DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

ÇEVREMİZİ KİRLETMEYİN

ÇEVREMİZİ KİRLETMEYİN

5 Haziran Dünya Çevre Günü’nde Öğrencilerden anlamlı mesaj

ÇEVREMİZİ KİRLETMEYİN

5 Haziran Dünya Çevre Günü münasebetiyle Değirmendere Atatürk Ortaokulu ve Değirmendere Donanma İlkokulu öğrencilerinin hazırlamış oldukları etkinlik ile Değirmendere Sahili Amfi tiyatro’da kutlandı. Etkinliğini sonunda, okullar arası düzenlenen çevre yarışmalarında dereceye giren öğrencilere, plaket takdim edildi.

Katılım oldukça yoğundu

Değirmendere Amfi tiyatro sahnesinde gerçekleştirilen Çevre günü etkinliğine Gölcük Kaymakamı Mustafa Altıntaş, Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ercan Gülsuyu, Milli Eğitim  Şube Müdürleri,  MHP Gölcük İlçe Başkanı Bilal Çakır,  Okul müdürleri, Öğretmenler, Öğrenciler ve veliler katıldı.

 Altun, “Doğaya ve çevreye önem vermeliyiz’

Tören Saygı Duruşu ve okunan İstiklal Marşımızın okunması  ile başlandı. Düzenlenen törende açılış konuşmasını Değirmendere Atatürk Ortaokulu Fen Bilimleri Öğretmeni Zümra Altun gerçekleştirdi. Konuşmasında Altun, “1972 yılında, İsveç’in Stockholm kentinde yapılan Birleşmiş Milletler Çevre Konferansında alınan bir kararla, 5 Haziran günü,Dünya Çevre Günü olarak kabul edildi. Yaşarken, yaşadığımız dünyanın bir cehenneme dönmesini istemiyorsak bu konuda STK’ların, devlet kuruluşlarının yönlendirmelerini ciddiye almak ve yaşam tarzımızı yeniden gözden geçirmeliyiz. Her günün Dünya Çevre Günü gibi kutlanması içim doğaya özenli ve saygılı davranan bireyler yetiştirmeye özen göstermeliyiz. Tüm insanlığa temiz ve güzel bir çevrede, mutlu ve sağlıklı bir ömür yaşamalarını diliyorum” dedi.

 

Başkan Ellibeş, “Geri dönüşüme özel önem verdik”

Programda konuşma yapan Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, “Çevre kirliliği, küresel ısınma, iklim değişikliği ve kuraklık gibi sorunlar dünyanın geleceğini tehdit ediyor. Sürdürülebilir bir çevre ve sürdürülebilir bir kentleşme için enerji ve su tasarrufunun büyük önem arz etmektedir. İlçemiz son yıllarda temiz sahili ve parklarıyla, kent meydanıyla, çevre düzenleme çalışmalarıyla, etkin bir şekilde yürütülen geri dönüşüm hizmetleri ile sağlıklı kentleşme yolunda önemli ilerlemeler kaydetti. Gölcük Belediyesi olarak 2023 Vizyon Projelerimizde de çevre yatırımlarına özel önem verdik. Amacımız sanayisiyle birlikte çevresiyle de insanları cezbeden marka şehir Gölcük’ü inşa etmektir” dedi.

Kaymakam Altıntaş, “Gelecek nesillere temiz bir dünya bırakalım”

Kaymakam Mustafa Altıntaş ise gençlerin bilinçlenmesi gerektiğini belirterek yarınlara sahip çıkılması gerektiğini söyledi. Kaymakam Altıntaş çevre konusunun tüm vatandaşları ilgilendirdiğini, çevreyi korumanın da bütün fertlerin görevi olduğunu belirterek “Meydana gelebilecek bir kirlilikten veya yoksunluktan hepimiz zarar görürüz. Dolayısıyla buradan tüm vatandaşlarımıza bu konuda bu hafta vesilesiyle çevre konusunda daha duyarlı olmalarını tavsiye ediyorum. Özellikle bugün bu görevi siz öğrencilere bıraktığımızı ifade etmek istiyorum. Sizlerde sizden sonraki nesillere temiz bir dünya bırakmanız için” dedi.

Öğrenciler Çevre Günü ile ilgili gösterilerini gerçekleştirdiler

Protokol konuşmalarının ardından Değirmendere Atatürk Ortaokulu Öğrencileri hep bir ağızdan çevre andını okudu. Ardından Donanma İlkokulu 1. Sınıf öğrencilerinin atık malzemelerden hazırladıkları defile gerçekleşti. Minik öğrencilerin defilesi protokol ve katılımcılardan büyük alkış aldı. Ardından Donanma İlkokulu 3. Sınıf öğrencileri çevre konulu müzikli gösterilerini sundular. Donanma İlkokulu 4.sınıf öğrencileri Çevre Günü ve Kocaman Hayaller isimli şiirlerini seslendirdiler. Son olarak Değirmendere Atatürk Ortaokulu öğrencileri Çevre Konulu şarkılarını işaret dili eşliğiyle seslendirdiler.

Dereceye giren öğrencilere plaket takdim edildi

Etkinliklerin ardından 5 Haziran Çevre Günü Etkinlikleri kapsamında ilçe Milli Eğitim Müdürlüğünce düzenlenen “ Yaşadığım Çevre” konulu ilkokul öğrencilerine yönelik şiir, ortaokul öğrencilerine yönelik “ çevremizden yarına kalanlar” konulu resim yarışması ve liseler arası “Benim Çevrem” konulu kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere  ödülleri takdim edildi.

Öğrenciler ve protokol çevre yürüyüşü gerçekleştirdi

Ödül törenin ardından Donanma İlkokulu ve Değirmendere Atatürk Ortaokulu öğrenciler, protokol eşliğinde çevre yürüyüşü gerçekleştirerek Değirmendere sahili boyunca yerlere atılan çöpleri toplayarak çevre bilincini edindiler.

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.