DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

BİR TARİH KAPANDI

19.06.2018
1.096
A+
A-

BİR TARİH KAPANDI

Dumlupınar Denizaltısı’nın 81 denizcisi Akdeniz’de düzenlenen NATO Tatbikatı sonrasında Gölcük’teki üssüne dönerken İsveç Bandralı Naboland Şilebiyle çarpışmış, 81 denizcimiz “Vatan sağ olsun” diyerek, şehitlik mertebesine erişmişti. 8 denizcinin kurtulduğu o elim kaza sonrasında Hüseyin Akış Amcamız hayatta kalanlardandı. 91 yaşına kadar aklı başı yerinde o günleri anarken, gözlerinin içi dolan iyi bir denizciydi. Yıllarca Gölcük’teki törenler öncesinde ilçemize gelir, Denizaltı Filosunun misafiri olur, her geldiğinde gazetemizi ziyaret eder, hatta evimize konuk olur, bol bol sohbet ederdik. Son zamanlarda sağlığı iyice bozulmuştu. Silifke’de önce hastanede tedaviye alındı, sonra yoğun bakıma kaldırıldı. Yazı İşleri Müdürümüz Nebiye Azak kendisinden sağlığıyla ilgili haberleri kızından almaktaydı. Son haber kötü geldi. Hüseyin Amca Hakk’ın rahmetine kavuşmuştu. Türk Denizciliğine adanmış koca bir hayat. Dolu dolu geçen yıllar. Sonunda her fani gibi o da ölümü tattı. Dün Silifke’de toprağa verilen Dumlupınar Kahramanlarından Hüseyin Amcaya Allah’tan rahmet, kederli ailesiyle yakınlarına da sabırlar ve baş sağlığı diliyoruz. Hüseyin Amca Dumlupınar’da hayatta kalan son askerdi. Onunla birlikte de bir devir kapanmış oldu.

HABABAM TADINDA

Rıfat Ilgaz’ın unutulmaz eseridir Hababam Sınıfı. Çamlıca Erkek Lisesi’nin serüvenidir Hababam Sınıfı. Mahmut Hoca’nın her ne kadar sert görünümlü olsa da altın kalbi Hababam Sınıfı’nın tüm serüvenlerine yansımıştır. İlki rahmetli Tarık Akan’ın, rahmetli Kemal Sunal’ın, Güdük Necmi’nin, Dondon Hayri’nin, Şener Şen’in, Adile Naşit’in, ustalık ötesi oyunculuklarına sahne olmuştur. Siz öyle zannetmeyin ki Hababam haytalardan kurulu bir sınıf. Evet, eğitim hayatı boyunca çift dikiş, üç dikiş gelmişler; okulu bir türlü bitirmeyi becerememişler, ama dostlukları arkadaşlıklarıyla da kalbimizde taht kurmayı bilmişlerdi. Onları izlerken hem güldük, hem ağladık. Her filminde düşündük. Bize nasıl bir dersler veriyorlar, onları çıkarmaya çalıştık. Bugün aradan geçen neredeyse yarım asra rağmen Hababam Sınıfı’nın o eski serüvenleri büyük bir ilgiyle izleniyorsa, durup düşünmek lazım. Bana bir sınıf gösterin ki Hababam tadında olsun. Var mı böyle bir yer, var mı böyle bir sınıf, var mı böyle bir arkadaşlık?

GÜZEL SÖZLER

Babadan gelen asalet insanın çalışma isteğini kırar.

BACON

AŞK: Aşk, karşılıklı geçip birbirlerinin gözünün içine bakmak değil, el ele verip ileride aynı noktaya bakmak ve yine el ele o noktaya doğru ilerlemektir.

Saint-EXUPERY

Sıradan bir kadın nazarında, her erkek daima erkektir; ama kalbinde sevgi olan bir kadın için, aşığından başka erkek yoktur.

J.J.ROUSSEAU

Aşk, ovaları kaplamış olan çok büyük ordulara benzer. Daha dün bütün görkemiyle orada dururken bugün bakarız, yerinde yeller eser.

MONTHERLAND

İlk aşk, devrimden farksızdır; hiç değişiklik olmadan sürüp giden hayat bir anda darmadağın oluverir.

TURGENYEV

Hayatın ihtiyarlık çağında olduğu gibi aşkında ihtiyarlığında, artık zevkler için değil acılar için aşanır.

La ROCHEFOUCAULD

Aşk, bir ideale ulaşabilmek için ruhun kanatlanmasıdır.

MOUPASSANT

Gerçek aşk, daima kişisel yarar duygusundan vazgeçme temeli üzerinde yükselir.

TOLSTOY

Aşk, insan türünü sürdürmek için bireye kurulmuş tuzaktan başka bir şey değildir.

SCHOPENHAUER

Aşk dediğimiz şey, arzulanan bir varlıkta bulacağımız tada susamaktan başka bir şey değildir.

MONTAIGNE

Aşk, ancak ondan kaçmakla yenilebilir.

FENELON

Nasıl kafa sayısı kadar düşünce varsa ,kalp sayısı kadar da aşk çeşidi vardır.

TOLSTOY

Erkekler, her zaman bir kadının ilk sevgilisi olmak isterler. Kadınların isteği ise bir erkeğin son sevgilisi olabilmektir.

Oscar WİLDE

Aşk dostluğu, dostluk aşkı yok eder.

La BRUYERE

Aşk, bir kez ayaklar altında çiğnendikten sonra bir daha doğrulamayacak kadar nazik bir çiçektir.

George SAND

Aşık elinde ne yoksa onu ister, elinde olanı istemez.

PLAUTUS

Yüz kişinin içinde aşık, gökyüzünde yıldızlar arasında parıldayan ay gibi belli olur.

MEVLANA

YAZARIN EKLEMİŞ OLDUĞU YAZILAR
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.