DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

BERNA ABİŞ’LE SOHBET

03.06.2018
1.904
A+
A-

BERNA ABİŞ’LE SOHBET

Ben Abiş Ailesini yıllardır yakından tanırım. Ulaşlı’nın ilk Belediye Başkanlığı döneminden amcası Burhan Abiş, yine ikinci Belediye Başkanı olarak diğer amcası Nihat Abiş, bir de ailenin en şamata gırgır adamı olan ama tam bir üstat meziyetlerine sahip Atom. Berna Abiş Belediye Meclis Üyesi olarak Gölcük’ün siyasi hayatına renk kattı. İyi yetişmiş, entelektüel bir Türk Kadını. Siyaseti seviyor, oldukça da iddialı. Mesela sohbetimiz sırasında “Kocaeli’nin Milletvekili sayısı 11’den 13’e çıktı, AK Parti kaç Milletvekili çıkarır ?” diye sordum, iddialı bir cevap verdi. “9 milletvekili çıkarırız” dedi. Bu önemli. Çünkü siyaset iddiasız olmaz. Tabi ki Berna Abiş sadece siyasetçi değil, aynı zamanda iyi bir sivil toplum örgütü yöneticisi. KADEM adıyla topluma faydalı hizmetler yapan kurumda son derece aktif rol alıyor. Güzel projeleri var. Bize KADEM’in amaçlarını anlattı. Özellikle Kadınlarımızın kendilerine sunulan imkanlar konusunda mutlaka KADEM’e başvurmalarını önerdi. Bir de kitapçık hediye ederek bizlere Gölcük Haber Gazetesi olarak ta kadınlarımıza KADEM’in amaçları konusunda bilgiler verecek olmamızı sağladı. Berna Abiş iyi niyetli, cesur, çalışkan ve ayakları yere sağlam basan bir Türk Kadını. Toplumumuzun siyasi görüşü farklı gelse de, bir başkası farklı düşüncede olsa da, her siyasi partide entelektüel birikimini halkla bütünleştirmeyi başarmış ve bu konuda çaba sarf eden kadınlara ihtiyacımız var.

 

DEĞİRMENDERE DÖRTYOL’DA PARK EDEN ARABALAR VE BÜYÜK TEHLİKE

O kadar bencil, “Benim işim hallolsun da gerisi ne olursa olsun” kafasına sahip olduk ki, sormayın. Mesela ben sorumlu bir vatandaşım, hayatım boyunca trafiği olumsuz yönde etkileyecek şekilde aracımı park etmedim. “Ya şurada 15 -20 dakika dursun da işimi göreyim” kafasında olmadım. Lakin, olanlarımız da bir hayli fazla. Değirmendere’de Cumartesi günleri kurulan Halk Pazarı tam bir işkencedir. Arap saçına dönen trafik, otobüs durağının önünü kapatacak şekilde araçların çekilmesi, hele hele ATM’lerin bulunduğu alanda para çekeceğim diye trafiği aksatan üçlü dörtlü sıralı araçlardan sonra, son günlerde bir de Değirmendere Dörtyol’daki üst geçidin tam altına sağlı sollu araç park etmeleri başladı. Trafik öyle bir sıkışıyor ki, tartışmalar küfüler gırla gidiyor. Çünkü oraya sorumsuzca park edilen araçlar yüzünden trafik normal akışında seyretmiyor. Kazalara adeta davetiye çıkarıyor. Kimi zaman da kazalar da oluyor. Dün iyice isyan bayrağını çekmiş bir vatandaş, “Ya hu arkadaş Gölcük’ü yönetenler buralardan hiç mi haberdar değil, böyle edepsizlik olur mu? Buralara nasıl araç park edilir, bu ne sorumsuzluktur?” dedi. Sonra sıkışıklık nedeniyle arabalarında sinir küpü olan vatandaşlar, koro halinde “Bu bir sorumsuzluk değil düpedüz küstahlıktır” dediler. Bizden söylemesi. Yarın, burada olumsuz bir olay cereyan ettiğinde “Biz ikaz etmiştik, vatandaşın haklı sesini duyurmuştuk” demek istemeyiz. Bir zahmet oralarda bir dolaşın da, oralarda neler olup bittiğini görün.

 

  1. MUHAMMED HADİS-İ ŞERİF SÖZLERİ

-İnsanların Peygamberlerden öğrene geldikleri sözlerden biri de: “Utanmadıktan sonra dilediğini yap!” sözüdür.

-Hayra vesile olan, hayrı yapan gibidir.

-Mümin, bir delikten iki defa sokulmaz.(Mümin, iki defa aynı yanılgıya düşmez)

-Nerede olursan ol Allah”a karşı gelmekten sakın; yaptığın kötülüğün arkasından bir iyilik yap ki bu onu yok etsin. İnsanlara karşı güzel ahlakın gereğine göre davran.

Allah, sizden birinizin yaptığı işi, ameli ve görevi sağlam ve iyi yapmasından hoşnut olur.

-Kim kötü ve çirkin bir iş görürse onu eliyle düzeltsin; eğer buna gücü yetmiyorsa diliyle düzeltsin; buna da gücü yetmezse, kalben karşı koysun. Bu da imanın en zayıf derecesidir.

-İki göz vardır ki, cehennem ateşi onlara dokunmaz: Allah korkusundan ağlayan göz, bir de gecesini Allah yolunda, nöbet tutarak geçiren göz.

-Zarar vermek ve zarara zararla karşılık vermek yoktur.

-Hiçbiriniz kendisi için istediğini (mü”min) kardeşi için istemedikçe (gerçek) iman etmiş olamaz.

– Ölüm bir köprüdür, dostu dosta kavuşturur.

-“Herhangi bir kimse, bir kadınla yalnız kaldığı takdirde mutlaka onların üçüncüsü şeytandır” Hadis-i Şerif [Tirmizi, Rada’ 16]

– Kolaylaştırınız, güçleştirmeyiniz, müjdeleyiniz, nefret ettirmeyiniz.

YAZARIN EKLEMİŞ OLDUĞU YAZILAR
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.