DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Kabotaj Bayramı ilimizde coşkuyla kutlanacak

Kabotaj Bayramı ilimizde coşkuyla kutlanacak

Kabotaj Bayramı ilimizde coşkuyla kutlanacak

1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı’nın 92. yıl dönümü ilimizde coşkuyla kutlanacak.

Bu kapsamda, 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı, Kocaeli’de 28  Haziran – 3 Temmuz tarihleri arasında 6 gün boyunca çeşitli renkli gösterilerle kutlanacak.

Sergide 10 çocuk kendi gemi maketlerini yapacak

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ve Deniz Ticaret Odası Kocaeli Şubesi’nin organize ettiği 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj  Bayramı kutlama programı, 28-29 Haziran tarihlerinde Gölcük Yelken Kulübü’nde saat 10:00’da düzenlenen olan yelken yarışları ile başladı. 30 Haziran Cumartesi günü 41 Burda AVM’de Fotoğraf ve Gemi Maketi Sergisi açılışı düzenlenecek. Sergide 10 çocuk kendi gemi maketlerini yapacak.

İzmit Vapur İskelesi ile ücretsiz Büyük Ada Turu düzenlenecek

1 Temmuz Pazar günü saat 09:00’da İzmit Kültür Tepesi’nde çelenk sunumu, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından, saat 10:00’da Gölcük Denizcilik Meslek Lisesi, saat 11:00’da Yalova Yürüyen Köşk, saat 18:00’da Kandıra Kefken Liman Başkanlığı’na ziyaretlerde bulunulacak. Aynı gün saat 10:00’da İzmit Vapur İskelesi ile ücretsiz Büyük Ada Turu düzenlenecek. 2 Temmuz Pazartesi günü Körfez Yarımca Sahili’nde saat 14:00’da Kıyı Temizliği Etkinliği yapılacak. Programın 6’ncı ve son günü olan 3 Temmuz Salı günü ise Kocaeli Liman Başkanlığı’nda Kabotaj ve Denizcilik Kokteyli gerçekleştirilecek.

Dolu dolu bir bayram kutlanacak

Kabotaj Bayramı kutlamalarına  tüm Kocaeli Halkı’nı davet eden Deniz Ticaret Odası Şube Başkanı Vedat Doğusel, “Gerçekleştireceğimiz programlara tüm vatandaşlarımızın katılımı bekliyoruz. 41 Burda AVM’de gerçekleştireceğimiz sergimizde çocuklarımız için de maketler yapılacak. Her gün 10 çocuğumuz bu etkinliğimize katılarak gemi maketlerini kendileri yapacaktır. Ayrıca İzmit Vapur İskelesi’nden hareket edecek olan vapurumuz ile gün boyunca ücretsiz Büyük Ada Turu düzenlenecektir.  Bu tür etkinlikler ile sosyal sorumluluk anlamında duyarlılığı vurgulamak ve kültür turizminde halkımızı bilinçlendirmek istiyoruz. Ben buradan tüm Kocaeli halkımızı Kabotaj Bayramı kutlamalarına davet ediyorum” diye konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.