DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

 PKK/KCK operasyonunda  8 Kişi gözaltına alındı

 PKK/KCK operasyonunda  8 Kişi gözaltına alındı
25.05.2018
771
A+
A-

 PKK/KCK operasyonunda  8 Kişi gözaltına alındı

Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı sosyal medyada hesaplarından terör propagandası yapanların gözaltına alındıklarını kamuoyuna duyurdu.

Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan yapılan açıklamada, “Cumhuriyet Başsavcılığımızca, Silahlı Terör Örgütü PKK/KCK’nın eylem ve faaliyetlerinin deşifre edilmesine yönelik yürütülen çalışmalar kapsamında; Sosyal medya hesapları üzerinden yaptıkları beğeni, yorum ve paylaşımlarla,  Silahlı Terör Örgütü’ne yönelik Ülkemiz genelinde gerçekleştirilen operasyonları sekteye uğratmayı amaçladığı, yurt içinde ve yurt dışında Ülkemize yönelik olumsuz algı oluşması için çalışmalar yürüttüğü, kendilerine müzahir kitleyi sokaklara çekip eylem yapmaları hususunda teşvik ettiği ve PKK/KCK Silahlı Terör Örgütü’nün eylem ve faaliyetleri doğrultusunda hareket ettiği değerlendirilen 10 şüpheli hakkında soruşturma başlatılmış, içlerindeki 8 kişi için gözaltı kararı verilmiştir.

Evdeki aramada terör örgütü ile bağlantılı birçok  madde ve materyal ele geçirildi

“Kocaeli Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince İlimizde gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonda S.S., Ş.Y., D.T., Ö.T., R.İ., S.K., S.A. ve G.A. isimli 8 şüpheli  yakalanarak gözaltına alındı. Operasyon kapsamında şüphelilerin üzerlerinde ve evlerinde yapılan aramalarda; örgütsel dokümanlar, terör örgütünün simge olarak kullandığı sözde bayrak, flama ve süs ipleri ile çok sayıda dijital materyal ele geçirilmiştir. Diğer 2 kişinin soruşturma işlemleri devam etmektedir.”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.