.05.2018
761
A+
A-

NE YAPARSAN YAP AŞK İLE YAP

Ne kadar da güzeldir yüreğinin götürdüğü yere gitmek. O halde ne yaparsan yap, aşk ile yap. Dava insanı olmak önemlidir. Önce ruh ile olur, ki o yoksa ben varsam varım yoksam yok anlayışına girer. Toplum da böylelerini vasıfsız olarak değerlendirir. Türkiye tarihinin en önemli seçimlerinden birine giderken halk aşk ile yapanları yakından izliyor. Siyaset halka hizmet götürme adına, halk insanı olma sıfatından geçer. Listelerde yer doldurmak ve listelere göre hareket etmek aşksız meşksiz bir duygudur ki, bunu ne siyaset yer, ne de millet. Şunun şurasında seçimlere ne kadar kaldı ki? Kimi çıkmış sokak sokak dolaşıyor, kimileri de sotaya yatmış bekliyor. Herkes de bir üst sıralar hesabı var. Kendini oralarda görmedikleri takdirde “Benim kıymetimi bilmediler” deyip, kerhen dolaşacaklar. Ama öyle dava insanları var ki, ister listenin son sıralarında olsun, ister liste dışı kalsınlar davalarına olan sadakatleri nedeniyle ne yapmaları gerekiyorsa onu yapacaklar. Yıllardır seçimleri hem mahalli, hem genel olanında takip ederim. Kırk yıldan fazla bir süredir gazetecilik mesleğinin içinde olduğumdan ruh kimde var, çokta iyi bilirim. Belki birileri hala 24 Haziran seçimlerinin öneminin farkında değiller. Hala kendi hesaplarını yapıyorlar. Sonuçta 24 Haziran’da bir kişi Cumhurbaşkanı seçilecek. Sonuçta meclise 600 milletvekili girecek. Giremeyenler için siyaset bitecek mi? Eğer bitiyorsa bir dahaki seçimlere kadar kış uykusuna yatacaklarsa, o halde siyasetin içinde niçin varlar? Türkiye’de seçimler bitmez. Beş yılda bir yapılıyor. Biri mahalli seçimler, diğeri genel seçimler. Hadiseyi böyle değerlendirdiğinizde kimi siyasi partileri görüyorum ki, seçime kadar karış karış gezdikleri caddeleri sokakları seçimden sonra da aynı heyecanla geziyorlar. Allah ta çalışana veriyor be kardeşim.

 

ÖZLÜ SÖZLER

Umutla yolculuk etmek, gidilecek yere varmaktan çok daha güzeldir. Robert Louis Stevenson

Hayat bir öyküye benzer, önemli olan yani eserin uzun olması değil, iyi olmasıdır. Seneca

Tüm uzmanların aynı görüşte olmaları, hepsinin yanılmaları anlamına da gelebilir. B.Russel

İnsan beynine biçim veren eğitimdir.fidan nasıl bükülüyorsa ağaç da eğilir. Alexander pope

İnsanlar yanlış yapabilirler , yalnız büyük insanlar yanlışlarını anlarlar. F.von kotzebue

İnsanın şerefiyle yaşayabilmesi için en kısa ve en emin yol, öldüğü gibi görünmektir. Sokrat

İki şey aklın eksikliğini gösterir: konuşulacak yerde susmak, susulacak yerde konuşmak. Sadi

Propaganda öyle bir sanattır ki, insan başkasının ayağına basarken kendisi “ah” der. Bob Hope

Yarın sabah,ne sevdiğiniz kişilerin yüzleri ne de kendi yüzünüz aynı olacaktır. Leo Busçaglıa

Yaşamın gayesi;hoşa gitmeyen şeylerden kaçmak değil,hoşa gitmeyen şeyleri yenmektir. Forester

Herkes insanlığı değiştirmeyi düşünür. Ama kimse önce kendisini değiştirmeyi düşünmez. V.Hugo

 

Ecel

Hazret-i Süleyman aleyhisselamın yanında bir zat oturuyordu. Ölüm meleği geldi ve o kimseye öyle bir baktı ki, kendisine korku ve ürperme geldi. Bu gelenin kim olduğunu Süleyman aleyhisselam’dan sordu. Ve ölüm meleği olduğunu öğrenince:

“Ey Allah’ın peygamberi, ben ondan çok korktum. Beni Çin’e gönder de, ondan uzakta olayım.” dedi. Hazret-i Süleyman aleyhisselam, rüzgara emrederek o kimseyi Çin’e gönderdi. Biraz sonra ölüm meleği tekrar yanına geldi ve Süleyman aleyhisselam ölüm meleğine sordu:

“Biraz önce buraya geldin baktın ve gittin. Bu meraklı bakış ve aniden gidişinin sebebi neydi?” Ölüm meleği cevap verdi:

“Burada yanınızda oturan bir kimsenin, ruhunu Çin’de almakla emrolundum. Halbuki onu sizin yanınızda Kudüs’te görünce gayet şaşırdım ve hayret ettim. Oysa o kimse sizden Çin’e gönderilmesini istedi ve sizde bu isteği kabul ederek onu Çin’e gönderdiniz. Böylece bende aldığım emir gereğince Çin’e giderek onun ruhunu aldım..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.