DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

CADDENİN ARAÇ TRAFİĞİNE KAPATILMASINI İSTİYORUZ

CADDENİN ARAÇ TRAFİĞİNE KAPATILMASINI İSTİYORUZ

19 Mayıs Caddesi Esnaflarından çağrı

CADDENİN ARAÇ TRAFİĞİNE KAPATILMASINI İSTİYORUZ

İlçemizin en büyük caddelerinden biri olan 19 Mayıs Caddesinde ki esnaflar caddenin araç trafiğine kapatılmasını istiyor. Esnaflar bu konu da imza kampanyası başlatmış durumda aynı zamanda imza kampanyalarına da vatandaşlardan destek bekliyorlar. Bizlerde 19 Mayıs Caddesinde bulunan esnaflar ile konu hakkında ki düşüncelerini sorduk, ortak ses olarak esnaflar caddenin araç trafiğine kapatılmasını istediklerini dile getirdiler. Esnaflardan bazıları ise düşüncelerini şu şekilde dile getirdi.

Çakmak, “19 Mayıs esnafı olarak daha iyi kazanacağımıza inanıyorum”

Tak Takıştır Bijuteri işletmecisi Recep Çakmak, “ 19 Mayıs Caddesi’nin trafiğe kapatılması gerekiyor. Cadde sadece yayalara ait olduğu zaman daha rahat alışveriş yapabilecekler ve bu saye de 19 Mayıs esnafı olarak daha iyi kazanacağımıza inanıyorum. 19 Mayıs Caddesi Adapazarı Çark Caddesi ya da İstanbul İstiklal Caddesi gibi sadece yürüyüş yolu olması esnaf açısından daha iyi olacağını düşünüyorum” dedi.

Çorakçı, “Sürücüler çok hızlı gittikleri için yayaların can güvenliği fazla olmuyor”

Sağlık Eczanesi sahibi Mehmet Hilmi Çorakçı, “ 19 Mayıs Caddesi’nin trafiğe kapatılması ile akış daha rahat olacağı için kapatılmasını istiyorum. Geçtiğimiz aylarda yapılan çalışma ile kaldırımları genişlettiler ve yolu daralttılar. Bu bile büyük bir ölçüde yolu hareketlendirdi. Birde trafik komple kapatılsa yaya akışı daha aktif olacağı için 19 Mayıs Caddesi’nin trafiğe kapatılmasını istiyorum. Bunun nedeni de bazı esnaflar ürünlerini dükkân önüne aşırı çıkarttığı zaman vatandaşlar yola inmek zorunda kalıyorlar. Ayrıca kaldırımlarımız yeni yapıldığı halde engelli vatandaşlarımız için rampalar doğru yapılmadığı için engelli vatandaşlarımız yoldan gitmek zorunda kalıyor. Bu sefer de sürücüler korna çalıyor. Ayrıca yol yeni yapıldığı için sürücüler çok hızlı gittikleri için yayaların can güvenliği fazla olmuyor. Bu nedenle trafiğin tamamen ya da en azından belli saatler arasında trafiğe kapatılmasını istiyoruz” dedi.

Olhan, “Yayaların can güvenliği yok’’

Çınar Pide Salonu işletmecisi Beytullah Olhan, “ 19 Mayıs Caddesi’nde yapılan yeni yol düzeninde yol daraltıldı ve kaldırımlar genişletildi ama biz yine de yolun tamamen kapatılmasını istiyoruz. Bunun nedeni de yol yeni yapıldığı için sürücüler çok hızlı gidiyor ve yayaların can güvenliği yok denecek kadar az oluyor.’

Şentürk, “Vatandaş alışveriş yapmaya geliyor ama aracını park edecek bir yer bulamıyor”

Kaya Çiftliği Peynirin Kalbi İdris Şentürk ise düşüncelerini şu şekilde dile getirdi: “ Bu cadde belirli saatlerde trafiğe kapatılmalı, özellikle sabah 10:00 ile akşam 19:00 arasında araç trafiğine bu cadde kapatılırsa hem vatandaşlar daha rahat gezer ve alışverişini yapar hem de bölge daha çok canlılık kazanır, bu da esnafın yüzünü güldürür. Şimdi ise vatandaş alışveriş yapmaya geliyor ama aracını park edecek bir yer bulamıyor kısa bir alışveriş yapacak olsa bile aracını yolun ortasına bırakıyor bu da trafik sıkışıklığına neden oluyor” diyerek düşüncelerini dile getirdi.

İlker, “Bu bölgenin araç trafiğine kapatılmasını istiyoruz”

Büfe 41 Zeki İlker ise şunları dile getirdi: “Bu alan trafiğe kapatılsa insanlar daha rahat yürür vitrinlerde ki ürünleri daha rahat gözlemler daha rahat hareket eder, alacağını acele etmeden rahatlıkla alır bu da esnafın yüzünü güldürür en kolay örneğini vermek gerekirse bayram öncesinde alan araç trafiğine kapatıldı hem vatandaşlarımız daha rahat gezip alışverişini yaptı hem de esnafın yüzü güldü. Yapılan çalışma ile cadde de güzel bir hal aldı. Bir de araç trafiğine alan kapatıldığında esnaflarımız açısından çok daha güzel olacağına inandığım için bu bölgenin araç trafiğine kapatılmasını istiyoruz” dedi.

Özdilek, “Bu alanının trafiğe kapatılmasını ve yaya yolu olarak kullanılmasını istiyoruz”

İxora Parfüm İşletmecisi Kerime Özdilek ise şunları dile getirdi:  “19 Mayıs Caddesinin trafiğe kapatılmasını istiyorum hatta bu konu da başlatılan imza kampanyasına imza atarak da destek oldum, Türkiye’nin hiçbir şehrinde çarşı merkezi trafiğe 24 saat açık değil. Bizler 19 Mayıs Caddesi esnafları olarak bu alanının trafiğe kapatılmasını ve yaya yolu olarak kullanılmasını istiyoruz. Böyle olduğu takdirde vatandaş daha rahat alışverişini yapacak Gölcük’teki sıcak paranın da bir nebze olsun ilçe dışına kaymasının engelleneceğini düşünüyorum” dedi.

 

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.