DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

BU VAATLER GERÇEKLEŞECEK Mİ?

BU VAATLER GERÇEKLEŞECEK Mİ?

Cumhurbaşkanı Adaylarının projelerini Gölcük halkı yorumladı

BU VAATLER GERÇEKLEŞECEK Mİ?

24 Haziran’da gerçekleşecek olan Cumhurbaşkanı ve Milletvekili seçimi öncesi Cumhurbaşkanı Adayları projelerini ve vaatlerini bir bir açıkladılar. Gölcük halkına Cumhurbaşkanı Adaylarının açıkladığı projeleri ve vaatleri hakkında ne düşündüklerini sorduk. Vatandaşlar, “ Vaatler güzelde peki bu vaatler gerçekleşecek mi?” dedi.

Ernalbant, “Halka mitinglerde soru sormalarına imkan verilmesini istiyoruz”

Birol Ernalbant, “ Bence Cumhurbaşkanı Adaylarının hepsi seçmenlere para vaat ediyor. Türk insanını para ile kandırmak yerine daha gerçek vaatler vermeleri gerekiyordu. Türkiye’de eğitim her geçen gün zayıflıyor. Bu kafada formatlanmış, gençlikle dünya ile rekabet edemeyiz. Bu nedenle eğitimi düzeltmemiz gerekiyor. Hiçbir aday komşu ülkeler ile aramızı düzelteceğiz demedi. Avrupa Birliği için bir çalışma yapmamışlar. Şu anda bakıldığı zaman Cumhurbaşkanı Adayları vaatleri birbirine yakın, verdiği vaatler üç aşağı beş yukarı aynı. Çiftçilerimiz için doğru düzgün bir çalışma yapmamışlar. Mesela tarımı iyileştirerek çiftçilerimizi kooperatifleştirebilirlerdi. Cumhurbaşkanı Adaylarının mitinglerde birbirlerini kötülemek ve karalamak yerine projelerini ve vaatlerine daha geniş yer vermelerini istiyoruz. Halka mitinglerde soru sormalarına imkan verilmesini istiyoruz. Tabi ayrıca projelerini nasıl yapacaklarını ve kaynaklarını nereden bulacaklarını anlatmaları gerekiyor. İsterdim ki hükümet toprağa gömdükleri atıl parayı endüstriye yatırmış olsaydı. Yerli uçak, yerli tank, yerli araba ve motor fabrikalarımız olurdu” dedi.

Öksüz, “ Seçimlerin adil yapılmasını istiyoruz”

Ömer Öksüz, “ Ben Cumhurbaşkanı Adaylarımızın birbirlerine “İspat etmezsen namertsin, ispat etmezsem namerdim” gibi söylemlerinden nefret ediyorum. Yani bunu dile getirmesinler, herkes yapacağı projeleri anlatsın. Seçmenimizde takım tutar gibi değil de aklını kullanarak Cumhurbaşkanı Adayları arasında bir seçim yapsın. Milyonlarca üniversite mezunumuz var ama tahsilli insanımız çok az. Ülkemizin en büyük sorunu eğitim, işsizlik, sosyal güvence ve ekonomidir. Biz bunlar için vaat istiyoruz. Eğitimi nasıl düzeltecekler, işsizliği nasıl önleyecekler, hanımların can güvenliğini ve sosyal güvencelerini ele almaları gerekiyordu. Engelli vatandaşlar için mitinglerde hiç vaat duymuyoruz. Bir de seçim propagandalarının televizyonlarda adil yapılmasını istiyorum. Tabi en önemlisi seçimlerin adil yapılmasını istiyoruz” dedi.

Doğan, “Recep Tayyip Erdoğan’ın dışındaki Cumhurbaşkanı adaylarının vaatlerinin hiç birine inanmıyorum”

Abidin Doğan, “ Önümüzde önemli bir seçim var ve Cumhurbaşkanı Adaylarının projelerini inceledim. Recep Tayyip Erdoğan’ın dışında ki adayların mazisini çok iyi biliyorum. Ben 77 yaşındayım ve bu adayların hepsi millete kumpas kurmak ve nasıl yağlı ballı yalanlarla halkı kandırırız planları yapıyorlar. Allah korusun bu adaylardan biri kazanmış olsa ve bu vaatleri halk istediği zaman bu seferde, “ Ne istiyorsunuz? Biz bu ülkeyi enkaz halde aldık. 16 yıllık hükümet bütün hazineyi boşaltmış “ diyecekler. Bu nedenle Recep Tayyip Erdoğan’ın dışındaki Cumhurbaşkanı adaylarının vaatlerinin hiç birine inanmıyorum. Emeklilerin maaşı az. Bu doğru ve bana hiç maaşta vermese benim devletim, benim vatanım, benim milletim vatansız kalmasın. Bir Suriye, bir Irak olmasın. Yani kısacası bu ülkenin Recep Tayyip Erdoğan’a ihtiyacı var ” dedi.

Kızılkaya, “Recep Tayyip Erdoğan bugüne kadar ne yapacağım dediyse yaptı”

Halit Kızılkaya, “ Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan çıkacak televizyona ve “ Ey ümmeti Muhammed ben bu işten yoruldum, bırakıyorum” demediği sürece kimse Erdoğan’ı indiremez. Niye? Millet istiyor ve memnun ki orada devam ediyor. Ben 67 yaşındayım ve neler gördüm. Şu anda ülkemizde bolluk var, refah var, kuyruk yok. Bakıyoruz herkesin altında araba var. Bu nedenle Allah başımızdan eksik etmesin. Recep Tayyip Erdoğan bugüne kadar ne yapacağım dediyse yaptı. Şimdide yapacağım dediklerinin hepsini 24 Haziran’da Cumhurbaşkanı seçildiği zaman yapacaktır” dedi.

Şatır, “Biz sadece emekli maaşlarında yapılan haksız zammı düzeltilmesini istiyoruz”

Yakup Şatır, “ Cumhurbaşkanı Adaylarının hepsi vaatlerini açıkladı. Tabi biz vaatler kadar o vaatleri nasıl yapacaklarını ve kaynaklarını bize göstermelerini istiyoruz. “Emekli maaşı ve asgari ücreti arttıracağız” diyorlar. Bunu şirketlere nasıl kabul ettirecekler. Şu an da zaten eğitim ve sağlık konusunda en iyi seviyedeyiz. Bunu daha ne kadar düzeltebilirler ki? Bütün hastalarımıza parasız bakılıyor. Hangisi bize bu imkânı sağlayabilecek. Biz sadece emekli maaşlarında yapılan haksız zammın düzeltilmesini istiyoruz” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.