DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

HİÇBİR ŞEY KENDİLİĞİNDEN OLMAZ

HİÇBİR ŞEY KENDİLİĞİNDEN OLMAZ

DİSK Tüm Emekli Sen Gölcük Şubesi Başkanı Ahmet Kasımoğlu,

HİÇBİR ŞEY KENDİLİĞİNDEN OLMAZ

DİSK Tüm Emekli Sen Gölcük Şubesi Başkanı Ahmet Kasımoğlu, emeklilere yılda iki defa dini bayramlarda 1000’er lira verilen ikramiye hakkında açıklamalarda bulundu.

‘’İktidara göre emekliye ikramiye verecek kaynak yoktu’’

Başkan Kasımoğlu , ‘’Evet, bir baskın seçim kararı alındı.  Türkiye hızla 24 Haziran 2018 tarihinde yapılacak, olan Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili Genel Seçimlerine doğru yol alırken, özellikle iktidar partisi geçmişte karşı çıktığı konularda vaatlerde bulunmaya başladı. Kuşkusuz bu vaatlerin başında emeklilere yılda iki defa dini bayramlarda 1000’er lira ikramiye vereceğini açıklamasıdır. Emeklilere ikramiye verilmesi, sendika olarak hazırladığımız ve siyasi partilere iletip, yıllardır alanlarda mücadelesini verdiğimiz en önemli taleplerimizden biridir. İktidar partisi AKP ise kaynak yok nereden vereceksiniz diyerek, muhalefet partilerinin bu açıklamalarına karşı çıkmıştı. Hatta ekonomiden sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek CHP emeklilere iki ikramiye verecek kaynağı bulsun bende oyumu CHP’ye vereyim demişti. Yani iktidara göre emekliye ikramiye verecek kaynak yoktu’’

‘’Emeklilerle dalga geçiliyor’’

Başkan Kasımoğlu sözlerinin devamında, ‘’Dün bunları söyleyen iktidarın bugün vereceğim deme noktasına gelmiş olması elbette önemlidir. Ancak, bu vaadin verildiği sürece baktığımızda yapılanı etik bulmak mümkün değildir. Elinde tüm olanaklar varken emekliye ikramiye vermeyen ve muhalefet partilerinin vereceğiz açıklamalarına karşı bunlar bir şey bilmiyorlar, kaynak yok nerden verecekler gibi, üst perdeden bakan ve onları küçümseyen iktidarın, seçimi kazanmak için ikramiye vereceğini açıklaması, ben devlet olanaklarıyla oy satın alırım deme yüzsüzlüğüdür.  Açıkçası emeklilerle dalga geçiliyor ve ben sizin paranızla, sizin oyunuzu satın alabilirim pervasızlığı yapıyor.’’

Başkan Kasımoğlu, emeklilere seslendi

‘’Eyy! Emekliler, yıllardır bizi mağdur eden ve geçmişte ikramiye verilmesine karşı çıkan AKP’nin, seçim rüşveti olarak ikramiye vereceğini açıklaması, samimiyetsizlik ve bizi kendi paramızla satın alabilmenin yüzsüzlüğüdür. Bu kadar samimiyetten uzak ve onur kırıcı anlayışa sahip bir partinin, bugün söylediğini yarın tersine çeviremeyeceğinin ve iktidar olduktan sonra ikramiyeyi vermekten vazgeçmeyeceğinin garantisi yoktur. Bu nedenle, hakkınız olan, ananızın ak sütü kadar helal parayı alınız, ancak 24 Haziranda bizi, devlet kasasından verdiği kendi paramızla satın alabileceğini düşünen bu iktidara gerekli dersi veriniz’’

‘’Emeklilerimiz sendikamıza üye olarak haklarına sahip çıksınlar’’

Başkan Kasımoğlu, ‘’Zira AKP, sadece ikramiye konusunda değil, emeklileri ilgilendiren bütün alanlarda emekliler lehine hiçbir düzenleme yapmadığı gibi, emeklilere, dört kişilik bir ailenin sadece mutfak giderinin karşılığı olan, açlık sınırı altında maaş vererek,  yoksulluk ve sefalete mahkûm etmiştir.  Bütün bunları yapan iktidar şimdi milyonlarca emeklinin oyunu almanın ve tek adam yönetimini ülkeye yerleştirmenin hesabını yapmaktadır. Bilmelisiniz ki TBMM’nin kanun yapma yetkisini ortadan kaldıracak ve tek kişinin Kanun Hükmünde Kararnamelerle ülkeyi yönetmesine olanak verecek olan yeni rejimde, bırakın ikramiye almayı maaşlarınızı almanın bile garantisi yoktur. Çünkü tek adam, ekonomik gerekçeler ileri sürerek, çıkaracağı bir KHK ile maaşınızın ödenmesini durdurabilir. Tüm bu nedenlerle 24 Haziran emeklileri yok sayan iktidara artık yeter deme ve onu sandığa gömme zamanıdır.  Unutmayın ki ikramiye AKP’nin lütfu değil, yıllardır verdiğimiz örgütlü mücadelenin kazanımıdır. Bu nedenle tüm emeklileri, sendikamıza üye olmaya ve haklarına sahip çıkmaya çağırıyoruz’’ dedi.

İŞTE İKRAMİYE GERÇEĞİ İKRAMİYE LÜTUF DEĞİL HAKTIR

1 – 1000 ailede her emekli dini bayramlarda 1000 TL ikramiye alacak. Ancak ilk ikramiye de doğru söylemediği ortaya çıktı. 400 bin sandık emeklisi hiç ikramiye almadı.

2 – İki dosyadan aylık alan emekli bir dosya üzerinden ikramiye aldı. Böylece kendi emekli aylığının yanı sıra, farklı sigorta kolları (İş kazası meslek hastalığı gibi) ile eşinden veya babasından aylık alan emekliler bir dosya üzerinden ikramiye aldılar.

3 – Emeklinin hak sahibi, anne, baba, eşi ve çocuğu kendisine bağlanan aylık oranına göre ikramiye aldılar.

4 – 7143 sayılı kanunun 23 maddesinin, emekliden kendisine aylık bağlanan hak sahibinin, aylık bağlama oranında ikramiye alacağı Hükmünden dolayı, emeklinin dul eşi 750, yetim çocuğu 500 TL ikramiye aldı.

5 – 16 yıldır ülkeyi tek başına yöneten ve önce ki dönemlerde muhalefet partilerinin, emeklilere ikramiye vereceğiz vaadine, kaynak yok nereden vereceksiniz diye karşı çıkan iktidarın, baskın seçim kararının hemen ardından, ikramiye vereceğim demesi emeklilerin oyunu satın alma girişimidir.

6 – İkramiye, 16 yıldır uyguladığı ekonomik ve sosyal politikalarla, emeklileri sefalete sürüklemiş olan iktidarın Lütfü değil, emeklilerin emeklerinin, alın terlerinin karşılığıdır.

7 – DİSK / Emekli-Sen olarak, 2007 yılından bu yana, emeklilere ikramiye verilmesini talep ediyor, bunun için eylem ve etkinlik yapıyor ve partilere dosyalar veriyoruz. Talebimizi programlarına alan muhalefet partileri konuyu gündeme taşıdılar ve sonunda istediğimiz düzeyde de olmasa da ikramiye verilmesini olumlu bulsak da, gerçek anlamda ikramiye verilmesi için mücadeleye devam edeceğiz.

8 – İkramiye’yi emeklinin hakkı değil de, seçim rüşveti olarak vermek emekliye, senin paranla oyunu satın alırım anlamına gelir.

SONY DSC

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.