DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

Yetenekler Buluşuyor yarışmasının ödülleri sahiplerini buldu

Yetenekler Buluşuyor yarışmasının ödülleri sahiplerini buldu

Yetenekler Buluşuyor yarışmasının ödülleri sahiplerini

Kocaeli Üniversitesi, Gölcük Belediyesi ve Gölcük Kent Konseyi işbirliğinde ki Gölcük Vizyon 2023 kapsamında “ Gölcük Çevre Sanat önerisi Yetenekler Buluşuyor projesi” içerisinde gerçekleştirilen Canlı Resim, Kısa Film ve Fotoğraf yarışmasında dereceye giren öğrencilerin ödülleri geçtiğimiz gün Anıtpark’ta düzenlenen törende sahiplerine takdim edildi.

Betül Azak gururumuz oldu

Geleceğin yeteneklerini keşfedip onları ehil kişilerle buluşturup doğru bir biçimde rehberlik yapmak ve gençlerin sanatın renkli dünyasında yol almaları amacıyla düzenlenen “ Gölcük Çevre Sanat önerisi Yetenekler Buluşuyor projesi” kapsamında Ortaokul ve Lise öğrencilerinden toplam 180 öğrenci atıldı. Gazetemiz Yazı İşleri Müdürümüz Nebiye Azak’ın kızı Betül Azak Liseler arası Canlı Fotoğraf Yarışmasında çekmiş olduğu fotoğraf ile 2. Olarak gururumuz oldu.

Katılım yoğun oldu

Anıtpark’ta düzenlenen ödül törenine Gölcük Kaymakamı Mustafa Altıntaş, Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş ve Başkan Yardımcıları, Gölcük İlçe Milli Eğitim Müdürü Ercan Gülsuyu ve Şube Müdürleri, Gölcük Kent Konseyi Başkanı Dr. Metin Şentürk, Kocaeli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nigar Pösteki, GFSD Başkanı İsmail İkiz, yarışmaya katılan öğrenciler ve aileleri katılım gösterdi.

Şentürk, “Ben bu etkinliğin önümüzdeki yıllarda da artarak devam etmesini diliyorum”

Anıtpark’ta düzenlenen ödül töreni bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başladı. Ödül töreninde ilk alan Gölcük Kent Konseyi Başkanı Dr. Metin Şentürk “Gölcük Vizyon 2023 Projesi kapsamında ilçemizde birçok çalışma yapılmaktadır. Bu çalışmalardan biri de bugün bir araya gelmemize sebep olan  Gölcük Çevre Sanat Önerisi Yetenekler Buluşuyor Projesi ödül töreni programı oldu.  Bu projede birçok kurum ve kuruluşun emeği var. Bu anlamda gerçekten bu projeyi değerli buluyoruz. Gölcük Kaymakamlığı, Gölcük Belediyesi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Kocaeli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü, Gölcük Fotoğraf ve Sinema Sanatı Derneği’nin de katkıları var. Bu bağlamda  hepsine ayrı ayrı teşekkürlerimi sunmak istiyorum. Bu projede gerçekten yetenekler buluştu. Ben bu etkinliğin önümüzdeki yıllarda da artarak devam etmesini diliyorum. Yarışmaya katılan gençlere teşekkür ediyor ve başarılarının devamını dikiyorum” dedi.

Ellibeş, “Gençlerimizin yeteneklerini keşfetmek anlamında bir ufuk çizmek amacındayız”

Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, “Baharla birlikte her birimizin yaşamında yeni kıpırtılar ve hareketlenmeler oluyor. Baharla geleceğe daha umut dolu bakıyoruz. Bizler de yerel yönetimler olarak bu coğrafyada yaşayan her bir bireyin daha sağlıklı, mutlu, huzurlu, geleceğe daha umutlu bakabilmesi adına etkinlikler yapıyoruz. Gölcük’ü 2023 yılında nasıl hayal ediyoruz diye 2011 yılında bir proje başlattık. Kocaeli Üniversitesi ile bir anlaşma yaptık. Destek talebinde bulunduk. Sağ olsun üniversitemiz sınırsız destek sağladı. Yerel dinamiklerimiz, Kent Konseyimiz bu projenin içerisinde yer aldı. Sonuçta bu projemiz, partnerleriyle birlikte uzun yıllardır devam ediyor. Gençlerimizin yeteneklerini keşfetmek anlamında bir ufuk çizmek amacındayız. Hedef kitlemiz öğrencilerimizdir. Böyle bir organizasyonun bir parçasını burada birlikte noktalayacağız. Çocuklarımız, birbirinden güzel değerleri ortaya çıkarttılar. Bir belediye başkanı olarak bu beni çok mutlu ediyor. Öncelikle bu etkinliğe gönüllülük esasıyla katılan öğrencilerimize ve öğretmenlerimize ve Kocaeli Üniversitesi’ne teşekkür ediyorum. Kent Konseyimiz bu çalışmanın içerisinde yer alıyor. Gölcük Fotoğraf ve Sinema Sanatı Derneğimize, Gölcük Kaymakamımıza teşekkür ediyoruz. Gölcük güzel hizmetleri başardı. Bu işleri yine başaracağımıza inanıyorum. Herkese sevgi ve saygılarımı sunuyorum” dedi.

Altıntaş, “Bu organizasyonda görev alan herkese teşekkür ediyorum”

Gölcük Kaymakamı Mustafa Altıntaş, “Burada çok güzel bir organizasyon var. Belediyemiz, üniversitemiz, ilçe milli eğitim müdürlüğümüz, okullarımız, kent konseyimiz, derneklerimiz işbirliği içerisinde faaliyet gösteriyorlar. Bu faaliyetler, bölgenin sosyal, ekonomik, kültürel yaşamının gelişmesi ve değişmesi içindir. Burada çocuklarımızın yetenekleri keşfediliyor ve çocuklarımız geleceğe hazırlanıyor. Aslında Gölcük 2023’te yalnız güzel sanatlar alanında değil, spor gibi birçok alanda da yetenekleri keşfediyor. Tüm bunlar, Gölcük’te bulunan çocuklarımızın yeteneklerinin keşfedilmesi, önlerinin açılmasına yöneliktir. Gölcük farklı. Burada okuyan öğrenciler farklı, yönetim farklı. Bu hepimiz için bir şans. İnşallah gelecekte burada yetişen ve keşfedilen çocuklarımız, ülkemizi ve bölgemizi, dünyada sayılı yerlere getirecektir. Yalnız bölge ile sınırlı kalmayacağız. Ülkemizi yurt dışında temsil etme gücünü kendimizde bulmak zorundayız. Zaten Gazi Mustafa Kemal Atatürk de bu görevi bizlere vermiştir. Bu organizasyonda görev alan herkese teşekkür ediyorum. Her kim bu etkinliğe katkı vermişse teşekkürlerimi sunuyorum. Teşekkürlerin asıl sahibi üniversitemiz, belediyemiz ve öğrencilerimizdir. Onlara ayrıca teşekkür ediyorum” dedi.

Ödüller takdim edildi

Konuşmaların ardından canlı resim, fotoğraf ve kısa film yarışmalarında derece ve mansiyon alan öğrencilere ödülleri Gölcük Kaymakamı Mustafa Altıntaş, Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş ve Kent Konseyi Başkanı Dr. Metin Şentürk, Kocaeli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nigar Pösteki, Mili Eğitim Müdürü Ercan Gülsuyu ve GFSD Başkanı İsmail İkiz tarafından takdim edildi. Ödül töreni çekilen toplu fotoğrafın ardından sona erdi.

İsim yazılacak

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.