DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

Ormanya yolu yenileniyor

Ormanya yolu yenileniyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kartepe Uzuntarla yer alan Ormanya’ya ulaşımı kolaylaştırıyor.

Ormanya yolu yenileniyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Türkiye’nin en büyük doğal yaşam parkı Ormanya’yı kente kazandırıyor. Bin 890 dönüm alana sahip, çeşit çeşit hayvanlar, yürüyüş parkurları ve dinlence alanları yer alan parka rahat ulaşım için Büyükşehir Belediyesi çalışma yürütüyor. Ormanya’ya Uzuntarla’dan ulaşım sağlayan 309’uncu sokakta yol yenileme çalışmaları gerçekleştiriliyor.

BİN METRE YOL

Bir kilometrelik yol bölümünde yapılan çalışma kapsamında istinat duvarı ve beton duvar uygulamaları gerçekleştiriliyor. Yol bölümünde iki adet beton menfez oluşturuldu. Güzergâhta 120 metre taş duvar çalışması yapılarak yol zemini sağlamlaştırıldı. Yolda 2 bin 700 ton pmt, 2 bin 700 ton da alt temel malzeme kullanılıyor. Zemin çalışmaları tamamlandığında yola 2 bin 900 ton sıcak asfalt serilecek.

ORMANYA’YA ULAŞIM KONFORLU OLACAK

Yol boyunca kaldırım çalışması da gerçekleştirilecek. Kaldırımlara 4 bin metrekare parke taşı döşenecek. Yolun devamında bulunan Ormanya’nın girişinde de daha sonra otopark çalışması yapılacak. 309 sokaktaki yol yenileme çalışması tamamlandıktan sonra Ormanya’ya ulaşım konforlu hale gelecek. D-100 ve Sakarya ve İzmit istikametinden gelen sürücüler D-100’ün altındaki dönüşü kullanarak buradan Ormanya’ya ulaşacaklar.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.