DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Piri Reis 1-D sınıfı öğrencileri tekne orucu tuttu

Piri Reis 1-D sınıfı öğrencileri tekne orucu tuttu

Piri Reis 1-D sınıfı öğrencileri tekne orucu tuttu

Milli Eğitim Müdürlüğü’nün Değerler Eğitimi Projesi kapsamında başlatmış olduğu bir Ramazan geleneği olan Tekne orucu okullarımızda yaşatılmaya devam ediliyor. Piri Reis İlkokulu 1-D sınıfı öğrencileri tekne orucu tutarak bu geleneği devam ettiriyorlar.

Öğrencilerin Ramazan ve oruç kültürünü kavramaları için yapılıyor

Bir Osmanlı geleneği olan tekne orucu Milli Eğitim Müdürlüğü’nün başlatmış olduğu Değerler Eğitim Projesi ile yeniden hayat buluyor. Minik öğrenciler Ramazan ve oruç kültürünü kavramaları amacıyla gece aileleri ile birlikte sahurlarını yapıyorlar ve öğle ezanının okunması ile birlikte oruçlarını bozuyorlar. Ramazan ve oruç kültürünü daha iyi kavramak amacıyla Piri Reis İlkokulu 1-D sınıfı öğrencileri aileleri ve öğretmenleri Soydaş Yahşi nezaretinde tekne orucu tuttular. Öğle ezanının okunması ile birlikte sınıflarında oruçlarını açan minik öğrenciler oldukça mutlu ve heyecanlı oldukları gözden kaçmadı.

Yahşi, “İnşallah önümüzde ki yıllarda da bu geleneği yaşatmaya devam edeceğiz”

Piri Reis İlkokulu 1-D sınıf öğretmeni Soydaş Yahşi, “  Milli Eğitim Müdürlüğümüzün başlatmış olduğu Değerler Eğitimi Projesi kapsamında yürütülen Tekne Orucunu bizde sınıfımızda gerçekleştirmek istedik. Ailelerde bu isteğime olumlu cevap verince öğrencilerimiz ile tekne orucu geleneğini yaşatmak istedik. Öğrenciler bu sayede Ramazan ve oruç kültürünü daha yakından tanımış oldular. Hem öğrencilerim hem de aileli için güzel bir deneyim olduğunu düşünüyorum. İnşallah önümüzde ki yıllarda da bu geleneği yaşatmaya devam edeceğiz” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.