DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

SAİT SEVGİ ANLATIYOR

SAİT SEVGİ ANLATIYOR

Nerede o eski Ramazan’lar?

SAİT SEVGİ ANLATIYOR

Gölcük’te 8 senedir 19 Mayıs Caddesi Gölcük Polis Merkezi Amirliği köşesinde simit satarak ekmek parasını kazanan, 61 yaşındaki Öz Bulvar Simitçisi Sait Sevgi, eski Ramazanları anlatıyor.

Sevgi, ‘’Oruçlu insana karşı eskiden saygı vardı, o saygı insanlarda kalmadı’’

Sait Sevgi yaptığı açıklamada, ‘’Gençliğimde Ramazan Ay’ları daha düzel daha neşeli geçerdi. İnsanların birbirlerine sevgisi ve saygısı vardı. Günümüzdeki zamana bakılırsa bu saygı ve sevgi pek de kalmadı. Önceden bizim zamanımızda annelerimiz erkenden kalkar, yufkalar, börekler açardı ve tatlılar yapılırdı. İftar saatine yakın uzun masalar kurulurdu ve neredeyse bütün komşular bu masa etrafında toplanırlardı. Şimdiki zamanda böyle bir şey söz konusu bile değil. Ve son olarak etraftan geçen vatandaşların canı çekmesi diye eskiden lokantaların camları gazeteler ile kapatılırdı. Günümüzde ise böyle bir şey mümkün değil. İnsanlarda artık eski düşünce kalmamış. Oruçlu insana karşı eskiden saygı vardı, o saygı insanlarda kalmadı’’ dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.