DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

Türkiye’de ‘siyaset ve güvenlik dengesi’ konuşuldu

Türkiye’de ‘siyaset ve güvenlik dengesi’ konuşuldu

Emekli İstihbarat Albay Coşkun Başbuğ ve Akademisyen Mehmet Yalçın Yılmaz, Türkiye’de siyaset ve güvenlik dengesi konulu söyleşide kitapseverler ile buluştu.

Türkiye’de ‘siyaset ve güvenlik dengesi’ konuşuldu

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 10. Kocaeli Kitap Fuarı’nda emekli İstihbarat Albay Coşkun Başbuğ ve Akademisyen Mehmet Yalçın Yılmaz ‘’Türkiye’de Siyaset ve Güvenlik Dengesi’’ konulu söyleşisiyle kitapseverler ile buluştu. Tvnet Haber Müdür Yardımcısı Fatih Sadırlı moderatörlüğünde Kılavuz Gençlik Sahnesinde düzenlenen söyleşide gündeme dair önemli mesajlar verildi.

BİRBİRİNDEN AYIRT EDİLEMEZ
İstihbarat Albay Coşkun Başbuğ, “Günümüzde süreç öyle bir hale geldi ki siyasetle güvenliği birbirinden ayırt edemez hale geldik. Milli iradenin seçtiği güçlü iktidarın varlığı ile diğer dünya medeniyetlerin üst seviyesindeyiz. İnşallah bölgede sadece Türkiye değil, bölge halkı da kazanacak” ifadelerine yer verdi.

İKTİDARIMIZIN ÇOK GÜÇLÜ
“Suriye’de bu operasyonlar olmazsa olmazımızdı” diyen Albay Başbuğ” Türkiye operasyonlara çok geç bile kaldı. Afrin bize sürekli bir bataklık gibi gösterildi. Bir ucu kandilde bir ucu Afrin’de olan bir operasyondayız, yarım bırakamayız. Sürecin sonuna kadar götürülmesi şarttır. Bunun için çok güçlü bir iktidarımızın olması gerekiyor.  Terörle 30 yılda yapamadığımız mücadeleyi son 2 yılda veriyoruz. Allah göstermesin bu işi bitiremezsek süreç en başına döner ve kapımızı tekrar çalarlar” ifadelerini kullandı.

KENDİMİZİ SÜREKLİ GELİŞTİRİYORUZ

Söyleşide Akademisyen Mehmet Yalçın Yılmaz ise “Dış politika ve iç politika bir bütün olmalıdır. Türkiye olarak burada en büyük varlığımız milli birliğimiz. Bizim en büyük güvenliğimiz Türk Silahlı Kuvvetlerimiz. Bu sorunlarla karşılaşan kendini geliştiren bir millet olmaya devam ediyoruz. Son yıllarda yaşadığımız krizlerin bu günlere yansımalarını görüyoruz.” Şeklinde konuştu. Konuşmaların ardından konuşmacılara katılımlarından dolayı 10. Kocaeli Kitap Fuarı ajandası hediye edildi.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.